Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
USB device Driver 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Nikola Kirov написа:

Простото поставяне на inf фаила в тази директория не помага. Гледам че висчки фаилове там са в комплект с едноименен pnf фаил. Ako става така явно че трябва да се създава някак и този pnf фаил.

pnf е "компилирана" версия на inf-файла, която се прави автматично от Windows-a. Ти трябва да сложиш само inf, но ако слагаш нова версия на твоя файл е добре да му изтриеш pnf-то, просто не съм 100% сигурен че ще се усети само да ти прекомпилира.

Наистина не е достатъчно само да има inf-файл - трябва тоя файл да се хареса от бозата. Ако нещо не е наред с инфото, може да ти го игнорира.
Конкретно usb-драйвери не съм писал, може да има някоя подробност дето не знам. Но съм писал други класове драйвери и ти гарантирам че inf-то е ключа към бараката. Това е при условие, първо че устройството е p&p и второ не е стандартен клас, който Windows обработва специално...

Ако искаш да ползваш да оригинални драйвери, тогава всичко зависи от USB-дескриптора. Имай предвид, че М$ не поддържат всяко CDC (типично за тях) и си имат определени изисквания. Просто поразрови какво точно искат гадовете - http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms794253.aspx

Вто Фев 27, 2007 1:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аха.
След като веднъж търси в тази директория намира моя inf фаил и генерира pnf фаил. До тук всичко е коректно.
Но въпреки че имам и inf и pnf фаил пак ме пита за драйвер.
Разликата е че сега като дам Install Software Atomatically го намира и инсталира.
Но проблема с питането остава.

Вто Фев 27, 2007 2:11 pm
Профил

Мнение 
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms790308.aspx

Вто Фев 27, 2007 2:19 pm
Профил

Мнение 
не знам каква точно е ситуацията, какъв драйвер, какво инфо и т.н.

ако въпросът ти примерно е:
Can I suppress the "Found New Hardware" wizard when installing a new instance of a driver package with unsigned drivers in Windows XP?

отговорът е НЕ ;-)

ето тук http://download.microsoft.com/download/e/b/a/eba1050f-a31d-436b-9281-92cdfeae4b45/InstallFAQ.doc ще намериш много въпроси и отговори...

Вто Фев 27, 2007 3:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2