Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Version control 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Version control
Dimitar написа:
Каква архаична ОС - навсякъде ползват линукси. Ние ползваме 8 и 16 битови S08 и S12 контролери на Фрискейл за регулаторите и тия сега ни карат за ъпдейта на софтуера да ползваме SHA512 хашове и ecliptic curve encoding и им казвам, че за SHA512 ти трябва компилатора да поддържа 64 битови интиджъри и те ми отговарят - голяма работа, слагате един ARM с embedded linux и openssl и сте готови (да меря няколко напрежения и да управлявам един PWM плюс CAN бъс) :D . Та сега се кротнаха да минем само с SHA256, за който трябват 32 бита интиджъри. Обаче Фрискейл нямат такива библиотеки за S12 и сега трябва да напиша и SHA256-то и кодирането от нула. Някой ако е виждал някъде нещо готово, дето мога да ползвам да свирка. Аз за сега съм намерил тук някакви сорсове, ама трябва да направя бая тестове докато се уверя, че всичко бачка.

Имам малка неоптимизирана 'C' версия на SHA256, която би трябвало да се компилира. Дай някаква поща да ти я пратя, пък ще си я оптимизираш според компилатора/процесора.
Ако тръгнеш от някоя оптимизирана из нета е много възможно да няма файда като скорост на 8/16-битов, и само да заема много място.

Сря Дек 24, 2014 7:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3