|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:05 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Solidworks
Изроди ... първо че ме изнудват да пускам ъпдейти, оня ден каза ни мой повече, трябва се ъпдейтваш ... с теглене инсталации и мислене отиде 1 час ... отделно мине не мине и почва да реве да се логвам, казвам му помни ми паролата но явно няма толкоз акъл, всеки път ходене в хром да си я търся .... обаче най-лошото е че забива, 2020 ми стоеше със седмици отворен проекта и много рядко ми е забивал, и то най-вече от мейтове, като сложа някой мейт който е в конфликт с друг, е тоя новия боклук забива както си седи. Отделно не мога да разкарам записа на техния клауд, и чат пат като не видя какво пита го кликам и става лошо едно чакане, мотане, повечето случаи прекъсването на тоя процес води до забиване .... къде е Танос да щракне с пръсти ....
|
| Пон Сеп 30, 2024 6:35 pm |
|
 |
|
sthx
|
Тони, и все пак струва ли си новия SW? Има ли някакви нови благинки? Имам оферта за 8к евра за версия 2024 стандарт, но при положение че имам 2021 професионал, чуденката е голяма. Пък и стария какво да го правя - пазар за продажба май няма.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Окт 30, 2024 3:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами аз разлика не виждам, всъщност според мен е по-нестабилен, 2020 забиваше сравнително рядко, този доста по често май. Сега ще се ъпдейта до 2025 ...не мога да го откажа, имам някакъв период в който мога да не ъпдейтвам и след това спира ....аз взех събскрибшън. Аз нямах избор, имам проект и клиента каза че трябва да е 2024, не че не може да отваря моите от 2020 но ....а за ново, не съм и търсил да ти кажа.
|
| Сря Окт 30, 2024 3:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Така, днес правя explode на едно изделие, не е много сложно, забива постоянно.
|
| Пет Ное 01, 2024 1:23 am |
|
 |
|
sthx
|
Може да забива заради неразбирателства с драйверите на хардуера. Забелязан е такъв ефект - след смяната им, нещата се нормализират. Интересно ми е какво ново предлагат с новите версии и дали това е съществено за работата. Реално аз трябва да взема версия 2025 (с европейско финансиране), което с 2 години актуализации накрая ще имам версия 2027. Спрямо 2021г са си 6 години разлика. Но ако няма съществени нови благинки, за какво да се напъвам...
|
| Пет Ное 01, 2024 11:39 am |
|
 |
|
ToHu
|
Аз съществена разлика не съм видял не само спрямо 2020 Ами и спрямо 2012, ако не броим променения интерфейс, което за мен е минус. Спрямо старите версии, новите мисля имаха нови типове за моделиране на повърхнини, не съм сигурен. За мен това е безполезно, ако нещо не можеш да го построиш със скечове то не е годно и за производство. Сега за витла и др.подобни може и да има смисъл, но там може да се опише с формула с и едва ли някой който се занимава сериозно с това, ще го прави в солид. Рендирането вече е изцяло външно, което за мен е минус. Може би има промени свързани с неща които не използвам. Ей сега за спорта проверих какви са новостите в 21-24, нищо съществено за мен, както винаги ... Има обаче една нова бъгня, имаш скеч да речем скеча за центровете на отвори, или резане /билдване по профил и т.н. е ..както си работиш и по някое време тоя скеч излиза от дървото на този фичър и стои отдолу, че се и вижда ....не знам това екстра ли трябва да е, за мен си е чист бъг. Не разбрах кога се появява, нито как си се връща обратно. Май ребилд го връща ама не всеки ребилд, дърво някакво. А за забиването, мислех че е заради мейтове, не е, който и елемент да местиш в експлоде вю, забива, и забива много често. Ако не ги местиш с мишката а само слагаш колко да се преместят не забива. Според мен има някакъв бъг свързан с това че като местиш с мишката тя опитва да снапва към други обекти, и това го чупи. Вчера имам а д 30 забивания до де направя 5 вюта....
|
| Пет Ное 01, 2024 2:23 pm |
|
 |
|
sthx
|
30 забивания на ден - това не е работа. Тони, благодаря за мнението. Ще се опитам да карам с 21 докато се пенсионирам , дай боже да са поне още 15 годинки. 
