|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 6:56 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Moridin
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Май 20, 2006 2:00 pm Мнения: 5 Местоположение: София
|
 С какво да започна?
Препоръчайте ми книга на тема микроконтролери. Това което трябва да се знае като за начало? Програмиране. Мога ли да започна директно от С? Доста добре го знам на десктоп ниво, знам, че може директно с него да се програмират.
|
| Съб Май 20, 2006 2:02 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
http://www.mladkonstruktor.bg/
"PIC микроконтролери", Част 1
"PIC микроконтролери", Част 2
Не, че първия микроконтролер с който си играя е PIC-льо... всъщност е AVR но има интересни /основни/ неща за хардуера и софтуера.
Това което гледам във форума е, че колегите препоръчват първо ASM и след това вече С.
|
| Съб Май 20, 2006 3:34 pm |
|
 |
|
Balkana
Ранг: Популярен
|
Имаше навремето една книжка черна "Програмиране за едночипови микрокомпютри" от български автор, май преводно/събрана, в нея се разглеждат 8051, някаква моторола и някакъв на Zilog; Става за начало - имаше обяснения кое какво е и как се използва. Иначе, според мен - С е правилния избор, не само за започване, а и за продължаване  изобщо.
|
| Съб Май 20, 2006 7:13 pm |
|
 |
|
paregov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
Може също да прочетеш и "Проектиране на вградени микрокомпютърни системи с микроконтролери - хардуер и софтуер" на Здравко Каракехайов, Кнуд Смед Кристенсен, Оле Винтер.
http://www.pe-bg.com/book/?b=689&c=81
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Съб Май 20, 2006 8:13 pm |
|
 |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Ако нямаш проблеми с английският може да ти помогна с доста литература - примерно "Myke Predko-Programming and customizing PIC microcontroller.pdf" или "PIC microcontroller project book_MAZ.pdf", само кажи...
|
| Съб Май 20, 2006 11:54 pm |
|
 |
|
kiler_4o
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Сеп 12, 2006 3:20 am Мнения: 46 Местоположение: Бургас,Варна
|
На мен може да ми помогнат ...
|
| Сря Сеп 13, 2006 11:15 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|