Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
OBD интерфейс 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
На мен ми пише че линията е окъсена - все едно няма свързани кабели към колата.
Всъщност се отказвам от думите си, че може би работи платката изцяло!

Чет Ное 22, 2007 4:59 pm
Профил

Мнение 
Лошото е че и на мен ми казва в общи линии същото,че не разпознава протокола или линията не е свързана. Въпроса е дали грешката е някъде по платката и връзките, за да я търся с осцилоскопа, което е доста неудобно в колата, или си има някаква грешка и въобще не може да работи.

Чет Ное 22, 2007 5:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
При мен е проблемна колата - с адаптера с двата ком порта бях пробвал и също не можа да се свърже, така че просто не съм сигурен че имам кола, накоято изобщо мога да се вържа. Иначе забравих да кажа че ми светва светодиода за изпращане на информация към колата, но до сега не съм виждал да светне диода за връщане на информация. Не използван чипа за К-линията, а само транзистор с 510 ома пулъп, връщането на информацията е само чрез резистор 10к към порта на контролера, т.е. не съм използвал и компаратор, така че при мен е съвсем нормално и да не работи.

Чет Ное 22, 2007 6:38 pm
Профил

Мнение 
Настроите портовете на компютрите си, при мен някоя програма(още не съм разбрал коя точно) ми спира кома, а на лпт-то ми променя зададеното ЕПП 376 на би-директионал. Това ми се случва често и вече преди да ползвам подобна програма първо влизам в биоса да оправя нещата там.

Пет Ное 23, 2007 12:57 am
Профил

Мнение 
В случая проблема не е до ком порта. Тази платка е с USB връзка от самия процесор, и чрез драйвер се прави виртуален ком порт. Това си работи, интервейса се разпознава, но казва че няма връзка с линията до колата. А там връзката е от краче на процесора, през един от двата чипа MC33390 MC33290, няколко полеви транзистори, до линията на колата. Та въпроса ми беше дали грешката е в схемата, платката, налепването, или въобще в хекса на процесора, или по точно дали някой я е подкарвал точно тази платка, за да продължавам да я боря.

Пет Ное 23, 2007 10:34 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Някой да знае какъв протокол поддържа 2003 Honda Accord EX V6 ? Рових се да намеря нещо, но не намирам точно за този модел. Има OBD II конектор, даже пише OBD compatable, но какво точно е: CAN, J1850 и т.н. ?

edit:
Намерих тази таблица: http://www.ardio.ru/obd2comp.php , според нея е ISO-9141

Последна промяна на Нед Окт 25, 2009 6:10 am, променена общо 1 път

Съб Окт 24, 2009 5:29 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение Renault Megane Classic '98
Здравейте
Някой да знае какъв протокол поддържа Renault Megane Classic '98 г. Реното е фаза І и някой играл ли си е да си направи адаптер и да направи диагностика

Съб Окт 24, 2009 11:08 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3