|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:11 am
| Автор |
Съобщение |
|
radolin
Ранг: Форумен бог
|
 Re: USB over Network
На тези неща мрежарите им викат latency и jitter. Кажи ако не е тайна все пак, както налага да ползваш точно по този начин USB-то?
|
| Пон Май 07, 2012 11:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ъхъ, те затова плеърите буферират.
И все пак кой точно софтуер ползва?
|
| Вто Май 08, 2012 3:48 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Софтуера е USB-over-network.
Иначе идеята е че имаме устройство което вкарва няколко биометрични сигнали в PC. Ползваме FTDI и през USB. Ама хардуер/фирмуера го правя аз, а ПЦ апликацията, едно аверче, дето в момента е в Канада. Той пише на дот нет, той неговия софтуер набъбна доста последните години, връзката с хардуера е само частичка. Каза че само проекта му вече бил 4 ГБ и се компилира 10 минути. Та идеята е как да тестваме комуникационния протокол. В момента той си прави нещата при него, качва ми готовата апликация, аз я тествам, тя не тръгва естествено от раз, прекомпилира, качва я пак, пак тествам и т.н. Което отнема адски много време, а и няма как да дебъгва при него, което си е мега тъпо. После решихме да качим всичко при мен и той да бачка с ремут десктоп. Ама неговите неща са огромни и се отказахме. Идеята на последното беше ако тръгне тоя USB-over-network аз да го забуча при мен, да му го метна по мрежата и той там да си го вижда като готово устройство и да си конкетва ПЦ апликацията. На думи трябваше да стане, ама на живо - нещо не се получава.
Което е много странно. Както казах ние имаме стрим сигнали. Ама сме ги опаковали в пакети, дето вървят по 115200 UART и то шината едва ли е над 50% натоварена. Което е адски мижава скорост. Отделно аз при мен буферирам бая. Трансфера на FTDI е bulk. Т.е. спокойно можем да понесем дроп от 1-2 секунди. Не може да е толкова скапана тая връзка при положение че си лафим по скайп с перфектно качество.
Нещо самия USB over network явно нещо е недъгав или поне не е правен за стрим приложения, а за флешки и прочие глупости.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 08, 2012 8:32 am |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
Ползвам съм USB over Network в комплект с Hamachi преди две-три години доста интензивно за отключване на телефони. Някой път шервахме телефоните, друг път пък юсб донглите (юсб смарт-карти или боксове базирани на фтди). Винаги работеха нещата и не съм забелязал проблеми, посто производителите на софтуера се усетиха и започнаха да детектват за тези трикове и килваха приложението.
|
| Вто Май 08, 2012 9:19 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е там нямаш стрим.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 08, 2012 10:00 am |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
Съгласен съм, но интересното беше че имаше четене на част от флаша пачване и след това записване в телефона. И всичко това на remote-телефон  . Все ми се върти из главата че имаше още един подобен софтуер но немога де се сетя за името му  .
|
| Вто Май 08, 2012 10:31 am |
|
 |
|
Цецо
|
Има още да - USB Redirector. И някакъв опен сорс проект има, ама сървъра иска лайнукс.
|
| Вто Май 08, 2012 10:57 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Хм... гадост. Ако не беше го направил с FTDI щях да ти предложa с XPort на Lantronix - мноо свеж COM->LAN модул. Бучкаш в мрежата и толкова. Че и поддържа мегабит по ком...
|
| Съб Май 12, 2012 5:41 pm |
|
|