Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Въпрос за Protel DXP2004 и footprint 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Въпрос за Protel DXP2004 и footprint
Хора имам един важен въпрос. Някой може ли да ми каже от къде в Protel DXP 2004 мога на PCB footprint-a на някой елемент да променя размерите на всички pad-ове наведнъж, а не един по един да променям на всеки pad по отделно характеристиките?

Благодаря на всички които се включат и помогнат...

Пет Мар 02, 2007 9:08 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Въпрос за Protel DXP2004 и footprint
CorosanD написа:
Хора имам един важен въпрос. Някой може ли да ми каже от къде в Protel DXP 2004 мога на PCB footprint-a на някой елемент да променя размерите на всички pad-ове наведнъж, а не един по един да променям на всеки pad по отделно характеристиките?

Благодаря на всички които се включат и помогнат...

Щракаш върху един от падовете да го селектираш. После десен бутон и Find Similar Objects. Там даваш на някое свойство да бъде Same, така че да обхване всичките падове които искаш. Например ако си в Library editor-а и само един компонент тормозиш, можеш направо на Object Kind -Pad да кажеш Same, това ще селектира всички обекти които са от тип Pad. Долу гледай да ти е активна чавката на Run Inspector и внимателно предгледай останалите чавки, да не селктираш падовете из цялата библиотека например. След това OK, и рънваш Inspector-а. Там вече променяш параметрите на пада както искаш и като го apply-неш ще се отрази върху всички селектирани обекти (в твоя случай падове).

Въобще това Find Similar Objects, заедно с Inspector-а си е много мощен инструмент. Можеш всичко да тормозиш с него. Конкретни приложения които аз му ползвам са:

1. Това което описах по горе.
2. Да заключа позициите на всички компоненти на куп като приключа с наместването им.
3. Да скрия надписите от Top Overlay слоя накуп, докато си рутвам платката, и да ги посна накуп после, както и да им оеднаквя размерите.
4. и пр.....

Пет Мар 02, 2007 10:56 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Благодаря много!

Пет Мар 02, 2007 4:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]