|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:44 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Altium Designer...
Сори но за по една платка на месец не мога да си го позволя. За последните 3-4 години съм го инсталирал май 2 или 3 пъти, и всеки път беше едно и също, разкарвах го след няма и ден. Солида някак го преживявам, но на него ми се налага да работя всеки ден, няма да си причиня това и с Алтиума, нямам нито време нито излишни компютри. Имай в предвид че съм с мак и ще остана не само без монитор ами и без комп  Вчера на 2-3 пъти бях на ръба да си го изкарам на монитора, в случая компа, това от друг идиотски софтуер, един малоумен плъгин към аутокада който и без това си е достатъчно малоумен, няма да повярваш колко пъти правих ендтакс само докато започна да работя .... до такава степен малко софтуери успяват да ме докарат но с алтиума се получава за минути, не знам защо им е трябвало така да го преебават.
|
| Съб Мар 18, 2017 9:41 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
oт кога ти предлагам да ти кача един ментор. ще ти подберем меки, успокояващи цветове от природата, ще вържем шорт-къти с чилаут клипчета, ако трябва и Кашпировски ще ти изровя от някъде. ще видиш, че след това ще ти потръгне работата с алтиума 
|
| Съб Мар 18, 2017 10:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе ти майтап си мислиш ама сигурно ще свикна по бързо с ментора щото е ново и няма навици. Както викало зайчето .... педераси, педераси, всички са педераси ..... и аз така, на днешно време само такива останаха. Сигурно и аз съм станал доста по изнервен, преди малко ексела отнесе един куп майни, не знам самопри мен ли става, но ако имаш vlookup от един документ към друг, ако отвориш този в който търсиш този с формулата се чупи и трбява да я пишеш наново ... не че не го знам, но явно не съм бил сейвнал, акто стане така аз затварям без сейв и отварям пак, отварям ама кур, празен ... добре че не бях затрил файла в нотепада че 1 час си играх да форматирам едно copy от pdf да е годно да се пейстне в xls, то 5000 реда ...
|
| Съб Мар 18, 2017 10:46 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
когато решиш, само задели машина с 2 талавизора, че на шлептоп и аз се изнервям.
|
| Съб Мар 18, 2017 10:53 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Нов алтиум някой да сподели? След големия ъпдейт на прозорците вчера експорта към pdf вади някакви ужасно разместени схеми...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Апр 15, 2017 12:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ето това трябва да е последното.
|
| Пон Апр 17, 2017 5:00 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Апр 17, 2017 11:52 am |
|
 |
|
Tanev
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Юли 02, 2006 10:27 pm Мнения: 152 Местоположение: Пловдив
|
Правя тук една библиотека със SMD джъмпери, но Altium-a нещо се мръщи. Какво не му харесва, че слага белите маркери?
|
| Пет Май 19, 2017 5:39 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Какъв е точно проблема - създаваш си пад с х 0 и у 0 размери, чераеш си със примитивите каквато форма искаш. После Tools->Convert->CreateRegionFromnSelectedPrimitives си правиш региони ор начертание примитиви, после тураш по един пад от гореописаните във всеки регион и си готов. 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Май 19, 2017 6:13 pm |
|
 |
|
Tanev
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Юли 02, 2006 10:27 pm Мнения: 152 Местоположение: Пловдив
|
Благодаря, за отговора, но продължава да се дърпа. Падовете са с нулеви размери и сега Altium-a се дърпа като се опитам да ги свържа 
|
| Съб Май 20, 2017 12:43 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ами пич, сложи ем някакъв нет дето е един и съшщ за двата пада - алитума ще ти позволи да ги свържеш 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Май 22, 2017 11:37 am |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
Да  . А и разреши показването на надписи на Net-овете, ако не си: "View Options" -> "net Names on Tracks Display"
|
| Пон Май 22, 2017 11:56 am |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
 Altium designer + SQL express + SVN
Какво ползвате за създаване на нов компонент в SQL боза данни и SVN библиотека? Алтиума май само може да чете от SQL. Досега винаги съм ползвал аксес за бозата данни и обикновени алтиумски библиотеки за компонентите, но вече е време да поддържам по голям екип и искам достъпа до библиотеката да не е файлов. SQL експрес мениджмънт студиото зарежда сравнително бавно гадината и бих желал нещо по леко ако някой има идея Поздрави
|
| Съб Май 27, 2017 12:35 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Бавното зареждане е нещо от компира. При мен зарежда за 3 секунди, и в работата и вкъщи.
...сега, MySQL еквивалента му е осезаемо по-пъргав при зареждане - факт.
|
| Съб Май 27, 2017 2:33 am |
|
 |
|
d_jelev
|
Споря с колегите за смотания симулатор на Алтиум. Искат да минаваме на Алтиум, вместо други негови "конкуренти". Дълги години го ползвах и за мен Алтиума си е безспорен лидер за PCB Layout. Не подценявам Алегро или ПАДС (даже смятам, че Ментор са много по-напред в момента дори и в PCB дизайнера от Алтиум). Да поясня - ще го ползваме за платки, не за симулации. Обаче стана дума за симулатора и почнах да им обяснявам, че това не е сериозен туул. И почнаха дискусии, как "ставал", как импортвал spice модели и т.н. Аз знам, че е дървен, но реално съм го пробвал два пъти - веднъж, докато още се "учех" на Протел нейде 2004, и веднъж ми скъса нервите 2010. По мои спомени е много ограничен, не импортва spice модели на сериозни компоненти, например интегрални схеми или IGBT, само основни компоненти са съвместими с външни модели, но ако искам сериозна симулация, нещо не се получава, ама никак. Дори имам спомени, че не можеш да редактираш плотовете, например да правя resize. Ама както казах, не съм го ползвал, аз работя само на истински Cadence Orcad Spice, Tina и LTspice. Та ви моля за впечатления - Алтиум симулатор, за и против.... Виждам, че тук хората са много напред с Алтиум, особено с новите версии. Благодаря предварително.
|
| Вто Май 30, 2017 12:11 am |
|
|