|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:12 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе не ви знам какви ги вършите. Мойта боза е на 2 години и на двата служебни компютъра. Знам го защото е лицензен и от как съм го взел не съм го пипал. Син екран да видя на 3 месеца веднъж и то ако го предизвикам с някое мое творение. Домашния пират също не ми прави проблеми, а и той гони 2 години от последната инсталация.
Всички системи са ми NTFS. Много се противих докато зарежа FAT-а, но мисля че има смисъл.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 18, 2006 9:07 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Леле Мале 450 W
 |  |  |  | ¶ написа: Това си е проблем на софтуера, при мен, след прясна инсталация на Windows всичко е ок, минат се, не минат се 2-3 месеца и при всяко спиране с shutdown почва да излиза синия екран с пъстри глупости по него ( все едно някой ще се зарови да гледа в кой регистър на професора какво имало ). След още 2-3 месеца започва да излиза синият екран и по време на работа, правя фреш на инсталацията и всичко се оправя. Бих казал, че Windows и моят комп имат взаимна нетърпимост. Виж Linux си бачка без да се оплаква. Държа да отбележа, че като нова машина всичко си работеше нормално около 12 месеце, след което взе да се рестартира след като се включеше климатика. Отворих захранването, 350W, имаше нагорели резистори на мощните транзистори, изхвърлих го и сложих 450W захранване. След тази операция взе да ги прави мизериите. Дали нещо се прецака по дъното от старото захранване или новото ги прави номерцата не знам. Само едно разбрах, че тия 350W за нищо не стигат, колкото и да те залъгват асемблаторите, че точно за твоята машина това захранване е мехлем . |  |  |  |  |
Какво редите толкова че не стигат 350 вата това си е направо разхищение че чак 450
Аз на всички компове имам максимум 250 и всичко си е добре , дори на домашния нямам свободни слотове и пак е 250 вата
Като имаш предвид че съм си сложил платки: Звукова карта, TV-тунер, 1394 , 2 -ЛАН-a, 3 HD-та, DVD, флопи , мощно видео, процесора не е от слабите целерон на 2 гига ,и нямам такива проблеми 
|
| Сря Окт 18, 2006 9:16 am |
|
 |
|
Tanev
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Юли 02, 2006 10:27 pm Мнения: 152 Местоположение: Пловдив
|
Зависи какво е захранването. Дали е китайско менте или FORTRON 
|
| Сря Окт 18, 2006 10:08 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Нищо особено нямам, декевмри 2003г. машина, един хард диск, 2 CD-RW, флопи, видео, звук, LAN и това е. Athlon 2200+, 512 MB, MB GigaByte. Захранване: 450W, куче марка ( даже и куче не е ). Огъзъдачи ме, че 250W ти стигат. Коя година ти е машината ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Окт 18, 2006 10:26 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Mi
 |  |  |  | ¶ написа: Нищо особено нямам, декевмри 2003г. машина, един хард диск, 2 CD-RW, флопи, видео, звук, LAN и това е. Athlon 2200+, 512 MB, MB GigaByte. Захранване: 450W, куче марка ( даже и куче не е ). Огъзъдачи ме, че 250W ти стигат. Коя година ти е машината ? |  |  |  |  |
Ми на повече от 2г е и на старо съм я взел , но човекя не я беше ползвал 3-4 месеца и щеше да ходи по чужбина
Но не мисля че е по бавна от твоя атлон , CELERON на 2 GHz , по принцип атлона си харчи доста ток но моя професор най много да е на половина на твоя по консумация, но пак имам повече джаджи вътре 
|
| Сря Окт 18, 2006 11:52 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Вярно не вярвам да е по-бавна, вероятно е много по бавна, най-вече заради кеша на процесорая
По темата - защо колегата да не пробва с едно LiveCD - примерно на Knoppix за да види дали там се рестартира нормално за да знае къде по точно да търси проблема?
|
| Сря Окт 18, 2006 12:22 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 |  |  |  | ¶ написа: Нищо особено нямам, декевмри 2003г. машина, един хард диск, 2 CD-RW, флопи, видео, звук, LAN и това е. Athlon 2200+, 512 MB, MB GigaByte. Захранване: 450W, куче марка ( даже и куче не е ). Огъзъдачи ме, че 250W ти стигат. Коя година ти е машината ? |  |  |  |  |
За AthlonXP дъната с тази марка се наричха почти винаги и заслужено Gigaдърв, за P4 s478 също беше така историята
Идеята ми е за такива процесори се бяга от такива дъна 
|
| Сря Окт 18, 2006 12:39 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 |  |  |  | the_real_maniac написа:  |  |  |  | ¶ написа: Нищо особено нямам, декевмри 2003г. машина, един хард диск, 2 CD-RW, флопи, видео, звук, LAN и това е. Athlon 2200+, 512 MB, MB GigaByte. Захранване: 450W, куче марка ( даже и куче не е ). Огъзъдачи ме, че 250W ти стигат. Коя година ти е машината ? |  |  |  |  |
За AthlonXP дъната с тази марка се наричха почти винаги и заслужено Gigaдърв, за P4 s478 също беше така историята  Идеята ми е за такива процесори се бяга от такива дъна  |  |  |  |  |
Нещо се изказа неподготвен  Работил съм на няколко машини с Duron и/или Athlon върху GigaByte дъна. Пушки са си. Athlon харчи максимум около 50W, не ми е ясно къде отиват другите 300W, че да не стига мощност.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Окт 18, 2006 12:49 pm |
|
 |
|
kotaraka
Ранг: Минаващ
|
хора да не е от ACPI-то , нещо да са му се бъгнали драйверите
|
| Сря Окт 18, 2006 1:00 pm |
|
 |
|
Tanev
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Юли 02, 2006 10:27 pm Мнения: 152 Местоположение: Пловдив
|
Ами подкарах едно старо CD с аудио изход и ето ти изненада - при вкарването на диска и четенето му токат скачаше над 2А
Вярно че на 5V са си 10W ама си е сериозен ток за едно никакво CD. А и HDD не харчи малко. Моето винаги е печка 
|
| Сря Окт 18, 2006 1:25 pm |
|
|