|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 10:34 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
yuci
Ранг: Минаващ
|
 ЕКУ на Рено Меган
Искам да ви помоля за съвет,за познавач,към когото да ме насочите.Става въпрос за ЕКУ на Рено Меган,за който,майсторите имат съмнения,че има повреден процесор.Та,можете ли да ме посъветвате,да ме насочите към някого,който да е наясно с тези технологии.Благодаря предварително
|
| Пет Ное 03, 2006 11:15 pm |
|
 |
|
yuci
|
Искам да помоля компетентните в автоелектрониката за помощ.Колата изгасва в движение,без видими признаци,че нещо не е наред,имам впредвид,че на таблото не показва никаква неизпарвност,всичко си свети нормално.След известно време,след като изстине или след рестарт с акумулатора,пали,но след 5-6 км. отново се повтаря същото.При опит да запаля , стартера си върти нормално,по таблото свети и изгасва всичко,както си му е реда,но не пали.
|
| Съб Ное 04, 2006 5:40 pm |
|
 |
|
fidan
|
Провери предпазителите имах подобен случай с Меган дизел . Запали го и удари кутията с предпазителите ако изгасне почвай всеки предпазител да разклащаш до като го откриеш.
|
| Съб Ное 04, 2006 11:33 pm |
|
 |
|
Gogo55
Ранг: Новодошъл
|
имал съм подобен случаи от затлачени сонди в резеровоара-както на бензин,така и на дизел,едното с някви мъхове и гадости,другото с ръжда.минеш не минеш 3-5км и спира,чакаш малко и тръгне.И в двата случая се наложи сваляне на резервоара,рязане,механично чистене,заваряване и така.положението се спасяваше с помпа и надув обратно към резервоара на сгъстен въздух за да отхфърли мръсотиите но пак се затлачваше след известно време.и тук може да се окаже същото.
|
| Нед Ное 05, 2006 12:19 am |
|
 |
|
Gogo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
 Re: ЕКУ на Рено Меган
Естетствено... Те "майсторите" са така - като не откриват истинската повреда, остава да е процесора. А процесора е последното дето ще се повреди.
Пробва ли с друга горивна помпа? Като поработи помпата, ако е поизносена вече, започва да загрява и налягането пада. Понякога пада до толкова, че дори не може да запали. Като постои малко изключена (помпата), изстива и колата пак тръгва.
|
| Нед Ное 05, 2006 8:37 am |
|
 |
|
yuci
|
 Re: ЕКУ на Рено Меган
Незнам,аз също предположих,че процесора би трябвало да е последната бримка,но казват,че са я закачили на елкон и от там са стигнали до този извод.И понеже в Стара Загора нямам кой знае какъв избор за алтернативно мнение, затова ви помолих да ме насочите към някой,който може да се каже,че е компетентен.
|
| Нед Ное 05, 2006 12:36 pm |
|
 |
|
fidan
|
В Стара Загора нямаше ли някакъв немски център за диагностика?
|
| Нед Ное 05, 2006 9:40 pm |
|
 |
|
yuci
|
последно...днес са закачили ЕКУ"то и ми казаха,че колата работела на 3 цилиндъра и това било свързано с повреден транзистор ...
|
| Сря Ное 15, 2006 7:31 pm |
|
 |
|
fidan
|
Виж някой по-свестен сервиз ето оторизираните на бош ( поне имат някаква техника по изискване на бош)
|
| Чет Ное 16, 2006 7:39 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|