|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:03 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Някой ползва ли VEE?
да обменим опит/идеи.
също ще ми е интересно, ако някой е пускал LabView с етеренет инструменти.
|
| Пон Мар 30, 2009 1:17 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
 Re: Някой ползва ли VEE?
Ще бъде интересно ако някой въобще разбере, за какво става дума, т.е. все пак не са крушки, пикове, PWM-и и тем подобни щуротии.
Веселяк си ти, Веско  .
|
| Пон Мар 30, 2009 2:59 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
e, какво? да пусна едно питане в bg-mama тогава
в същност и за крушки става. ама не му е там силата 
|
| Пон Мар 30, 2009 5:53 pm |
|
 |
|
Ivo4o
Ранг: Минаващ
|
Подкарвал съм си инстумента(инструментите) да се отваря през браузъра(за сега само в офиса през рутера-в една мрежа са PC-та), понеже още не съм си довършил проекта но няма да е проблем, само че незнам дали това те устройва.
|
| Пон Мар 30, 2009 10:42 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
с коя сред си ги подкарвал? VEE или LabView?
на VEE нещо не мога да му направя чисто етернетска комуникация. иска да има GPIB контролер (задължително), па ако ще и да не се ползва. та чуденето ми е дали и при вю-то е същото?
всичко опира до visa32.dll. чудна простотия е всички доставчици да си кръщават библиотеките по един и същ начин.
уж май може да работят всички едновременно, ама как - не можах да го прочета никъде
|
| Пон Мар 30, 2009 10:59 pm |
|
 |
|
Ivo4o
Ранг: Минаващ
|
С LabView съм подкарвал работите, само че при мен постановката на задачата е следната:N на брой контролери(BECKHOFF) през, които чета разни датчици, топломери и т.н., всичко отива в LabView-то през OPC-сървър и от там в базаданни, по която да се прави справка кога каво е станало и кое колко е изразходвало. Идеята е чорбаджията на сградата да може да провери какво става с нея и през интернет. Най лесно беше да конфигурирам самия инструмент да се отваря през браузъра(в настройките на самия виртуален инструмен), мога утре евентуално да опиша каде какво съм правил със скрйншотове , защото сега в къщи нямам инсталнато LabView.
|
| Вто Мар 31, 2009 8:41 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|