|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 10:34 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Препоръчайте интерфейс за Renault Megan Scenic 97-ма година.
| Автор |
Съобщение |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
 Препоръчайте интерфейс за Renault Megan Scenic 97-ма година.
Здравейте! Имам Renault Megan Scenic от първите модели - 97 година е. На последък имам проблеми с 2 сензора и ходя от време на време да ми чистят грешки и т.н. Гледайки за какво ми взимат всеки път по 20 лв, стигам до извода че мога да си го правя и сам. Освен това, предполагам че и резултата ще е по-добър, защото за моя проблем примерно колата трябва да я хванат студена, ама никога нямат време да я изчакат в сервиза да изстине съвсем и т.н. С една дума, какво ми трябва като хардуер и софтуер за да си чета и чистя грешките сам. Гледам има разни интерфейси ,че даже и безжични. Даже за андроид има... явно и софт за андроид има някакъв... Към запознатите: препоръчайте нещо, че хич не съм на ясно с тия работи... Имам и лаптоп и телефон с андроид... препоръчайте което смятате че ще върши работа. Не се търси цена, ами просто някакво пробвано и работещо решение, че да не си губя времето да търся по метода на пробата и грешката. Също така, не ми трябва да става за други модели автомобили. Целта е само моя да си ръчкам. 
|
| Пон Юли 30, 2012 9:26 am |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Препоръчайте интерфейс за Renault Megan Scenic 97-ма год
Мисля, че всичко дето търкаля OBD би трябвало да ти свърши работа...ELM327 и производните му....
Аз имам един върху bluetooth за андроид, ако измислиш как, мога да ти го дам да го пробваш...
Друг е въпроса, какво е то сервизиране изразяващо се в чистене на грешки... не че половината сервизи в БГ не го практикуват, ама...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юли 30, 2012 9:40 am |
|
 |
|
juzisound
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
Четох тук-там че рено слагали такъв интерфейс след 2001 година сякаш. Мойто е от 97-ма. Не успях обаче да разбера еднозначно с какъв точно интерфейс е.
|
| Пон Юли 30, 2012 12:49 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Мда, 97 е напълно вероятно да е някакъкво къстъм рено изпълнение...Ако е така... умряла работа.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юли 30, 2012 1:29 pm |
|
 |
|
juzisound
|
Продължавам да чета тук там през свободното време, и май стигам до извода че ми трябва Renault Can Clip, който е обаче близо 400 лв поне, а притежанието му от моя страна е почти безмислено... Едит: там дето ходя май точно с такова ме "преглеждат". 
|
| Пон Юли 30, 2012 1:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Затова хората си купуват VAG, там принципа "направи си сам" е по-добре залегнал  А и нали знаеш сервизния диалект: 1. " Рено, Пежо, Ситроен и свирки не правя!" 2. " Кола со мачка, со борче и со путка не барам!"
|
| Вто Юли 31, 2012 9:43 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Мачка, пичка и елхичка...
|
| Вто Юли 31, 2012 10:50 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Е, то на този принцип за москвич само една пробна лампа ти трябва за електриката, и комплект ключове, да вземаме тях вместо VW? Всичките марки са един дол дренки вече, има сполучливи модели и не толкова добри. Лошото е че това се разбира като минат няколко години от пускането им.
|
| Вто Юли 31, 2012 2:38 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не е въпроса в това, коя марка е по-добра. А че за VAG има много повече техническа информация в нета. Има и евтин VAG-COM кабел и софтуер. Ако човек обича да човърка и сам да се справя с по-дребните проблеми, VAG са много по-удачен избор.
Факт, че масовите хоум-меид тунинги се правят върху VAG, точно поради повечето достъпна информация, софтуер, части и т.н....
При другите марки положението - е отиваш в сервиза и вярваш на това което ще ти кажат. При по-новите модели, поне интерфейса го специфицираха на OBD2, та поне четенето и чистенето на грешки е унифицирано.
|
| Вто Юли 31, 2012 2:45 pm |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
Единствената самоделка за Рено която съм виждал е адаптера за програмата DDT2000. Дали ще ти свърши работа не мога да кажа. Може да видиш линка http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=110991.0
|
| Вто Юли 31, 2012 8:08 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|