|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:12 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Altium Designer...
аз не бях напълно сериозен, по-скоро ако някой иска някакви красоти в определени области от платката
p.s. един друг въпрос - индексите/номерата/designators на компонентите, ако ги селектираш по обикновенния начин не става. най-лесно ми е Shift+LMB, но пак си е тегаво
опитвах с разните менюта от Select, но - дърво
|
| Пет Юли 28, 2017 5:36 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
и понеже, стигнахме до много комплексни истории имам 8 идентитчни канала с х5 компонента, как се прави PCB reuse / multichannel design т.е. някой правил ли го е в Алтиума
колега с PADS едно време си пишеше скрипт и взимаше компоненти и позиции от XLS файл, но там наистина си заслужаваше защото беше 12/24 канала за рентген и всеки канал беше малко аналогово чудо
|
| Пет Юли 28, 2017 7:03 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
това е било по времето, когато Елцин беше жив...
|
| Пет Юли 28, 2017 7:25 pm |
|
 |
|
Grubi
|
2002-3 докъм 2006-7 и всъщност може би бяха комбинирани, усилвател, АЦП и още нещо на всеки канал. Но платката беше май 2хА4 размер, ако не и повече
|
| Пет Юли 28, 2017 7:54 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Rooms опроводяваш един канал, оформяш очертанието на room-a и после копираш разположението на компонентите и дизайна на опороводяването в останалите канали. Супер удобен инструмент, но има малки главоболия с именуването на бъсове когато имаш йерархични нива на схемата в каналите. Също ако имаш вариации в бомовете по каналите Configuration manager най вероятно няма да бачка автоматично и се налага ръчно да генерираш някои outjobs. Веднъж настроено, всичко работи желязно
|
| Съб Юли 29, 2017 1:21 am |
|
 |
|
Grubi
|
OK, благодаря / room-вете винаги съм ги гледал като нещо ненужно, но защото съм правил доволно малки и прости платки. Но сега при 10 страници схема и канали, ми става ясно защо е полезно.
Ще го пробвам като ми остане време.
|
| Съб Юли 29, 2017 11:11 am |
|
 |
|
Grubi
|
ако някой му се ходи на Altium summit в Munich, срещу пътни и хотелски такси, плюс 275Е. Ако някой има мерак, може и презентация да направи (съоветно може и му се изплатят разходите ако е интересна). Ще представят 18 ката, само незнам защо и пари искат http://www.altium.com/live-conference/munich/Интересен ефект - DPAK корпус и термо плейн около него на TOP, net 3V3 Вързва си с Тhermo relief, а аз искам solid всякакви филтри в Clerance не вършат работа, но Polygon Connect Style плюс съоветния footprint свърши работа въпреки, че преди това съм свързал всички виаси solid, и пробвах isPad AND is 3V3 and is PLANE_TOP_3V3(или както е там точната дефиниция), и че плейна трябва да рисува върху същия нет - но така не ставаше.
|
| Вто Авг 01, 2017 1:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хм, ако платят аз мога да отида да им направя една презентация .... защо не искам и да видя алтиум, ама след това може да си искат парите обратно .. или аз съм много закостенял, или ползвачите му са по-мазохисти от мен, е и сигурно с по яки нерви. п.с. толкова неуспешни опити няма с друг продукт, дори на ментор flotherm-а бях започнал да изпозлвам, верно след третата инсталация, но тоя алтиум съм го инсталирал поне 5-6 пъти и единственият ефект е че успях да си омажа едни библиотеки та после да се чудя как да ги върна към 99.
|
| Вто Авг 01, 2017 2:17 pm |
|
 |
|
Grubi
|
не се плаквай  просто нямаш достатъчно време и желание нищо кой знае колко не е повече от Protel-a, но виж възможности за омазване има страхотни
|
| Вто Авг 01, 2017 2:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
и аз с такова впечатление останах та затова и стимула ми го няма никакъв, по скоро ще се поддам на тъмната менторска страна ...ама това с ментора като да стана капитан, само дето нямам кораб, а и ни ми трябва ..
|
| Вто Авг 01, 2017 2:46 pm |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
Повечето файлове на Altium имат добра съвместимост и в двете посоки. Дава съобщения, но си ги отваря. Е, за DXP или 99SE не зная, отдавна не съм ги пипал. Когато аз съм правил преходите, винаги е било безпроблемно. Проекти от преди 10+години, правени на 99SE си ги отварям с новите версии, няма проблем. Ментора го пробвах преди 2-3 години  , Cadence- също .
|
| Вто Авг 01, 2017 2:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
В посока напред грижи няма, направих грешка да отворя една библиотека и да я запиша в алтиум, това преди 4-5 години при поредния опит да мина на алтиум, не помня вече как я върнах но файла стана несъвместим, псувах, четох, правих няккави магарии и май стана .. а може и да съм я извадил от архива, не помня. За проектите май няма проблем, дори в момента еидния по който работя някога съм го отварял с алтиум, съдя по попълнените полета в които 99 не пише обикновенно.
|
| Вто Авг 01, 2017 3:26 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
кептън тони 
|
| Вто Авг 01, 2017 3:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А... гледал съм звездни войни, знам за тъмните сили...
|
| Вто Авг 01, 2017 4:36 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ся, първо трябва да владееш Силата.
това са много мижав процент от живите същества в галактиката имат някакви частички в кръвта си (не помня вече какви), които ги правят чувствителни към Силата. ако си такъв, те вземат в Храма, като се понаучиш с теб почва персонално да се занимава Учител (ментор) и в края на обучението ставаш Джедай.
разбира се, после цял живот изучаваш Силата, потапяш се в нея, медитираш. един от пътищата бързо да се възползваш от Силата е да се потопиш в Тъмната й страна. така че Тъма Сила няма, тя е една. има Тъмната страна на Силата.
|
| Вто Авг 01, 2017 6:52 pm |
|
|