Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Антивирус за Server 2003 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Антивирус за Server 2003
Здравейте, някой може ли да каже безплатна антивирусна за този ветерен. То ясно че е за смяна на ОС но в обозримо бъдеще няма да стане - търкаля се домейн + файлов сървър + ред програми.
Повечето антивируси се сърдят на сървърската му същност и не желаят да се инсталират. Други (360 security) казват неподържана ОС. Ползвам в момента Calm Win Free но ме мъчи един червей - Conficker. Направо ме отнася като куцо пиле домат. Антивирусната мълчи, пускам му MalwareBytes - не намира нищо. Единствено инструмент на Bit Defender конкретно за Conficker ме лекува. Ама тъпо да го чистя ръчно, пък и рестарт иска...а аз искам да не влиза въобще.

Съб Май 05, 2018 9:06 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Антивирус за Server 2003
Пробвай Comodo-вщините - просто защото са либерални.
https://www.comodo.com/products/free-products.php
Прочетох във Викито (ти чете ли го, пък и не само него): разпространява се чрез NetBIOS (не ти трябва) и Removable media - забраняваш AutoRun и дезинфектираш наличните.
И т.н. щото явно това вече е дърто нещо и отдавна са му намерили цаката.

Съб Май 05, 2018 11:43 pm
Профил

И с comodoto греда - с версията за ХР не тръгва, comodo server не е фрее. Иначе confiker-a го гоня из мрежата, имам дърти РС-та с ХР от които тръгва и горе долу вземам мерки (антивирус, мигриране на 7 където е възможно) но ме озадачава защо веднага се лепва на този сървър 2003 като има антивирус, явно calmwin за нищо не става...
P.S. Майкрософтското System Center 2012 Endpoint Protection тръгна, не искаше да се ъпдейтва автоматично та му свалиш ръчно ъпдейтите и е актуално. Ще видим дали ще се ъпдейтва само и дали ще хваща бацилите :)

Нед Май 06, 2018 8:28 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Please note that ClamWin Free Antivirus does not include an on-access real-time scanner. You need to manually scan a file in order to detect a virus or spyware.
Изобщо нямаш антивирусна, имаш там нещо подобно, което трябва ръчно да го пускаш, за да проверява има ли вирус :-)

Нед Май 06, 2018 12:35 pm
Профил
Аватар

А NetBIOS-а забрани ли го навсякъде? То е service.
А Firewall имаш ли? С него е малко кофти, а без него - още по-кофти.
Безплатните Комодовщини са адски много, но отдавна достъпът до тях е нарочно затруднен. От съвременните гледам, че Comodo Internet Security V10 е безплатна и за бизнеса (макар и непрепоръчителна), освен това можеш да си избереш кое от цялата супа да се инсталира. А за Comodo Cloud Scanner изрично пише, че поддържа Windows Server 2003 и 2008. Поровичкай се.

Иначе: бегай към линукса най-после! Щом аз успях без да се изпотя... Вече дори на бабешките компове ръгам Linux Mint Xfce.

Нед Май 06, 2018 3:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]