|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:45 am
Genuine Windows Vista Business Bonus-Windows XP Professional
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе и ThinkPad - а вече не е това което беше. Имам един който е последно поколение преди да ги хване жълтата чума, и сега един от новото поколение (евтинджос). Новото е ПЪЛНО ДЪРВО. Всъщност не е чак толкова зле, просто си е един жълт компютър.
В интерес на истината, откак ги взеха жълтурите, пуснаха и евтини серии. Преди ThinkPad си беше скъпа машина (над 1000$), евтини просто нямаше. И си бяха читави машини. Сега имат евтин сегмент (под 1000$) който е дърво. Един познат си взе от T серията и каза че си била перфектна машината, ама там цените са съвсем други. Докато в долния сегмент.....
Според мен ако ще се взима ThinkPad под 1000$ - няма никакъв смисъл. Това просто си е поредния жълт клонинг, така че допълнителните 200$ за марката (наследник на IBM), са просто излишно набутване. С нищо не е по-добър от другите в класа - Dell, Compaq, Asus, Acer и пр.
Всичко това с уточнението че говорим за България. Защото тук достъпа до Lenovo си е силно ограничен, както като избор, така и като цена. Просто не са преоритет за вносителите. В щатите ThinkPad е на конкурентни цени и ако човек има пари за харчене да скочи на по - горния клас....
Между другото евтин от качествен лаптоп си личи и от пръв поглед (докосване). Просто ако имате повече различни модели пред вас, поцъкайте на клавиатурата. Веднага си проличава къде пройзводителя е пестил пари (за сметка на качество).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 18, 2009 10:31 am |
|
 |
|
plameniv
|
Бе не знам ама аз съм си оволен от моето дръвце Fujitsu, относително добре се държи освен недостатъка дето е само с 4USB порта и нищо друго
Сега даже имат някаква промоция по Технополис и продават къде по як подобен модел и си изяждам врата че съм похарчил сума пари за него преди 2г 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Май 18, 2009 12:13 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
С две думи всички марки се изредиха като предпочитани. Та аз да зема да се включа - Panasonic toughbook серия например. В крайна сметка има и едно допълнително приложение дето другите го немат - може да се позлва като бронежилетка
Сега сериозно - подариха ми една 27-ца - (2000 година) - батерия - оригинална - 2 часа работа. Щерка ми скача отгоре му - бачка. Има COM - става за ходене по обекти, а и той си е направен да работи в мизерия.
http://www.panasonic.com/business/tough ... puters.asp
Пише че били downgradeable. Само цената им е проблем.
|
| Сря Май 20, 2009 4:54 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Аз съм доволен от качеството на VAIO-тата.
Е, не и от цената им.
|
| Чет Май 21, 2009 1:18 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А за Toshiba нищо не казвате, хм.
Има модели които дори да ги препикаеш най-много да понамирисват... Май и с WinXP нямат много проблеми.
Аз не съм фен на лаптопите, де.
|
| Пет Май 22, 2009 11:19 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Да,бе, ще ги препикаел, то няма нужда, и без това са си насрани и миришат  Моята Тошиба си замина на 11 месеца и 27 дни, 3-4 дни преди да изтече гаранцията, професора прегря и се предаде, а 2 месеца преди това изпляска с крила и хард диска. Сега са вече с две години гаранция, ама дали качеството е вдигнато нямам идея, втори път Тошиба електроника не бих си купил..
А бе Нюманите как се държат, имате ли впечатления, чувам голЕма работа били, други казват че били колкото две малки 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Май 23, 2009 1:35 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Лош късмет си имал Пирев. То имаше едни Нешиба дет не бяха много у ред ама сега чувам че са ги пооправили. Тошиба имат и хубава електроника - например копирните им машини обикновенно са "железни".
|
| Съб Май 23, 2009 1:40 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Знам ли, уж всички китайски стоки в Хамерика били с по добро качество, отколкото за останалия свят 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Май 23, 2009 1:49 pm |
|
|