|
| Пет Ное 01, 2024 5:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами зависи какво правиш. Мен за 24-та ме изнуди клиента, така и не разбрах защо, те нямат проблем с моите версии, но казаха 24. Иначе при мен основния проблем е със шийт метала. Пратя някъде проект, те са естествено на последна версия, бутнат някой друг файл и след това при мен пада егати ъпдейтването на файлове. Особенно ако са забравили да сменят ревизия ... върви разбери къде какво са бутали. Това обикновенно са технологични промени, но някои от тях ги имплементирам защото са да речем по -добро решение от това кеото съм им дал. Това забиване става само с explode view иначе е сравнително добре, малко по-нестабилен, струва ми се че забива малко повече от 2020, но не е нещо страшно. Хубавото е че можеш вече да записваш две версии назад, т.е. мога да записвам 23/22, та сега спокойно може да си 2 версии назад и да не страдаш от това, че някой е с по-нова. Лошото на лиценза който аз купих /събскрипшън/ че и да искам не мога да стоя на друга версия, ей сега напъва да ъпдейтва към 2025 и това може да го отлагаш някакво време след това сам. Лошото при мен е че в бързината отварях и други проекти, не само на този клиент ... т.е. самопрецаках се, сега имам стари проекти записани във версия 2024 ... но аз само съм ги гледал, т.е. бекъпите би трябвало да работят, въпреки ч епоследния път от ей такива работещи бекъпи ядох дървото 
|
| Пет Ное 01, 2024 10:45 pm |
|
 |
|
sthx
|
Нямам проблеми нито с клиенти , нито с изпълнители. Степ файлът обикновено е напълно достатъчен. От клиентите понякога не мога да получа адекватен чертеж, та камо ли модел. Сега се сещам за едни клиенти/партньори, които имат кад програма сигурно от преди 20 години и продължават да работят с нея. Казали са ми, че програмата е френска. Може да е първообраза на солида или опит за негова конкуренция в онези години - не зная. Факт е обаче, че това не им пречи да работят и не зная да са имали идея да я сменят.
|
| Съб Ное 02, 2024 1:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ако не беше това с версиите на файловете аз още щях да съм си на 2007 това е един от най-стабилно работещите версии. Също мисля 2011 или 12 беше доста добре.
|
| Съб Ное 02, 2024 2:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
поредната простотия днес, каза не моа трябва с еъпдейтвам е убу ... е да ама вече 3 часа нямам солид. Уж щеше да ъпдейтва 3Dexperience, да ама гледам е махнало и самия солид, не щеше да с еинстлва заради някакви тъпотии с директориите, сега уж почна ..тегли 5.5 Гб .. бавноооо... трябва да фрезовам две дъпки, не мога да си отворя модела та да го експортна във фюжъна .... та не само майка му и децата му, всичките му роднини до 9-то коляно на който го е измислил, който го е написал, който го продава ...
|
| Нед Ное 17, 2024 1:48 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Солида няма първообраз, а е може би първия .... мдам от вики за него разбрах от едни хамериканци ... разработвах им walkthrough metal detector (врата) аз още платка не бях нарисувал, те ми пращат рекламен PDF викам: - абе кога го произведохте бе ... а оня се хили това е Солид с VRAY, ти VRAY не знаеш ли какво е ... те са българи, по по най известния рендер Та тогава се разтърсих кое какво ... в тубата нямаше нито един филм, колко псувах докато разбера кое как става в Солида
_________________ main[-1u]={1};
|
| Нед Ное 17, 2024 10:40 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Безразборните и неконтролируеми ъпдейти трябва... да се криминализират! 
|
| Нед Ное 17, 2024 10:48 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Не става ли да му се прекъсне достъпа до нета или не тръгва без?
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Нед Ное 17, 2024 2:13 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Става, за 30 дни май и след това спира да работи. Далеч не е нито първия нито първообраза. Creo/proengineer е много по рано на пазара CATIA също, реално desault, придобиха solid, за да го контролират като конкурент и да не го допускат до по-сериозните продукти, и днес все още си е там. SW е нещо като аналог на алтиум, може да сковеш нещо не супер сложно, но сериозните неща се дялкат в ментор /алегро и подобни. Така е и там, никой не проектира самолети в солида, или поне не комерсиални самолети 
|
| Нед Ное 17, 2024 5:17 pm |
|
|