|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:14 am
| Автор |
Съобщение |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
 Re: Налегна ме криптовирус
На следващия линк е описано как се спират и пускат различните версии на протокола (съответно за сървър и за клиент) за различните версии на Windows. Имаше препоръка да се забрани тотално SMB през Control Panel, но това означава "да загубите връзка с външния свят" и според мен е още рано  Според мен от това което четох е достатъчно да се спре сървърната част на протокол SMBv1. https://support.microsoft.com/bg-bg/help/2696547/how-to-enable-and-disable-smbv1,-smbv2,-and-smbv3-in-windows-vista,-windows-server-2008,-windows-7,-windows-server-2008-r2,-windows-8,-and-windows-server-2012
|
| Вто Май 16, 2017 12:13 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Кръпката която са пуснали не решава ли проблема, или пак трябва да се спира ръчно?
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Май 16, 2017 2:10 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
Кръпката затваря една от дупките, колко има само Microsoft (може би и ANS  ) знае. Не че във версия 2 или 3 няма дупки 
|
| Вто Май 16, 2017 5:15 pm |
|
 |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Някой пробвал ли е да инсталира пач-а на нерегистриран Win ?
|
| Пет Май 19, 2017 10:40 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Обикновено ъпдейтите проверяват за регистрацията. Ако стане проблем пускаш "Windows Loader" и си готов.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Май 20, 2017 9:29 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Аз го сложих на 7 всичко изглежда ок.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Съб Май 20, 2017 12:43 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
гледам по новините някаква нова мутация ударила света.
чудя се, нали уж всичките джамлъци имат сума ти и сертификати за информационна сигурност? само кинти точат, гадините ньедни! един мазен костюмиран младеШ наскоро ми държа лекция с назидателен тон, че лайнукса посмъртно не можел да се сертифицира, щото бил ненадежден.
|
| Сря Юни 28, 2017 12:42 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Интересно твърдение, че може да има неизвестни дупки е така, но е по-лесен за сертификация от MS боз поне ако говорим за сериозни сертификати, PCI, GLI и др. подобни. Аз се чудя как изобщо успяват да сертифицират боз, ми каквито и настройки да му правиш ключови файлове пак се променят щеш или нещеш. Как да верифицирам носител ако OS си мени разни файлове. Не съм се интересувал как го сертифицирарт. Напълно наясно съм с хватките да се накара боза да не пипа, обаче каквото ид а правиш, ми се е случвало да има пипнати файлове, да кажем счупени файлове. Но как ги чупи след като MS се кълнат че всичко се зарежда в РАМ и не пипа нищо по файловете, дори се опитва да си ги поправя, и те тогава вече чексумата гаранция не ти излиза  Говоря за боз ембедед, за другия изобщо какво да говорим, не мисля че подлежи на кава да е сертификация В момента покрай новото ERP на оракъл постоянно ни облъчват колко сигурна била системата им и че до момента нямали хакнат сървър, може и така да е, не съм проучвал. Има и логика, не е много разпространено, в смисъл ако не дойдат те да ти го инсталират, настроят и да си купиш всичко от тях трудно ще подкараш май нещо, та и да има дупки са п-малко известни .. то не ако има, а тези които ги има 
|
| Сря Юни 28, 2017 8:51 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
абе в кибер сигурността си е като в старата пословица за прецакването: 1.Гледаш някой да не те прецака 2.Гледаш ако някой те прецака да не се разчуе  Демек - важно е да са ти тествани и сертифицирани системоте, но даже и да има пробив - гледаш да не се разчуе че по-зле 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Юни 28, 2017 11:41 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
цъ! системата е като в образУванието: трябва да имаш хартишка, да си платиш и да изглежда тежкарско. дали знаеш и можеш нещо е друг въпрос, несвързан точно с тази "система"
|
| Сря Юни 28, 2017 1:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Не е точно по темата, но е важно
Става дума за лесно залъгване на browser-а. Може да не е новина, но сега случайно го открих. За начало отворете долния линк (безопасен е), ама с копи-пейст ако не е маркиран целия: https://www.аррӏе.com/ Последвайте линка отдолу или прочетете тук: https://www.ghacks.net/2017/04/17/punyc ... -veterans/На текущия комп под Linux Mint го пробвах на: - PaleMoon в началото на реда ми изписа и истинския адрес, а приставката WorldIP на WIPmania ми светна червено. - Firefox не реагира никак, а приставката WOT (Web Of Trust, MyWOT) каза, че няма данни. - Chromium директно ми изписа истинския адрес. - Opera ми показа меню дали да отида на истинския адрес или да гуглосам за https://www.аррӏе.com/ . Други нямам инсталирани. Приставките WOT и WorldIP непрекъснато ги дъвчат, че пращали инфо до кораба-майка, ама иначе как да работят?! WOT е мнооо полезна при гуглосване - просто не отваряш линковете необозначени със зелено. Firefox вече я е реабилитирал, версията съвместима с PaleMoon вече е неоткриваема, а на другите я нямам инсталирана. WorldIP дава камара инфо за посетения сайт. На PaleMoon си работи, а Firefox вика, че не е съвместима. Приставката uBlock Origin на Raymond Hill (open source) също блокира доста гадории, пък и се фука, че не товари компа.
|
| Пон Авг 21, 2017 2:45 pm |
|
|