Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
За компютрите вкъщи <--- Edit 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
bongo-bongo написа:
Миии, ike , и ти да съживяваш такива древности и ти ще се пренесеш в ерата на килобайтовете :wink:
Обаче резултатът покрива усилието с лихвите, чувстваш се като Mith Booster или както там му се викаше.

Да уточня: "Пентиум200МХц, 128МБ РАМ не се справя с ДВД" означава, че му е трудно да се справи с видео от този сорт, нищо повече. Иначе яде VideoCD като топъл хляб. И то под Windows... А до преди година ми беше сървъра, разкарах го щото програмите остаряха морално а и вече уж нямам нужда. Днешните програми за да вършат същата работа искат Р4 на поне 1.5ГХц и 1ГБ РАМ...

Мъка, мъкаааа! Къде е Правчо 82 да им налее акъл в главата :cry:

Ама наистина: ако махнеш красивите графики (и мултимедията, де) и харддисковете, т.е. хардуерни подобрения, с какво днешните компове превъзхождат Правчо?! Основните програми правят все същото само дето е малко по-бързо щото хардуера стана хиляди пъти по-бърз.
Майка ми ме бъзика: "спомняш ли си как първият ти син натискаше клавишите (на Правчо) и компютърът разговаряше с него". Да, за няколко часа скалъпих програмката. А в днешно време дори не се опитвам щото то едни "говорещи програми"...

Ако махнеш и така наречения компютър остава само ракията и мезето на масата и ще се почувстваш по добре след като си спрял да се потиш над тази беззъба баба яга :D :P

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Окт 28, 2008 2:50 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
А бе в баба Ягата е тръпката! Хубавите компове са за определена работа, тях дори към интернет не ги включвам без сериозен повод.

К'во изкопах без да искам:
Advanced WindowsCare V2 Personal . Както се казва в отзивите: "не е най-доброто поотделно но е най-доброто събрано на едно място". И работело само с едно копче.
Аз не натиснах копчето ами разглеждах подробностите. Единствената настройка направих за Startup - да не ми забранява програмите на които разчитам. Останалото го оставих "Select All" въпреки, че не бях съгласен с всичко.
Резултатът беше изненадващ: "задръстенякът" ми си възстанови "нормалното" време за стартиране под 2мин., чистката беше много по-дълбока и също толкова безопасна като на CCleaner а имунизацията бе 2а пъти по-дълбока от SpyBot и SpywareBlaster едновременно. Направо разкарах CCleaner и SpywareBlaster които отдавна ме дразнеха ама не знаех за добър заместител.

P.S.: И на Celeron 633MHz се хареса.

Съб Ное 01, 2008 8:23 pm
Профил
Аватар

Мнение Въх, дяца, първият ми контакт с Vista
Малей, бях пил боза ама...
От 6 часа ровичкам компа на един приятел и краят не се вижда! Само инсталацията на AdobeReader9 отне около час 8O . Иначе заради моята сигурност всеки път ме пита дали аз натиснах ннам кой си бутон обаче когато забравих паролата при старта ме попита: "Да не би да имаш предвид ххх ?".

А желязото е от класа - Pentium Quad само дето дори екслоръра се отваря по-бавно от на дъртите.

Сря Дек 24, 2008 2:22 am
Профил

Мнение Re: Въх, дяца, първият ми контакт с Vista
bongo-bongo написа:
Малей, бях пил боза ама...
От 6 часа ровичкам компа на един приятел и краят не се вижда! Само инсталацията на AdobeReader9 отне около час 8O . Иначе заради моята сигурност всеки път ме пита дали аз натиснах ннам кой си бутон обаче когато забравих паролата при старта ме попита: "Да не би да имаш предвид ххх ?".

А желязото е от класа - Pentium Quad само дето дори екслоръра се отваря по-бавно от на дъртите.

Кой знае какви бози си наслагал и сега се оправдаваш. Аз как нямам проблеми с моя като е само Core Duo ?

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Сря Дек 24, 2008 7:03 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не бре, Пламене! Аман от "майстори"!
Търсих, търсих и си викам: "Я да видя BIOSа". Малей, 100МХц х 9!!! Така е закупен от "сериозна" верига за компове! Не ми се играе много преди Бъдни вечер, турих го на "Optimized Defaults", ся ще му щляпна Advanced System Care и някоя-друга "anti"-програма, ще го пусна да се чисти и да си го взема.

Вярно, че тръгна по-бързичко ама останалите глупости така ще си пребъдат докато не се навия да му сложа WinXP от "ремонтираното".

Edit: И пак е бааавен, м-ка му!
Edit2: Ама това Advanced System Care к'ви фокуси прави ннам, но е мнооо ефективно. Аз уж не му вярвам, де...

Сря Дек 24, 2008 8:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Човекът не дойде да си го вземе (има си хас) и аз му хвърлям по око.
Някой има ли идея коя "екстра" непрекъснато стърже по хардовете? Не е "външна" програма!

Чет Дек 25, 2008 6:47 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3