|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:44 am
| Автор |
Съобщение |
|
bobihot
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Altium Designer...
|
| Вто Ное 22, 2016 1:33 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Колко върви не знам, но при мен вече успя здраво да гръмне. Ама нищо, свикнали сме му. Макар че нещо много бързо успя да се наака, сигурно 5 минути да е работил... Нищо революционно - пак 32-битово exe, за ползване на много ядра даже не мисля да проверявам.
|
| Вто Ное 22, 2016 3:19 am |
|
 |
|
bobihot
|
Имам добре работеща 13-ка и не съм пробвал следващи. Но я ползвам основно за разглеждане. Много е лека и върви добре на слаби машини
|
| Вто Ное 22, 2016 5:59 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Здравейте! Изпитвам трудности при автоматично опроводяване на корпуси, на които пиновете са доста близо - пример TQFP 80! Както знаете, българските платкаджийници се цупят на отстояния по малки от 10милс. Та за това дефинирам рум около чипа и задавам само там по-малък клиренс. Обаче въпреки че зелените индикаций за грешка изчезват, това добиче не ще да опроводява. За сега решението ми е да ги опроводя ръчно, докато станат достатъчно дълги, за да няма грешка и тогава да оставя програмата. Как се справяте този проблем?
_________________www.elkran.com
|
| Съб Ное 26, 2016 9:48 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Дали ще ти е по малък клирънса само там или навсякъде няма особенно значение за платкаджийницата, но 10 милса са много къде се цупят на толкова ? Повечето нямат проблеми за 8 милса, да не кажа и за 6.
|
| Нед Ное 27, 2016 7:21 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Ами нещо не им е ок технологията, но работят бързо и добре като цяло и не се оплаквам. По принцип ги правят тези корпуси, но... Та за това искам да има под 10 милса само около чипа...
_________________www.elkran.com
|
| Пон Ное 28, 2016 5:40 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Колегата сложи уточнение - Български... Ти ако знаеш някъде да правят 6 мила в БГ - казвай.  8 мила повечето правят, ама с много условности.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 28, 2016 5:49 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми някои чушкопеци имат подецване 80 микрона. баш клирънса не трябва да ги плаши. повечето "финни" линии са от времето на 12/12 милса, да изкараш 8 е доста ръчна работа около ваните (почуване по носача с букова палка) същия проблем е и с дупките - на линия за метализация на 0.8мм най-много да докараш 0.5 с брак.
оня ден Христина от Микрон ми се оплака, че са я отрязали за проект за милион за нова линия (0.1 дупки, 4/4 писти, импулсна метализация и стъпкова преса). на проекта не стигнала 1 точка в оценките. всички проекти по това перо са заминали за старата афропа. това е директно кандидатсване в Брюксел, нашите капацитети нямат пръст.
|
| Пон Ное 28, 2016 7:02 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
което си е успех - този път на една точка, другия път може и да успеят. да са живи и здрави и ако могат да се развиват - незнам как оцеляха толкова години
|
| Пон Ное 28, 2016 7:18 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То не е въпрос само на линия, конкретно за Микрон говоря.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 29, 2016 9:53 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Извинявам се ама не се стърпях като гледам как се обсъждат юнитите по платките..... сори за спама ... моля да бъда извинен. Като се преместих в Америката дето е царството на комбаинерските мерни еденици бях поуплашен че евнтуално може да ми отнеме време да свикна с тия трктористични неща..... Да ама не .... Не знам как е по другите бизнеси ама в моя автомобилния, освен на климатичната система другаде в момемта не се сещам да има империл .... По платките всичко е в метрик, като се загледах в пласмаси и железария пак всичко е метрично... Даже в док на Краислер и ГМ всички спецификаци за си в пак в метрични юнити.
|
| Вто Ное 29, 2016 6:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Късметлия ... аз с платките грижи нямам но със железата ... навсякъде всичко работи с инчове, не смао че рбаоти с инчове, стандартните дебелини на листов и прътов материал са също инчови.
|
| Вто Ное 29, 2016 6:11 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Е толкова ли е трудно са сметнете на какъв метричен размер отговаря гаечен ключ 56/79"... 
|
| Вто Ное 29, 2016 7:32 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ние ползваме и инчове и метри, даже понякога в едно изделие или даже детайл имаме и двете  . Обаче никога не ми е било проблем да работя и с двете системи, даже още като бях в БГ ми се налагаше да го правя. Забелязъл съм че само хората, които много го мислят и които се фокусират на това, коя система била по-добрата имат проблеми. Колкото повече го мислиш, толкова повече стрес си вкарваш  .
|
| Вто Ное 29, 2016 11:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Няма такъв размер гаечен ключ  .
|
| Вто Ное 29, 2016 11:53 pm |
|
|