Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Solidworks 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Solidworks
Тегли му една майна на солида и мигрирай към FreeCad.
Не е идеален, но ще си вършиш работа с него. Зор ще е в началото да отвикнеш от солидските тертипи на работа и да свикнеш с фртикадските, ама не е болка за умиране.

Пон Ное 18, 2024 9:25 am
Профил
Аватар

обикновените 3D програми не са ... точни в размерите и са повече за free transform
а AutoCAD-ските производни са повече за 2D чертежи

Solida е мислен по инженерното мислене - екструдване, пробиване, сглобяване ... etc,
както машнините ще обработят матряла

ся, дали са преебали софта, си е "нормален" проблем

Пон Ное 18, 2024 9:59 am
Профил ICQ

Значи то има много фактори. Ако ще сменям када няма да е с фриикад, по-скоро солидедж или инвентор. Проблема обаче е, че повечето производители използват солид, а това като стане въпрос за шиийт метал е много важно. От една страна за тях е по-лесно да си подготвят нещата, от друга много често те правят дребни корекции, които е добре да ги нанасям при мен.
Но един много съществен проблема е че има не малко клиенти които изискват солидски файлове. В случая имам точно такъв клиент, който иска всичко да е версия 24, иначе аз имам статичен лиценз за 2020 който си работи и дори не мисли да се ъпдейтва. Заради това клиент взех събскрибшън за 2024 който вече стана 2025, но поне мога да го експортвам в 2024 версия.

Пон Ное 18, 2024 3:56 pm
Профил

Ако някой обмисля Solidworks conencted, това което е с месечни такси .... след 6 месеца употреба не бих препоръчал. Самия продукт е ОК, няма разлика, обаче портала през който го стартираш е голяма драма. Сътворили са голяма простотия, не знам защо не са напрвили някакъв прост лиценз мениджър като при алтиум. Тоя боклук за да работи, трябва да инсталираш една простотия 3Dexperience launcher, който първо го ъпдейтват през 10 дена което е досадно, а и според мен точно това ми счупи боза оня ден. Второ къде работи къде не, и трето пак не ти помага, защото като пускаш солида то просто отваря портала, от там кликаш open на SW ... абе някаква безумна боза.
Вчера преинсталирах боз, и ще стане един ден не мога да инсталирам солида, тъпия им портал крашва, казва че не можел да изтегли някакви данни за профила ми ... голяма простотия.
Та .. посмислете ... аз доста сериозно се замислям да канселирам събскрибшъна и да купя постояннен лиценз, до де още може. Тя идеята за събскрибшъна беше да имам винаги последна версия, щото иначе аз си имам 2020 на който работя ако няма изискване за версия, ама то се оказва нож с две остриета.
Отделно на постоянните ъпдейти на лаунчера, постоянно ъпдейтват и солида, и избор нямаш, и така по неволя съм на 25 ... клиента не беше щастлив, но той натисна да мина на 24, заради него взех тоя събскрибшън, ама то няма избор да си стоиш на стара версия, просто спира да работи.

Съб Апр 26, 2025 6:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4