|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:20 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 IAR - RAM/FLASH - kak?
Мъча се с 4.30. Преди време (година може би) бях си играл с една по стара версия. Там ми се мота че си имаше опция директно указваща дали ще се компилира проект за RAM или за FLASH. Сега не мога да открия такова нещо.
А може и аз да бъркам. Крос-а със сигурност има такава опция. Може и от там да съм се заблудил.
На IAR най-доброто което успях да постигна беше да декларирам отделна рам функция. Но да направя чиста апликация за рам не успях.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 21, 2006 7:25 pm |
|
 |
|
Balkana
Ранг: Популярен
|
Закачам от примерните проекти дето вървят със самия компилатор;
Като заредиш проекта, погледни:
Project, Edit Configurations: Виждат се различните конфигурации в Workspace-a на Build/Debug системата, за проекта; Опциите на проекта са различни за всяка конфигурация.
Съответно, в опциите, се закача различен link файл (разширение .xcl)
във файла се описват началните адреси на РАМ, РОМ, и къде линкера да разположи сегментите на генерирания код.
В примера има няколко такива файла: Погледни разликите и лесно ще си нагласиш своя.
Съответно, трябва да се нагласи и в опциите, Debugger, Download папката по правилния начин.
|
| Вто Фев 21, 2006 8:23 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|