Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Wireless network. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Пламене, тя и Windows Firewall реже хакерските атаки :)
Мен по-скоро мисълта ми бе за хилядите разновидности на "буболечки" които гледат да ти се лепнат и при най-невинно сърфиране. Веднъж влезе ли такова животинче вътре рутер за ширпотреба не може да го спре, а то обикновено си вика приятели и става една веселба...
Затова си правя интернет "сървър" който да води подробен лог кой къде ходи и да прави по някоя анти-проверка на трафика. Освен това ще ми държи Лисицата постоянно отворена, ще ми зарежда торентите и ще ми поддържа някое VPN или нещо от сорта. А рутъра си ми е отворен и UPnP щото нямам нерви да го настройвам след всяка нова програма.

Нед Май 30, 2010 2:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бонго, вие в Занзибар може и така да го правите, ама тука хората гледат да си правят нещата както трябва. Аз например се чувствам много по-добре с WRT-то отколкото с РС, при това писито със що годе рутер-ориентирана линукс (микротик). Не им разбирам на мрежите - говоря от чисто потребителска гледна точка - WRT-то НЕ увисва когато си иска, НЕ му се поврежда вентилатора, НЕ му трябва 1000VA UPS за да изкара 10-15 минути без ток, и други такива подобни НЕ-та. От около половин година е рестартиран 3-4 пъти (най-вече заради ъпгрейд на фърмуеъра) а писито за това време се рестартираше по 3-4 пъти на седмица. Не знам колко пъти ще се рестаритра ако е с боза.

Нед Май 30, 2010 8:30 pm
Профил ICQ

Мнение 
е, де! ... :x

бате, до къде докара последно борбата с картата?

Нед Май 30, 2010 9:11 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Wireless network.
Купих си TP-LINK TL-WA5210G външна антена.Следвах инструкциите и я свързах.Показва ми че е свързана,но не мога да отварям страници.Може ли някои да ми каже как отново да вляза в настройките,за да ги променя,тъй като явно нещо съм сгрешила.Благодаря ви предварително.

Съб Авг 04, 2012 1:58 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение Re:
bateAz написа:
Картата отдавна стана аксес пойнт, ама сега друг проблем ме е*ава. Как да си шерна Интернета по нея?
В момента кварталната ланка влиза в един компютър, оттам на втори адаптер излиза вътрешна мрежа. Естествено, IP на вътрешния адаптер е 192.168.0.1 Бозата посмъртно не се навива да шерне към друг адрес. Та на този същия компютър искам да сложа и безжичния. То на който и да го сложа, пак трябва да има адрес 192.168.0.1 Ама вътре този адрес вече е зает ... Май ще трябва някаква рутираща програма ... Нещата все повече се засукват към Wireless рутер и край.

Ако все още не си намерил решение, пробвай да бридж-неш двете карти (wireless и другата дето ти е за localnet) и IP настройките ги направи на бриджа.
В този случай бриджа ти се явява интерфейса през който win ще шерва интернета.

Съб Авг 04, 2012 2:39 pm
Профил

zori6666 написа:
Купих си TP-LINK TL-WA5210G външна антена.

Това не е антена. Най-бързо и лесно ще стане, като се обадиш на доставчика ти, да прати хора да те оправят.

Съб Авг 04, 2012 2:44 pm
Профил

Благодаря за съвета,но сам я купила от магазин,а сега не сам в България.

Нед Авг 05, 2012 12:32 pm
Профил
Аватар

Свързан към къде? Така като гледам това си е AP... За какво точно е идеята да се ползва - за връзка с интернет или за шерване на наличен нет към Wi-Fi устройства. При все, че това е аксес поинт за големи разстояние с насочена антена, имам усещането че си купила грешното устройство. А настройките му най вероятно се бъзикат през уеб интерфейс който вероятно е на адрес 192.168.0.1 или 192.168.1.1. Дефоулт адреса със сигурност е написан в книжката му някъде. А за да се направи връзка с компютър - "това устройство" - интернет, най вероятно е необходим рутер. Другия вариант е ако си плащаш на някой доставчик за нет през wi-fi, трябва да си направиш нова internet connection. Но там вече наистина трябва да се обадиш на провайдера да ти каже точно каква и как да ти е настроена връзката. Най-вероятно да е PPoE което се настройва като Dial-up мисля че беше...

Нед Авг 05, 2012 12:52 pm
Профил ICQ

Да има дефоулт адрес 192.168.1.254 Отначало го въведох и се появиха опции за настройка,но сега не мога да вляза в настройките.Четох във друг форум за тая антена http://hardwarebg.com/forum/forumdispla ... 1%83%D0%BC

Но не стана със смяната на последна цифра от адреса,както биаха писали там.

Нед Авг 05, 2012 1:20 pm
Профил

Извинявам се 4е не пратих точната страница. http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... utdoor-CPE

Нед Авг 05, 2012 1:25 pm
Профил
Аватар

@zori, как я смени тая последнацифра като не те пуска да влезеш в него? Ти като напишеш друга цифра в експлорера посмъртно няма как да се закачиш за него, защото ап-то си влиза в мрежата с IP дето си му е набито вътре в него. Отвори си мрежовите настройки на компютъра и си настрой TCP-IP на мрежовата карта на твърдо IP 192.168.1.1. После пак пробвай да се свържеш с АП-то. Обаче на този етап не пипай нищо по АП-то докато не установим точно какво искаш да направиш. Давай стъпка по стъпка, че иначе гювеча ще стане по-голям.

Пон Авг 06, 2012 8:55 am
Профил ICQ

Благодаря,ще го направя,и ще видя какво ще стане.

Пон Авг 06, 2012 2:08 pm
Профил

Откровено казано не сам много добра в това и не успях да се справя.Отидох на свойства на интернет връзка,настройки- кликнах добавяне и добавих TCP-IP и въведох IP 192.168.1.1. по долу има две полета за въвеждане на номер на външен порт(дава опция за въвеждане на число от 1-65535) и номер на вътрешен порт,за който не ми дава опция за номер и не знам какъв номер да въведа.

Пон Авг 06, 2012 2:46 pm
Профил
Аватар

Едва ли ще му налучкаш адреса. По-добре го ресетни с бутона отзад и започни отначало, като тоя път внимаваш какви настройки му задаваш!

Пон Авг 06, 2012 8:56 pm
Профил

Blagodaria,mnogo!6te go napravia.

Чет Авг 09, 2012 12:31 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2