Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Търся файлове за ВЕМС(управление на двигатели с вътр.горене) 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Търся файлове за ВЕМС(управление на двигатели с вътр.горене)
Този електронен блок е изграден с АтМега 128.Според описанието първо се вкарва бутлоадера през ICSP и се настройват фузовете.След това се вкарва хекс и епром файловете да заработи.Някой ако има и може да сподели хекса,епром и бутлоадера за версия 3.2,3.1 или 3.3 ще съм много благодарен.Проекта не е за свободна изработка и тези файлове не се дават,но съм сигурен че в България е правен преди две-три години защото са изтекли от оригиналните файлове в Интернет.Та ако има някой,който да ги е свалил и може да помогне нека да се обади.Ето линк към оригинала http://shop.vems.hu/catalog/index.php?cPath=1

Сря Яну 09, 2008 12:54 pm
Профил

Мнение 
Понеже намерих някакви файлове от които трябва да се създаде хекс-файла,възможно ли е да ги пратя на някого да погледне,защото не съм на "ти" с програмирането?

Пон Яну 28, 2008 10:16 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Е дай да ги видим де, как иначе ще ги компилираме.

Вто Яну 29, 2008 4:48 pm
Профил ICQ

Мнение 
Пратих ги на мейла Ви.Благодаря предварително.Прикачвам ги и тук.
Би трябвало да се получат три файла -main.hex(bootloader) , vems.hex , vems.eep.
Доколкото се запознах май са ги компилирали под Линукс с аналога на WinAVR.Иначе файловете се отварят и с WinRAR.

Прикачени файлове:
msavr_fw_snapshot.tar [239.24 KiB]
438 пъти
Вто Яну 29, 2008 10:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А тук гледа ли какво има http://www.caffrey.dk/megasquirt/download.php
Между впрочем сега видях че всичко си е съвсем Open в проекта http://www.vems.hu/files/
не знам ти какво си гледал, хората дават схеми, платки, фърмуер, доцументация, инструкции и кво ли не.
Действай, като има резултат да кажеш. И все пак ще ти трябва GCC и гледам и Perl.

Сря Яну 30, 2008 2:04 pm
Профил ICQ

Мнение 
Гледал съм там в линковете.Поне при мен като отворя от първия линк файла main.hex с Пони-програматора ми дава че е празен (навсякъде е FF).Освен това е мнооооого стар проект и много стар файл.Платката която имам е версия 3.2.Също като отварям файла megasquirt.hex ми се струва че част от файла в началото е унищожен(изтрит).Записвах го в Атмегата и изобщо не тръгва с този файл.По въпроса за втория линк достъп до файловете които търся имат само участниците в проекта.Ако виждаш някакви хекс-файлове които могат да ми послужат те моля да ги свалиш,защото както написах не съм добър в програмирането.

Сря Яну 30, 2008 10:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не съм добър в програмирането значи ли "нищо не разбирам ...", защото ако е така по-добре си намери някои който да ти помага. Не мисля че проблемите ще ти свършат с това да намериш hex файловете. Може да ти се наложи нещо да пипнеш някъде, да прекомпилираш.
И на какъв двигател ще го слагаш това, имаш ли всички датчици, имаш ли платката (налепена).

Прикачени файлове:
Коментар на файл: ...
v3_firmware_1.1.21.zip [500.94 KiB]
365 пъти
Чет Яну 31, 2008 9:43 am
Профил ICQ

Мнение 
Да речем че "почти нищо не разбирам" от програмиране.При наличието на истинските(а не на тези нарочно частично унищожени) хекс-файлове платката ще тръгне.Нищо друго не ми е необходимо.Платка имам с необходимите части на нея.Датчиците са каквито е необходимо-тип Бош.Цилиндрите на колата нямат значение,защото софтуерно чрез управляваща програма и лаптоп се променя от 1 до 8 цилиндъра.Много други функции също се променят софтуерно чрез лаптоп.Тук вече съм доста запознат.Програмата за управление я имам.Трябват ми само хекс-файловете за Атмегата.
Мога да кажа и откъде произлиза този проект,как е започнал,защо не е отворен,защо не се дават истинските файлове и т.н.В последния си вариант даже мисля че хекс-файловете имат някаква защита и иска серийния номер на платката.Ако е необходимо ще напиша повече.

Чет Яну 31, 2008 5:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]