|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:32 am
PIC-микроконтролери част 1
| Автор |
Съобщение |
|
kiler_4o
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Сеп 12, 2006 3:20 am Мнения: 46 Местоположение: Бургас,Варна
|
 PIC-микроконтролери част 1
става въпрос за това:
352 страници. Книгата представлява практически наръчник за програмиране и използване на микроконтролерите. Подходяща за начинаещи в областта.
видях я в онлайН (какви грешки се допускат от бързане) магазина на мк и се чудя дали да я купя ? Кажете ми дали си струва 14.30-те лв + сигурно доставка до Бургас, та да знам дали да ги жертвам (така или иначе смятам да го направя, поне да знам, дали си давам парите за правилната книга, или да си купя програматор с тях, а да прочета същата книга на английски ...)
Ако има някоя такава книга на бг или английски в интернет - моля насочете ме към нея ...
Като гледам - книгата е перфектна за мен ...
|
| Сря Сеп 13, 2006 11:53 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Като за тебе става
|
| Чет Сеп 14, 2006 3:02 am |
|
 |
|
kiler_4o
Регистриран на: Вто Сеп 12, 2006 3:20 am Мнения: 46 Местоположение: Бургас,Варна
|
По-скоро имах предвид, дали няма някоя такава книга в интернет, да кажем на английски ... понеже ако не я купя това доста ще съкрати срока, в който ще мога да си купя програматор (понеже в електрониката винаги съм имал финансови проблеми ...)
Не ми казвайте, че не ми трябва, понеже според мен за да се науча ми трябват точно програматор и нещо за програмиране ... иначе как ще пробвам ? А от четене разбрах, че има лимит на препрограмиране, но не е малък ... пък за едното научаване ще жертвам 7,50лв. ... не са толкова много ...
въпроса е дали трябва да жертвам и 14.30 за книга, при положение, че ако я има в интернет (дори на англ.) ще е напразно ...
|
| Чет Сеп 14, 2006 3:52 am |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
 |  |  |  | kiler_4o написа: По-скоро имах предвид, дали няма някоя такава книга в интернет, да кажем на английски ... понеже ако не я купя това доста ще съкрати срока, в който ще мога да си купя програматор (понеже в електрониката винаги съм имал финансови проблеми ...) Не ми казвайте, че не ми трябва, понеже според мен за да се науча ми трябват точно програматор и нещо за програмиране ... иначе как ще пробвам ? А от четене разбрах, че има лимит на препрограмиране, но не е малък ... пък за едното научаване ще жертвам 7,50лв. ... не са толкова много ... въпроса е дали трябва да жертвам и 14.30 за книга, при положение, че ако я има в интернет (дори на англ.) ще е напразно ... |  |  |  |  |
Ей голям мерак иам това момче но малко го мързи май (не се обиждай)
Просто се разрови в Гоогле то пиши PIC16f84 (щото май натам си се насочил като гледам) и виж колк оинфо и колк опримери щ ети излязат.А човек най добре се учи с примерите.Ако почваш с асемблер пиши "Asembler" и чети колкото искаш .Ако почваш със С трябва поне да си учил малко програмиране т.е. да знаеш какво е това променлива . типовете променливи , масиви и т.н. мисля че тук в БИБЛИОТЕКАТА имаше линкове за книги (лекции) за програмиране на С за начинаещи .Просто рови. Като питаш по този начин никой няма да ти помогне.Ако питаш нещо конкретно , ще ти се даде отговор.
Но ако наистина нивото ти е такова каквото показваш с постовете ти ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е да си купиш тази книжка.
За знания не пести пари защото после ти се връщат многократно.
Поздрави!!!!
|
| Чет Сеп 14, 2006 10:06 am |
|
 |
|
tcsa35
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Ное 10, 2004 4:03 pm Мнения: 111 Местоположение: София
|
|
| Чет Сеп 14, 2006 10:40 am |
|
 |
|
kiler_4o
|
 |  |  |  | valioman написа:  |  |  |  | kiler_4o написа: По-скоро имах предвид, дали няма някоя такава книга в интернет, да кажем на английски ... понеже ако не я купя това доста ще съкрати срока, в който ще мога да си купя програматор (понеже в електрониката винаги съм имал финансови проблеми ...) Не ми казвайте, че не ми трябва, понеже според мен за да се науча ми трябват точно програматор и нещо за програмиране ... иначе как ще пробвам ? А от четене разбрах, че има лимит на препрограмиране, но не е малък ... пък за едното научаване ще жертвам 7,50лв. ... не са толкова много ... въпроса е дали трябва да жертвам и 14.30 за книга, при положение, че ако я има в интернет (дори на англ.) ще е напразно ... |  |  |  |  |
Ей голям мерак иам това момче но малко го мързи май (не се обиждай) Просто се разрови в Гоогле то пиши PIC16f84 (щото май натам си се насочил като гледам) и виж колк оинфо и колк опримери щ ети излязат.А човек най добре се учи с примерите.Ако почваш с асемблер пиши "Asembler" и чети колкото искаш .Ако почваш със С трябва поне да си учил малко програмиране т.е. да знаеш какво е това променлива . типовете променливи , масиви и т.н. мисля че тук в БИБЛИОТЕКАТА имаше линкове за книги (лекции) за програмиране на С за начинаещи .Просто рови. Като питаш по този начин никой няма да ти помогне.Ако питаш нещо конкретно , ще ти се даде отговор. Но ако наистина нивото ти е такова каквото показваш с постовете ти ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е да си купиш тази книжка.  За знания не пести пари защото после ти се връщат многократно. Поздрави!!!! |  |  |  |  |
грешка - не ме мързи ... документацията за 16f84 я имам, имам и книга за асемблер... учил съм C++ ... Справям се с програмирането ... но не ми е ясно как ще програмирам нещо за външно устройство ... до там не съм стигнал с ученето ... Чудя се от къде да започна ... мислех си за нещо от този род - бях видял някъде "Бягащи светлини с 12 светодиода управлявани от 4 I/O порта" ... става ми ясно, но не ми е ясно как точно ще стане ... Имам предвид - това искам да направя, иначе ще започна с 1 светодиод да премига (както ме посъветвахте  )
Но има време ... днес не ми остана време да прочета нищо, затова ще се наложи утре следобяд да се занимавам ...
