|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:39 am
Предложение за нова папка "Курсови проекти"
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
 Предложение за нова папка "Курсови проекти"
Има някои въпроси, които дори и за "Академия" не стават. Предлагам да се отвори нова папка "Курсови (дипломни !) проекти". Гениалните ни наследници - инженери-мераклии да си пишат там темите и въпросите. Тази папка да се третира от "клуба на знаещите" по подобен начин, както е "Пазар". И совалки разработваме ( поне на хартия ), ако сме мотивирани. Но да не се разводняват иначе и така обширните писания по другите теми. А от нас зависи да не толерираме "Усилвател с интегралка и транзистор" на място, което по замисъл трябва да се използва за обмяна на идеи и опит. Защото питащият изобщо не се интересува от идеите ни, а от помощта ни опит няма да придобие.
Много се чудих да пусна ли анкета, или не. Накрая реших да не генерирам излишен спам. Който иска да каже мнението си, просто да го напише. С подпис, а не анонимно.
П.П. Писна ми на интервюта за започване на работа да ми идват магистъри, почти магьосници, които не знаят колко полюса има батерията. Но са защитили дипломна работа, която и извънземните биха аподирали. И си го пишат в CV-то.
|
| Чет Мар 30, 2006 11:18 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ами аз се придържам към практиката да не отговарям на тъпи питания.
някой от най-тъпите обаче ме провокират и веднага хващам клавиатурата.
като това: "от къде да си купя адаптер"
страх ме е, че ако направим такава папка, ще стимулираме хората да пишат глупусти от вида "има ли навити да ме почеше някой по носа, че ме мързи извънредно много". по-скоро може да се направи една папква, в която може само да се пишат мнения. да се атачват файлове и картинки без ограничение, да е позволен всякакъв едик и да няма модератор на нея. трябва да има само едно ограничение - сложеното в тази папка да не може да се чете
|
| Пет Мар 31, 2006 12:34 am |
|
 |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
 Re: Предложение за нова папка "Курсови проекти"
Ходи да гледаш дипломни защити там за кво става на въпрос и няма да се дивиш толкова на интервютата които правиш.
Цялото ни образование е такава боза впечатленията ми са от ТУ-фл Пловдив.
|
| Пет Мар 31, 2006 7:39 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Нема лошо да е отделна тема.
А пък на въпроси, къде това, или как точно да направя нещо си, най-добрите отговори са - линк към литературен източник по въпроса.
Младите, за съжаление нямат изграден навик първо да четат и после да питат.
И точно там трябва да бъдат стимулирани. Да се научат да задават правилни въпроси.
|
| Пет Мар 31, 2006 10:44 am |
|
 |
|
3aek
|
чух от колега в ТУ че студентка защитава диплома и един от комисията я пита: колежке може ли сега да измерите с уреда какво е напрежението в точка А?, а тя се обърнала към него и отговорила: сега ще се заяждаме ли?
EIDT: като виждаш какви инжинери излизат направо да те хване страх да ходиш на лекар, ако попаднеш на някой който е взел изпитите на пищови ...
|
| Пет Мар 31, 2006 11:36 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
5 години зор, 5 минути позор и готов инженер - както казваше един преподавател от ТУ
Имах колежка,която на защитата на дипломната работа не успя да си каже дори каква и е темеата на работата, въпреки всички усилия на комисията да и помогнат. Е, завърши с 4-ка 
|
| Пет Мар 31, 2006 1:33 pm |
|
 |
|
velio
|
Мен ме е страх. Това съвсем сериозно. Вече на два пъти ми се случва да ми предписват небивали глупости. Един за малко да ме натрови с лекарства.
Друг пък ми предписа един сироп на който нежеланите странични ефекти заемаха една трета от листовката!!!. Дори май я имам някъде сканирана...
По темата с дипломните - 30min мълчание = мн. добър 5. (лично бях свидетел).
|
| Пет Мар 31, 2006 1:33 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Аз Ви предлагам, да постним няколко примерни теми и няколко примерни дипломни работи ( моята си я пазя в PDF формат, беше на тема "Контролер за термичен принтер LTP с ПИK професор" ), за да видят нещо реално. Иначе и аз навремето имах дертове с дипломната работа, тъй като млад, зелен още, се нахвърлих на тримерно моделиране в M$ на кривата на намагнитване/размагнитване на феромагнитни материали. След 3 месеца работа по дипломната работа, разбрах, че това си е тема за професура, а не за дипломиране, затова си я смених с нещо, което се прави за 2-3 месеца най-много.
Само на един от форума съм давал схеми и сорсове на материал за дипломна работа, после осъзнах, че съм направил грешка, тъй като всеки трябва сам да се справя, а не да преписва на поразия.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Мар 31, 2006 1:53 pm |
|
 |
|
JoroS
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Не мисля, че тук изобщо трябва има място за курсови проекти. Те все пак са задачи, които студентът трябва да изпълни самолично. Иначе за кой бес се е хванал да учи?
Конкретно темата за интегралната схема и транзистора демонстрира безкрайните измерения на мързела. В книжарницата на ТУ могат да се намерят поне два-три учебника и ръководства с подобни задачи. Но защо да се мори момчето, като може да пита.
Та според мен, тези въпроси са за кръглата папка.
Последна промяна JoroS на Пет Мар 31, 2006 5:00 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Мар 31, 2006 2:06 pm |
|
 |
|
3aek
|
подкрепям JoroS на 100% не е добре да се стимулира мързела
а иначе за мотивацията да се учи, мисля че при 99% от кандидат студентите няма такава, основният мотив е да се отърве казармата с още някоя друга година, очаквам като армията стане професионална да има огромен отлив на кандидат студенти 
|
| Пет Мар 31, 2006 3:45 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
А отлив на кандидат студентки
Успех 
|
| Пет Мар 31, 2006 5:12 pm |
|
 |
|
3aek
|
за това не е ясно, винаги съм се чудил защо момичета кандидатстват в ТУ?
не се сещам и никакъв виц за инж.Ганева 
|
| Пет Мар 31, 2006 6:52 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Спокоино ... и те незнаят защо ... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Пет Мар 31, 2006 6:58 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Ами заради такива, като вас са в ТУ!!
Няма лошо - не ми харесва идеята за отделна тема.
Ще се "наводни" Никой от този форум няма да откаже някаква помощ
на ученик (студент) / дори и на колега.
Стига само да е грамотно зададен въпроса!
Но това не е място за безплатно получаване на знания!!
В Университетите студентите се учат - тук се обменят мнения!!
Има известна разлика.
Няма лошо - успехи!!!
|
| Пет Мар 31, 2006 7:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами и аз мисля че няма смисъл, като изчетох всички мнения до това заключение стигнах ....
Но това дето Висе казва за безплатните знания ... според мен в това лошо няма, лошто е че то в тиа слчаи не даваш знания, защото ще ги даваш ако някой ги възприеме, и тогав значи си науил някого на нещо, ама те тия искат да им дадеш дипломната и не ги интересува нищо. Аз нали няколко годинки с това се прехранвах навремето, що дипломни написах .. и на зщити ходих да ги гледам какви са ми умници, не стига че му я правя, ами му пиша и 10-на въпроси които са най вероятно да му зададът и отговри, навсякъд по текста и графиките тов акето е важно е направено по подобаващ начин за разпознаване от кретен, обаче тия са повече от кретени, нито въпросите четът нито могат да вдянат подсказките. Мнго често е било 5-6 на дипломната работа и 3 на защита .... Сега осъзнавам че не съм правил добра услуга на обществото ама ....
|
| Съб Апр 01, 2006 2:00 pm |
|
|