Автор |
Съобщение |
stewie
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 20, 2013 4:18 pm Мнения: 336 Местоположение: България
|
 Паркинг сензори
Някой има ли опит с поставяне на китайски паркинг сензори? Много са евтини в Алито, и се чудя доколко вършат работа, преди да надупча бронята.
|
Чет Фев 27, 2025 5:33 pm |
|
 |
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 2:25 pm Мнения: 5259 Местоположение: София
|
 Re: Паркинг сензори
Ща не ги тестваш и ако ти харесат, едва тогава да дупчиш бронята. За ултразвуковите ли иде реч?
|
Чет Фев 27, 2025 6:29 pm |
|
 |
stewie
|
Да, ултразвукови.
|
Чет Фев 27, 2025 7:56 pm |
|
 |
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 8:21 pm Мнения: 29346 Местоположение: София
|
Ами ...аз и от фабрични имам оплаквания за китайски не знам. Най-вече гледай да имат копче да им спираш звука.
|
Чет Фев 27, 2025 8:11 pm |
|
 |
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 11:32 am Мнения: 8169 Местоположение: София
|
Най-добре да им сложи едно потенциометърче да регулира.  Иначе съм с китаец от сума ти време, бях писал за него преди много години, единствения проблем е ниската прецизност, почва да пищи твърде от далече.
|
Чет Фев 27, 2025 8:45 pm |
|
 |
Bai Ui
|
Гледам напоследък, пък може това да е и класическото решение - така се прави предупреждението за кола в сляпата зона - по един сензор в страничната част на задната броня и когато се активира светва оранжева лампа в страничното огледало.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
Пет Фев 28, 2025 7:59 am |
|
 |
Desert Leo
|
Нямам парктроник, но и ултразвуков не бих сложил. Замислям се за 4 камерки XIAO ESP32S3 SENSE и рутер под седалката. Сега умувам херметична опаковка на камерите. 
|
Пет Фев 28, 2025 11:21 am |
|
 |
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 1:21 am Мнения: 11647 Местоположение: София
|
Камерите са много добро решение, а афтърмаркет сделаниите с камери са почти съвършеното такова. Спираш, слизаш от автомобила, вадиш шише с вода и парцал, нагъзурчваш се и започваш да бършеш камерите от прахта и калта "щото нищо не се кириз". Докато си се нагъзурчил, за всеки случай "теглиш и една рулетка" до препятствията, 'щото камерите са китайски, и може да има интерференции във вирлеса.
Небрежно показваш по един средняк на всички които те чакат да завършиш ритуала с паркирането и нервно подсвиркват с клаксони.
А всъщност ултразвуковите PDC са класическо решение и вършат чудесна работа... Може би не трябва да са прекалено китайски...
|
Пет Фев 28, 2025 11:53 am |
|
 |
Desert Leo
|
У наше село сме у 21-ио век. Не щем ултразвуци, а искаме вирелес.  Ей го комшията като запаркира вдига дрон.  ако требе чистачки ще сложа, но ще съм модерен. 
|
Пет Фев 28, 2025 12:50 pm |
|
 |
ToHu
|
Ами моя опит с камерите е горе долу като описанието на Ицо, с тая разлика че не ги чистя. От колите които карам, най-защитени май са тия на одисея. Оня ден и шевито писна че не вижда и асистентите не работят, а то си е камион, но въпреки че са на високо пак са се омазали.
|
Пет Фев 28, 2025 1:51 pm |
|
 |
Реконструктор
|
Аз миене на камерката си сложих пръскалка, свързана с тази на задната врата, екстра се получи
|
Пет Фев 28, 2025 6:18 pm |
|
 |
ToHu
|
Е то да е една ... а те 7 ... има две или 3 които са само за асистънса .. само пари харчат, мен първата ми работа е да изключа всякакви асистенти, то ще ми каже в коя лента да карам, ако искам и в 3 наведнъж ще карам.
|
Пет Фев 28, 2025 6:23 pm |
|
 |
stewie
|
Поръчах китайските сензори, като дойдат ще ги навържа и ще пробвам доколко работят. Четири сензора за 7 паунда, даже с боркоронка идват.
|
Пон Мар 03, 2025 9:58 am |
|
 |
Реконструктор
|
Нема кой да бие китайците. Гответе се за страшна мизерия идните години.
|
Пон Мар 03, 2025 10:25 am |
|
 |
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 1:21 am Мнения: 11647 Местоположение: София
|
Глупости на търкалета... Няма кой да ги бие в производството на неработещи или полуработещи дрънкулки. Виж мнението над твоето: "ако работи"... Виж твоето мнение за PDC от боклукчария: "много е чувствителен"... Да кажа ли мнението ми за PDC който сложих навремето на аутото, купен от официалния вносител за марката. Работи като звяр. Няма топло, няма студено. Програмира се на каква дистанция да "пищи на умрело" и си я спазва. Ако не работеше или ме подвеждаше отдавна да е посетил кофата де... Да, не беше евтин. Уж го купих като оригинален за модела, но се оказа че не съм дочел, и е оригинално предлаган, за допълнително вграждане... И въпреки това си струва парите. Но и вашия вариант е забавен. Давате пари с предварителната нагласа че ги хвърляте, но ако все пак работи... Та да, китайците ще продължат да ни заливат с евтини л@йна, и следващите години мизерията ще е голяма. Над глезените... 
|
Пон Мар 03, 2025 10:43 am |
|
|