Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Въпроси за симулации в PROTEUS 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Въпроси за симулации в PROTEUS
Колеги,не мога да разбера ,защо при симулация на програмата в PROTEUS ,не се променят стойностите в прозореца за променливите(В случая AVR Variables-U1).Опитах се да използвам Watch Window,но от там успях да наблюдавам само регистрите на контролера.Как мога да си избера променлива и да я вкарам в Watch Window.(Пиша на С с CodevisionAVR и това което искам да следя са глобални променливи).Защо в полето на Address
срещу променливата Key пише примерно:
Key R-252 92 = '\'
Какво значи това R-252,за мен това не е адрес,кой е адреса от RAM в случая.Освен това може ли изобщо в тази програма да се задават ръчно стойности на променливи при симулация,както в другите симулатори.Предварително благодаря.(Версията на Proteusa е 6.7SP3)

Пет Апр 20, 2007 3:17 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
И аз ползвам CodeVision и Proteus 6.9 SP4, но нямам AVR Variables в менюто Debug. Единственето което мога да наблюдавам е CPU registers, IO registers, RAM, Eeprom i Flash, както и коя е текущата инструкция (на асемблер)..
По принцип съм доволен и от двете програмки, но не съм срещал опции като тази да задаваш ръчно променлива, но може и да греша.. :)

Съб Апр 21, 2007 12:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]