|
| Чет Сеп 14, 2006 8:23 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Виж това
[/quote]http://www.mikroe.com/en/books/picbook/picbook.htm
|
| Пет Сеп 15, 2006 8:11 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тая книга е писана за хора които:
1. Нямат елементарни познания в английския език.
2. Нямат интернет.
3. Много ги мързи, а правят курсов проект и се чудят от къде да попрепишат нещо готово.
Ако не попадаш в нито една от групите - тогава тая книга просто не тио трябва.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 15, 2006 10:15 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
 |  |  |  | kiler_4o написа: По-скоро имах предвид, дали няма някоя такава книга в интернет, да кажем на английски ... понеже ако не я купя това доста ще съкрати срока, в който ще мога да си купя програматор (понеже в електрониката винаги съм имал финансови проблеми ...) Не ми казвайте, че не ми трябва, понеже според мен за да се науча ми трябват точно програматор и нещо за програмиране ... иначе как ще пробвам ? А от четене разбрах, че има лимит на препрограмиране, но не е малък ... пък за едното научаване ще жертвам 7,50лв. ... не са толкова много ... въпроса е дали трябва да жертвам и 14.30 за книга, при положение, че ако я има в интернет (дори на англ.) ще е напразно ... |  |  |  |  |
Кажи си адрес/ телефон прати ми ги на PM, имаш я подарък. С Цецо съм съгласен, но мисля че погледа ни върху такива книги е малко различен...за начинаещи става.. А за теб казах, че става защото поне ще имаш нещо конкретно за четене и току виж си седнал да почетеш и да спреш за малко да задаваш въпроси  Чакам данните ти
|
| Пет Сеп 15, 2006 10:54 am |
|
 |
|
kiler_4o
|
Един приятел ще ми заеме програматор ... докато се науча - после ще си купя ... сега остава само 16F84A да си купя ... 7,50 не са проблем ... добре, че има толкова добри хора, че иначе поръчката ми от млад конструктор щеше да е 62 лв ... сега даже няма нужда да поръчвам от там ... предполагам, че в Пандата в Бургас ще го има ...
|
| Пет Сеп 15, 2006 5:13 pm |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
Програматор можеш да си направиш сам за до 10-на лв. максимум !
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пет Сеп 15, 2006 5:18 pm |
|
 |
|
kiler_4o
|
Ами значи може и да си направя, просто нямам сигурна схема ... когато се стигне до там ще питам за схема ...
Едит: Не е ясно за какъв тип микроконтролери е програматора, който ще ми дадат (просто не знае човека ...) Мога ли да разбера по някакъв начин когато го взема ?
|
| Пет Сеп 15, 2006 5:41 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
http://www.propic2.com/files/schema.pdf това е схемата без модула с пунктира го правиш после можеш с winpic800 да прогваш или с ICPROG
|
| Съб Сеп 16, 2006 2:07 am |
|
 |
|
Sharky
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 11:52 am Мнения: 68 Местоположение: Malaysia
|
хахахахахаха, 3 съпротивления, един ценер, един кондензатор и една букса 9-ка. Даже аз зимах захранваме 5+ от буксата на флопито, щото на 16F876 нещо не му стигаше тва от кома.
Кви 10 лева, на мене някаде за към 20 ми излезе да си сглобя Willema.
|
| Чет Окт 19, 2006 2:22 am |
|
 |
|
marian2784
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 1:51 am Мнения: 61 Местоположение: италия (за сега)
|
някой все пак няма ли някой от двата броя в дигитален формат че от тук не мога да си ги купя а ми е писнало вече от английски италянски!ИСКАМ СИ ГИ НА БЪЛГАРСКИ
благодаря
|
| Сря Сеп 05, 2007 1:23 am |
|
|