Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Wireless network. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Wireless network.
Купил съм си USB WireLess адаптер на TP Link. Боднал съм го на една XP машина и се опитвам да го ползвам като рутер, т.е да ми направи една безжична мрежа. Естествено, не ми се отдава.
Това, дето се мъча да го направя, възможно ли е изобщо. ако е възможно, как се прави?

Сря Май 26, 2010 10:28 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
С Wireless access point?

Не съм убеден че тези адаптери имат такава функция...

Сря Май 26, 2010 11:09 am
Профил
Аватар

Мнение 
Със сигурност може да се направи "computer-to-computer network". Така съм връзвал два лаптопа да копирам фаилове от единия на другия. Но това е връзка само на два компютъра по wireless. Не знам, докато са вързани двата, дали може да се закачи трети. Ако единия компютър има интернет по кабел, може да се опита с шерване на мрежовата карта.

Сря Май 26, 2010 11:32 am
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Ако имаме условието :Със сигурност може да се направи "computer-to-computer network" то значи и няма да имаме проблем и да пуснем интернет?
А колега би ли споделил как си направил връзка между два компа с през безжичната?На обикновения лан му трябва кроснат кабел?А на безжичната?Как ще засечеш с карта 1 картата на другия?Ако има такава функция то безжичната си губи смисъла,можеш да влезеш в чужд комп много лесно.

Сря Май 26, 2010 11:48 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Отваряш --> Network Connections/WAN properties --> Wireless Networks(средния tab) натискаш бутона ADD, даваш някакво име на връзката и маркираш където съм оградил на снимката. Ако "Network Authentication" e "Open" и "Data Encryption" е "Disabled" двата компютъра се връзват без пароли.

Ако не се разбира къде какво да се отвори ще пусна повече снимки.

Прикачени файлове:
w.JPG
w.JPG [ 35.81 KiB | Прегледано 3127 пъти ]
w1.JPG
w1.JPG [ 58.26 KiB | Прегледано 3129 пъти ]
Сря Май 26, 2010 12:53 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ако искаш като рутер ще ти трябва подходяща програма сигурно има доста из нета аз пък правя друго .. бодвам го и правя бридж между двете мрежи .

Сря Май 26, 2010 2:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Под WINDOWS не може. Тук можеш да го пуснеш на ad-hoc, може да се свържат повече от 2 компютъра.

Сря Май 26, 2010 2:43 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Разгледай тук: http://www.netlife.co.za/content/view/35/34/. Правят го но само като аксес поинт. Може да е полезно.
Успех

Сря Май 26, 2010 5:17 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Не знам с ТР-линк как е, но на доста безжични карти придружаващите програми предлагат опция да работят като аксес пойнт. Разгледай настройките и или прочети хелпа.
Независимо от това, може да се активира споделянето на интернет-връзката от Уиндоус, като за вътрешен интерфейс се задава безжичната карта. При това няма значение как са свързани компютрите - с ad-hoc връзка или с аксес пойнт.

Пет Май 28, 2010 11:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Въх, к'во ме плашите, бре! И аз имам подобен адаптер (с буквичките b,g,n) и смятам да го ръгна на сървъра за интернет който още е на болтчета :)
Знам си аз, че от жицата по-добро нема, ама реших да стана модерен и да спестя една от LAN жиците. Другата е за връзка комп-комп и е гигалан. За улеснение на Firewall-а де :)

Да, ама някъде из старите списания имам подробно описание как се настройва мрежа за малка фирма и не си спомням да се споменава за проблем с безжичната връзка. Да се ровя ли да го изкопая?

Съб Май 29, 2010 10:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Картата отдавна стана аксес пойнт, ама сега друг проблем ме е*ава. Как да си шерна Интернета по нея?
В момента кварталната ланка влиза в един компютър, оттам на втори адаптер излиза вътрешна мрежа. Естествено, IP на вътрешния адаптер е 192.168.0.1 Бозата посмъртно не се навива да шерне към друг адрес. Та на този същия компютър искам да сложа и безжичния. То на който и да го сложа, пак трябва да има адрес 192.168.0.1 Ама вътре този адрес вече е зает ... Май ще трябва някаква рутираща програма ... Нещата все повече се засукват към Wireless рутер и край.

Съб Май 29, 2010 11:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Мии, bateAz, то във WinBoZ има дстатъчно Wizard-и да ти настроят мрежата (понякога едно към гьотере, де) ама съвсем не разбирам тази любов към 192.168.0.1 . Ти в контролния панел влизал ли си?

Точно каквото искаш не съм го пробвал без специален софт на централния комп обаче хората твърдят, че няма нужда от него. Ако сигурността не ти е жизненоважна ръгай рутера и свиркай! Пък и ай ся дето светът се е юрнал да хаква българи :)

Съб Май 29, 2010 11:55 pm
Профил

Мнение 
бате, работата ти клони към прокси сървър - при мене дълго време беше така, защото както казваш по 192.168.0.1 нетя долазваше до мен, и също - бозата не искаше да шерне ако не й дам този, а така става бъкоч и никъде нищо не изтича. слагаш си CCPROXY (free за до 3-ма потребители) и пей сърце, само дето всичките ти програми на другото пц ще трябва да ги настроиш да минават през проксито (то самото прокси има възможност да му укажеш портовете - ама и по подразбиране нп). Това работи на кабел, но не виждам причина да не работи и по въздуха :)

ПП защитната стена също й казваш кое ИП ще може да влиза/излиза без проблем, правиш си потребител във CCProxy-то със съответното ИП и нямаш ядове. Виж, Outlook-a така и не можах да го прекарам през такава връзка :x

Нед Май 30, 2010 12:08 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
И що трябва да се открива топлата вода и да се изобретява колелото - Бате ако 100-150 лв. не са ти проблем, вземаш си един Linksys WRT54 и нямаш никви грижи - аз съм с такъв и съм повече от доволен. Тия другите гимнастики са малко шаманска работа. После тия имат доста възможности за модване. Сменят им флаша с по голям (малко трудно се намира) и му качват фърмуеър с доста екстри + смяна на чипа памет с двойно по-голям - става като едно малко PC с приличен линукс за рутер. Моя не е "ъпгрейднат" щото не можахме да намерим рам и флаш.

Нед Май 30, 2010 12:56 am
Профил ICQ

Мнение 
bongo_x2 написа:
Ако сигурността не ти е жизненоважна ръгай рутера и свиркай! Пък и ай ся дето светът се е юрнал да хаква българи :)

Ти да не живееш на извънземна планета Х и да те е страх от зелените човечета дето минават и по мслите ти ?
Тва беше върха на глупоста щял някой да те хакне през рутера 8O
Точно от рутер по сигурно няма, единствено само и само ако го направиш прозрачен с DMZ, а и DMZ работи само към един вътрешен адрес, останалите са си зад нормален NAT.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Нед Май 30, 2010 3:02 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща