| Автор |
Съобщение |
|
HSB
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 Keysight - BenchVue
Това передполагам не е много разпространено и надеждата ми да намеря лечение не е много голяма ама да попитам. Имам един уред от тях - електронен лоад - 5 канала , на един канал мога да вържа 30 А - всичко е супер само дето да бяха сложили по голям дисплеи че аз вече започвам да не виждам толкоз малки букви и цифри. То по принцип не вярвам някои да му настроива нещо от копчетата ама в момента при мене е така - мотат се да купят BenchVue лиценз вече 2 ри месец. Отделно отначало това беше на метър височина ама някои умник го смени и сега е на земята и трябва да правя лицеви опори та да видя какво пише на екрана и това вече преля мота чаша на търпение и им казах че ако намеря крак -хаквам го и не ми пука.
Това мога да си го изтегля от тхния саит ама имам 7 денвен траял . Та ми трябва или лицензен генератор , или поне да мога да ресетвам тия 7 дена- бе с 2 думи ми трябва лечкарство. Ако някои може да помогне да се обажда моля.
|
| Сря Сеп 02, 2020 9:38 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
 Re: Keysight - BenchVue
Това, което съм правил за времеви trial софтуери без лекарство е следното: Инсталиране на виртуална машина с минимален Windows, който върши работа. Инсталиране на trial софтуера на виртуалната машина. Записване на копие на файла/файловете/ или image на виртулната машина. След изтичане на trial времето, възстановяване на виртуалната машина от копието. Виртуалната машина трябва да НЕ Е свързана към Интернет. Не е удобно, но работи.
|
| Сря Сеп 02, 2020 11:07 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
слагаш web камера с/у дисплея и гледаш на компютъра! (става за гледане - не и за у-е)
|
| Чет Сеп 03, 2020 7:41 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И лицензно ли го направиха вече? Преди време, като бяха все още аджилент, си играх с него на скопа и ми беше ултра дървено. Не си спомням да е искал лицензи.
|
| Чет Сеп 03, 2020 10:00 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Ами за осцилоскоп не знам ама това е 6 канален електронрн товар - има къде 20 копчета и се настроива кои канал какво да е , констанетн ток ,константно напрежение и т.н Тва дет са направвили - BenchVue показва всички канали кое какво е , лесно се сетва и т.н . Ща не ща сега разцъквам копчалъците.
|
| Пет Сеп 04, 2020 12:10 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами аз като го пусках за скопа за нищо не ставаше - нито можеше да се управлява, нито показваше в реално време - единствено за скрийншот-и ставаше, а аз и поначало за това го сложих. Е все пак имах надежда и нещо повече да може, ама тц. След това вече не съм го слагал да видя има ли някакво развитие.
|
| Пет Сеп 04, 2020 8:22 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Нама ли някой стандартен порт като етхернет/GPIB/ рс232 - повечето лабораторниуреди го имат. - и списъка с команди не е секретен. така с янокй питонски сцрипт ще си го сетваш, хич не ти и трябва заводската програма с някаво си тъпо ГУИ.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Сеп 04, 2020 10:02 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Напиши му името на уреда, ако не е секретен - старото BenchVue си работеше без проблем, пробвал съм го с функционални генератори. Като сложих новото... останах без думи и нямаше начин да подкарам нещо без да чакам и да попържам. Тъй че, ако достатъчно стар и си намериш стара версия на BV, може би ще стане.
|
| Пет Сеп 04, 2020 10:36 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Решил съм проблема с виртуална машина, някак и хакнах часовника при стартирането да се сетва часовника много назад. Работи си от години така.
|
| Пет Сеп 04, 2020 8:48 pm |
|
|