Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Labview 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Labview
Ще го погледна. Накупих кабели на евтино, сега като скова някаква по-удобна маса с подходящи полици поне да навържа всичко. Не, че ми трябва всеки ден ама ей така излиза от време на време по нещо и наказание. Не, че няма варианти но е полезно. Дълго време ме мързеше да връзвам скоповете и спектралния но си е удобство като трябва да покажеш нещо, или да докоментираш, а конкретно със спектралния има и други ползи. Та и металите ще ги накача, имам и едни комутатори които напоследък използвам за разни опити, и това, че ги контролирам само от панелите създава разни затруднения.
Още не съм решил за масата, чудя се още дали да я направя да е до стената, в тоя случай ще е нещо като 90 см дълбока, или да я направя като остров и тогава ще я оставя 120 дълбока и реално ще е двустранна а уредите ще да на полица над нея изнесена по към единия край ...

Вто Юни 14, 2022 7:40 pm
Профил
Аватар

туй чудо не е чувАло за НР уреди.
за GPIB също. интерфейса е основно по USB (предполагам CDC) и като гледам SCPI май не им е познато. много, много лайт...

тони,
ако пода позволява, по-добре сложи цялата 'етажерка' на паркиращи се колела.
по-старите уреди изискват понякога да им ровиш отзад, което дори с двуредова етажерка ще е :evil:
а да оставиш място за постоянно отзад, предвид хамериканската храна... трябва да е повечко в твоя случай.
та по-практично е да можеш да издърпаш цялата секция, да се навреш отзад, да си включиш кабеляците и да върнеш обратно.
твоите железа не тежат особено много (не мисля, че минаваш и 500 кила), но може би е добра идея да е на секции издърпването.

от дърво - не знам, при мене не е достатъчно. знам, че имаш щрайхмус и е песен за твоите уши, но не е ли време да си купиш И телопдаващо :P
(после ножовка, стругче, фрезика, центърче, вагрянка)

Вто Юни 14, 2022 9:14 pm
Профил

Ами аз затова си мислех дали да не е островно, така ще мога да се въртя от двете му страни лесно, а още една екстра е допълнителното работно пространство, което макар и по-литко от едната страна си е маса. Да е цялото на колелца ... ще взема да изляза от строителното разрешение и ще ми затворят обектчето :), тъкмо убедих шефа да префасонирам едната спалня.
Иначе за телоподаващо си много прав, каня се вече 3-ти месец, и все купувам нещо друго, другия месец ако не видя някое друго старо желязо ще купя едно. Това на Miller което замъкнах в мексико е идеално, скъпичко е но работи много добре, иначе гледах някакви по около $1000 във харбър фрейт ама малко менте ми се виждат. И стругче загледах преди седмица две, малко но, стругче ...
Ще го мисля, тия дни сме на тема изпити, надзиравам малкото, че е поизостанало и не може да си завърши семестъра и годината, имам да запоя малко кабелчета и след това е ред на масата, имам още малко време да го помисля и сънувам :)

Вто Юни 14, 2022 10:34 pm
Профил

ДедоБоре написа:
туй чудо не е чувАло за НР уреди.
за GPIB също. интерфейса е основно по USB (предполагам CDC) и като гледам SCPI май не им е познато. много, много лайт...

тони,
ако пода позволява, по-добре сложи цялата 'етажерка' на паркиращи се колела.
по-старите уреди изискват понякога да им ровиш отзад, което дори с двуредова етажерка ще е :evil:
а да оставиш място за постоянно отзад, предвид хамериканската храна... трябва да е повечко в твоя случай.
та по-практично е да можеш да издърпаш цялата секция, да се навреш отзад, да си включиш кабеляците и да върнеш обратно.
твоите железа не тежат особено много (не мисля, че минаваш и 500 кила), но може би е добра идея да е на секции издърпването.

от дърво - не знам, при мене не е достатъчно. знам, че имаш щрайхмус и е песен за твоите уши, но не е ли време да си купиш И телопдаващо :P
(после ножовка, стругче, фрезика, центърче, вагрянка)

:D :D :D
Аиде сега--за 100 Евра толкова... то ако имаше повече работи нямаше да е ефтинджос.
Но все пак върши работа за разните му нещица.

Сря Юни 15, 2022 1:17 am
Профил

Еее да ама те мойте всичките са GPIB...

Сря Юни 15, 2022 3:23 am
Профил

ToHu написа:
Еее да ама те мойте всичките са GPIB...

сега почват извиненията - иди виж колко е pci GPIB карта за настолно пц
за 100-150 лева има National Instruments GPIB-USB-HS Interface Adapter Controller

Сря Юни 15, 2022 8:15 am
Профил

Е такава имам де, нали не мислиш че карам на ISA или PCI :)

П.с. ама гледам листа с съпортван хардуер, няма ни едно HP,Agilent,Keysight ...мойте са само такива.

Сря Юни 15, 2022 3:13 pm
Профил

ToHu написа:
Е такава имам де, нали не мислиш че карам на ISA или PCI :)

П.с. ама гледам листа с съпортван хардуер, няма ни едно HP,Agilent,Keysight ...мойте са само такива.

Доколкото се рових ,това е по скоро създадено да подържа някъкъв хардуер дето го продават .И то то я хардуер е доволно измислен.
Моето учудване е че за тия пари това прави повече от очакваното .
По едно време бях седнал да го разучавам и бях понапреднал но поне вече 2 г не съм го пипал.
Инак да си закачиш уредите към ПЦ то на99% съм сигурен че ще ползваш GPIB то USB. GPIB платки за ПЦ от модерните не знам кои прави въобще.

Чет Юни 16, 2022 10:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2