| Автор |
Съобщение |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
 Re: Windows 10 Ameliorated
Ами да, смахнато е да се краде нещо което ти го дават безплатно. За всеки учител освен за служебен е осигурен и за един домешен компютър лиценз за Windows и Office с версия по избор. Повече от това не знам какво да се даде. Малко като оня скеч от "Улицата" с бабата - - Отровни ябълки продавам... - По колко ги даваш? - Безплатно! - Аууу, много скъпо 
|
| Сря Яну 13, 2021 2:14 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ко речи?! Поне един учител да се беше похвалил с такава придобивка жената щеше да ми каже. То на служебните таралясници в училище, осигурени от скоро, пак им е скраднат виндовса. PS Толкова дърт таралясник като служебният на жената аз имам само в шкафа. Ако не броим Сони-то де, ама то е 10 инчово, затова.
|
| Сря Яну 13, 2021 3:42 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Е ква е станала? Аз си го ползвам.
|
| Сря Яну 13, 2021 4:21 pm |
|
 |
|
milenjs
|
Bongo, пак ти повтарям, кажи и на жена си да каже на директор или който отговаря за ИТ-то в училището и не се излагайте да крадете неща които са безплатни за училищатата и учителите. МОН осигурява колкото си лиценза заяви училището за продуктите на Microsoft. Имат си договор с тях и им е платено не малко милиони за това. Може и Server 2016 да си качи, проблем няма. Просто училището трябва да си заяви във системата за управление на лицензи вида и броя лицензи. И това е, може даже да си изтеглят и от там ISO-та със съответните продукти. Ключовете за лицензите също са там.
|
| Сря Яну 13, 2021 11:40 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
Ти нали знаеш английски? Инсталираш го и после му добавяш български и му казваш да смени и езика на интерфейса. Ребутва и те ти Win на български (поне за мен по-голямо мъчение няма).  По въпроса за скрадването потърси hwidgen.thk5_mk6 но това работи само за вин, за офис не мога да ти помогна. Оправя се по друг начин, но антивирусната го лови. Ако го добавиш в safe list, като се ъпдейтне вин затрива добавените safe и до 6м пак гориш. Там е по-лесно (за комп които не е под опеката ти) да си купиш ключ. Намират се за 20-30$
|
| Вто Яну 26, 2021 10:22 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
По-лесно е да му клъцнеш интернета...
|
| Вто Яну 26, 2021 11:40 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
Има и по-лесен начин - спира се сервиза windows update, но някой "разбирачи" се сърдят че windows-a не им бил най-новата версия 
|
| Сря Яну 27, 2021 12:19 am |
|
 |
|
milenjs
|
Не съм се задълбочавл да прочета защо е така но забелязвам следното. Пазаря доста РС-та втора ръка. Последните 30-40 забелязах че като им кача Window 10 и закача към нета след малко виждам че виндоса е постоянно активирам. Без някаква намеса от моя страна. Аз си имам корпоративен ключ за лиценза но в повечето случаи не ми се налага да го въвеждам. Обяснявам си ситуацията че преди това са били с легално активиран лиценз и сега си го получават хафтоматик. Същото забелязвам и с активирани от мен след преинсталация - без да пиша кода се активират през нета.
|
| Сря Яну 27, 2021 9:33 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами ако са купени с ОЕМ боза 10. точно така следва да се държи. Тая машина си има зачислен лиценз.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 27, 2021 9:36 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
И машини с "седмица" се активират към десет след въвеждане на ключа.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Сря Яну 27, 2021 10:14 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Проблемът не е само с Уиндоус. В модерните дограми файрлолът е проформа, и на практика всяка по-нахална програма има достъп интернет. А не трябва... ...записан в биос...
|
| Сря Яну 27, 2021 11:54 am |
|
|