|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:41 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Free samples
Предполагам, че много колеги са ползвали тази услуга - поръчване на безплатни мостри
от производителя. Понякога сме се презапасявали, понякога не се е получил очаквания
резултат. Предлагам на участниците в този форум да си направим някакъв "магазин".
Това би трябвало да е общ склад за безплатни мостри, но е задължително да се плаща
при получаване на такива. Или идеята ми е да се съберат тези мостри на едно място.
Да се ползват (но срещу заплащане) от членовете на форума. (ползват= вземат=употребят)
Вероятно може да се доразвие тази идея.
В момента имам няколко десетки такива мостри - бих ги предоставил за общо ползване.
И за последно - не бива да е безплатно!! В смисъл - предоставям ги безплатно, но ако искам
да ги взема си плащам (може и малко да е - символично)!
Нямам идея как да стане - нека има мнения.
|
| Съб Окт 29, 2005 2:09 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Не е лошо като идея. Но имам малко допълнение : да се включат и елементи, които не са Samples, може и доста старички. Такива, от които имаш много, но смяташ, че няма да ги ползваш. На някого пък може и да му потрябват.
И още един 'тънък' момент : кой ще е склададжията ?
Как ще се определят цените на компонентите ?
Как ще се ползват събраните средства ?
И защо ли да не пуснеш 1 ( три ) анкета по тези въпроси ?
|
| Съб Окт 29, 2005 4:02 pm |
|
 |
|
Wise
|
"Складът" - някъде в София - не виждам алтернатива. Там е най-удобно за всички.
Но трябва да се наеме някой - това си е досадно нещо, задължение някакво......
"Заплащането" не е задължително- то да си ги поръча човек му трябват
някакви пари. Единствено се опасявам да не стане като М-тел промоцията.............
Може "всякакви" да са - вижда се , че понякога се търсят и 20- годишни елементи!
Нека повече хора се изкажат - аз лично имам доста "излишъци".
Целта си остава "идеална" - но как да стане - нямам представа....
Както във форума има "Библиотека" може да има и "Склад" 
|
| Нед Окт 30, 2005 7:19 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Идеята ми се вижда доста добра, мисля си и нещо друго - форума се разраства доста бързо, има доста хора които се интересуват от контролери в България...Аз досега доста Free Samples съм искал и не съм получил. Не ми е толкова до това "Free", колкото до чиповете които съм искал да пробвам. Та си мисля че има по-голям шанс големи фирми (като TI, Atmel, Motorola и пр.) да обърнат внимание на 150 човека от форум, отколкото на 1 прост девелоупър като мене. Правилно ли разсъждавам?
|
| Нед Окт 30, 2005 7:51 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Хем сърби, хем боли
Имам следното предложение :
1. Да се отвори нова тема 'Склад' в "Пазар' или въобще нова рубрика.
2. Всеки, който реши че иска, може да публикува списък с елементи, които предлага. Той ще си бъде склададжия. Цените може да не се публикуват, по желание на 'донора'. Всеки има право да определя произволни цени, вкл. различни цени за отделните потребители. Допуска се цената да е =0.
3. Част от сумата, получена от тези продажби, да се дава на администратора да поддържа сайта. Другата част да се ползва 'за сплотяване на колектива'. Отчетът на тези суми да се остави на съвестта на продаващите. Преди това обаче да се направи някакъв 'правилник', който да определя границите, в които да се движат тези части.
4. Да се ограничи кръгът на потребителите, които да имат достъп до 'сплотяването на колектива'. Като погледна статистиката, от > 300 регистрирани, едва около 20 са активни. Ако ще се правят такива мероприятиятия, мястото вероятно ще е София. Това шпставя в неблагоприятно положение 'провинциалистите'. Дайте да измислим някакво решение на въпроса.
|
| Нед Окт 30, 2005 8:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
мммм бях написла едно дългопредложение ама с е изтри . та накратко
1. отделен форум
2. правила за обмяна с нещо като рейтинг, този който предлага да полуцава друг цасти без пари, този които не предлага и е от фрума за малко пари, а този който не е от форума да не полуцава или да получава за повече пари.
3. да има общ склад май няма нужда, куриерските фирми работят и в рамките на града, цените са символични, а на който не му се дават си вдига задника и отива при тоя дето предлага.
4. приходите да се дават на любимия ни админ за да си поддържа форума, то може и да не са много, но принципно мен никога не ми е била и чужда идеята в подобни форуми да се членува срещу някаква такса. Естествено ще има и свободен достъп, но този който е със свободен няма да вижда библиотека, склад, цифровия анализатор .. примерно ако се направи отделен раздел за ресурси, сорсове и т.н. Сумата може да е минимална, но човека който поддържа сайта има раходи, за хостване, за име, а ако искаме да имаме хубав архив и библиотека то ще трябва място. Примерно сумата може да е символична, 10 лв на година или 5, аз съм склонен и 20 да давам в година, в крайна сметка нищо не е, който не може на куп, може да ги дава всеки месец, не вярвам някой д ане може да си позволи 1 -2 лв на месец да отдели. Но пък това може да помогне доста за сайта, тотова трябва в отдела тема май да се обсъди.
|
| Нед Окт 30, 2005 8:54 pm |
|
 |
|
Svetoslav40
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 11:12 pm Мнения: 95 Местоположение: Shumen
|
Да, идеята е много добра и съм на мнението всеки да си е склададжия, както е добра и идеята да се кихат кинти за администрация на форума (поддръжка на база данни, библиотеки и тн.) и наистина че 1-2лв на месец не са пари....само като се замисли човек, че едно бръкване в библиотеката или кодовите изрезки, може да му спести много време, а времето е пари, и хоп, вече са се избили вложените пари за месеца, а може и за цялата година.
|
| Пет Дек 02, 2005 12:53 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Подобен "склад" може да се създава само при активното съдействие на всички заинтересовани. Да речем, че хората от форума са готови да споделят, но готови ли са да го правят и фирмите?
|
| Пет Дек 02, 2005 4:57 pm |
|
 |
|
Wise
|
Май се очертава мнението, че можа да стане, но склад с "разпределени параметри".
Т.е. - аз имам нещо си , а ти - друго. Двамата имаме повече, но не е на едно място.
Идеята ми бе за развитие, а не за печалба - така, че това се очертава като някакъв файл
/списък/, и всеки да си "снесе" какво има излишно. Сигурен съм, че ще го правим, но ако няма
правила и софтуер - нищо няма да стане. Може би в отделна тема - склад??
Съжалявам, но съм далеч от практическата реализация на идеята. И дали има смисъл??
|
| Пон Дек 05, 2005 11:33 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
С риск да стана досаден, но тук отново виждам нуждата от една съсловна организация на разработчиците...
|
| Вто Дек 06, 2005 9:22 am |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Честно казано за фирмите се съмнявам малко. Въпреки, че може би ще има фирми, които по този начин биха си направили добра реклама, но...
Аз лично имам някакви части, които с удоволствие бих предоставил.
Може да се направи виртуален склад - попълва се една форма (примерно php) и елементите, които искаш да предоставиш отиват в база данни, заедно с данните на човека, който ги предоставя и количеството. Ще е добре да се направи и търсачка, която да търси в тази база данни....
В общи линии това ми е идеята....
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Вто Дек 06, 2005 10:15 am |
|
 |
|
vasil
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Ное 26, 2004 7:35 pm Мнения: 108 Местоположение: София
|
Аз също бих предоставил доста интересни компоненти (единични бройки ).
|
| Сря Дек 07, 2005 6:13 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|