Автор |
Съобщение |
velio
Ранг: Форумен бог
|
За заключването на постове
Това решение беше взето отдавна, но някой може ли да ми припомни какви са точно позитивите от него? На няколко пъти ми се е искало да си редактирам или изтрия пост, който вече е заключен и не може заради тая политика.
|
Сря Юни 07, 2023 7:16 pm |
|
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 1:21 am Мнения: 11047 Местоположение: София
|
Re: За заключването на постове
Преди години имаше "инциденти" - някой реши, че форумът му е крив и мине и си забърше мненията. Съответно темите стават непълни или безсмислени...
А това не е заключване на мнения. Вероятно е параметър в контролния панел - колко време след публикуване на мнение то може да бъде редактирано.
|
Сря Юни 07, 2023 7:32 pm |
|
|
Bai Ui
|
Няма такъв параметър в потребителския панел. Със сигурност е някаква глобална настройка на форума.
_________________ 何かをきちんとやってもらいたいなら、自分でやれよ
|
Чет Юни 08, 2023 12:09 am |
|
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 8:21 pm Мнения: 28564 Местоположение: София
|
идея си нямам, аз избягвам да пипам каквото и да е да не се счупи нещо. Ако изключим триенето на спама което е често, много рядко пипам каквото и да е друго. Редактирането на мнения само по себе си не е лошо, докато не се започне с подмяна на смисълът им, което води до това, че някой друг след това звучи неадекватно. От както съм с права мога да си редактирам моите но никога не го правя, ако съм написал глупост я оставям, може в отдолу като едит да поясня, мисля, че това е коректно към останалите които вече може да са прочели поста, дори и да не са реплейнали.
|
Чет Юни 08, 2023 12:27 am |
|
|
itso.t
|
След всичко което съм написал е логично да се предположи, че тая настройка е достъпна за потребител с администраторски права. От там следва, че няма причина тя да се намира в потребителския панел. Ако всеки би могъл да я променя, тя става безсмислена...
|
Чет Юни 08, 2023 8:52 am |
|
|
Bai Ui
|
Признавам че постовете на някои потребители (администратори) ги чета отгоре-отгоре и не търся никаква логика в тях.
_________________ 何かをきちんとやってもらいたいなら、自分でやれよ
|
Чет Юни 08, 2023 9:00 am |
|
|
itso.t
|
Признанията ти са излишни тъй като това се вижда съвсем ясно и без тях. Също се се забелязва, че не осмисляш прочетеното, както и не влагаш особена мисъл при писане. Ако го правеше, щеше да забележиш, че никнеймът на администраторите е в друг цвят. От което логично следва, че ако цветът на никнейма не е в друг цвят, потребителят не е администратор.
|
Чет Юни 08, 2023 9:17 am |
|
|
velio
|
Някои форуми (че дори и фейсбук мисля) има възможност за виждане на предишната редакция на поста. Това би решило проблема с промяната на смисъла. Но мисля че не е лошо да се остави възможност да се трият някакви неща. Аз имам едно-две неща дето бих ги изтрил (пълни идиотии съм писал...). Не че в момента се сещам какво точно, но ми е останал спомен че има такива постове мои.
|
Пет Юни 09, 2023 5:53 pm |
|
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 8:21 pm Мнения: 28564 Местоположение: София
|
Ами едва ли този има такава възможност, доста дърт е, и по добре да си стои май така, а и едва ли на Рек му се занимава с ъпдейти.
|
Пет Юни 09, 2023 5:56 pm |
|
|