Re: Логически анализатор със...
хм... верно цената скочила от 99 на 149$
Като за 100$ е ОК, сигурно и 149 бих дал, ама не знам дали щях да съм толкова доволен колкото сега
За 300 вече не знам дали има смисъл... Аз нямам оплаквания, обаче не съм впечатлен от желязото. Да, кутията е готина и изработката е качествена, ама като функционалност съм имал и по-добри железа. Хубавото на тоя анализатор е софтуера както казва HIFI. Но Sigrok си е опън сорс и няма причина да е включен в цената.
С две думи не препоръчвам да се хвърляш на 300$, освен ако не си много сигурен, че ти трябва 1Gsps. A пък дори и да ти трябват, не съм убеден че с това джелязо ще си свършиш работата. Освен ако не е пипнато и входното стъпало, но се съмнявам. Старият също поддържа ниски напрежения, ама не ги чува добре. Мъчех се да се подслушам USB, но грешките в нивата бяха прекалено много. Така че само семпъл рейт не е достатъчно. Дори и да ти трябва, едва ли ще подслушваш гигабити на 3/5V логика. А в останалите случаи и стария върши работа. Та си прецени дали има смисъл да даваш двойно повече пари.