Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Win CE 5.0 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Win CE 5.0
Някой има ли опит, в смисъл нещо повече от разглеждане и опити, щото аз съм до там. В момента работя по нов проект,но так аи не знм още какво мога да очаквам от тов CE. Търся търся и не мога да намеря конкретно. Това което ме интересува:
1. Доколко ако се ползва web приложение, то е напълно функционално, flash java и т.н.
2. Разбира ли се със стандартните видеоформати, съответно има ли плеър който да ги плейва, има в предвид в MSDN, нещо като медия плеър който да може да с еползва от софта
3. Стабилност ... ако съдя по някои PDA .... по добре да не съдя :), някакви конкретни наблюдения
4. Реална себестойнсот, значи имах някакви оферти за по 10$ на лиценз, ама така и не се рзбрахме какво точно включват, някой има ли идея как са цените, то това и на MS ще го задам но все пак ако някой има ще е полезно
5. Ако някой знае как се оправя с по-нестандартни процесори, примерно Alchemy, Au1200/1250

В момента съм пред едно голямо главоблъскане, цена/възможности/развой, като развой основно развой на софтуер по ме притеснява.

Нед Май 27, 2007 12:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Доколкото съм си играл с него (без да претендирам че съм особено наясно)

1. Има някаква жаба май.
по т.2 - разбира се с MPEG, MPEG2 и MPEG4 (майкрософсткия). Има Windows Media Player некъф...
3. - някои (повечето) PDA ползват СЕ 3.х (Windows Mobile е негова разновидност), така че трудно е да съдиш директно
4. - 10$ е напълно реално, дори си мисля че бяха 6$ (като имаш предвид че всъщност не ти дават работещ Windows - сам си го "правиш". Средата е отделно 1000$.
5. - Трябва да има BSP и ще се справи. На Cirrus последно доста често ъпдейтваха BSP-тата (преди година това), бяха изчистили доста от бъговете и работеше почти добре. Така че зависи само от производителя на съответния процесор...

Доста добре се интегрира с последното Visual Studio, като можеш да дебъгваш потребителския софт директно на хардуера. (в MSDN имаше някакви видеота по въпроса, миналата година отделих два дни да ги гледам - има какво да се види).
Дръпни и си инсталирай всички ъпдейти (вече трябва да са доста - на всяко тримесечие има :) ).

Голям зор беше да го накараме да си запомни настройките след като го изключиш (IP адрес например и т.н.) но стана...
И това като се има предвид че нямам почти никакви познания в програмирането.

Нед Май 27, 2007 2:07 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]