Отговори на тема  [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 205  Следваща
Altium Designer... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Altium Designer...
Разбрах! Само че трябва да маркирам всички части на пътечката една по една. Когато използвам "SN" комбинацията и после просто махна всякакви падове и вии, не се получава. Може би има нещо друго, което трябва да се махне?!
ПП: За протокола тестове правих с малки дири от пин до пин...

Вто Авг 05, 2014 3:35 pm
Профил

натискаш последователно E S C (Edit Select Copper) и маркираш.
После от PCB inspector-а избираш да ти показва само tracks

Вто Авг 05, 2014 3:41 pm
Профил

Благодаря!

Вто Авг 05, 2014 3:49 pm
Профил
Аватар

Още едно 20... Тръгвам да рутирам, кликвам върху пад или писта, местя маркера и...новата писта се не види (да му се не види... :cry: ). Появява се едва след като натисна десния клавиш на мишката или ескейпа. Баси! Рутиране на тъмно... Това се появи изневиделица на 13. Инсталирах 10 - все тая. Алтиума ли е и ли 7-ицата ли, идея си нямам, ама и време също.

Едит: Баси чудото - драйвер на видеокартата на лаптопа...на който му е от полза. :D

Нед Сеп 21, 2014 3:56 pm
Профил
Аватар

Проблем със мащабирането ....
Да му се не види, половин ден отиде :( Разпечатвам хартиен модел за да проверя пасват ли тука едни дисплеи - ако разпечатвам от Altium Design Viewer 09, успявам да го докарам до 100% или каквото е, такова опечатва.

Под последната версия дето работим с нея, 14.3.14, пълнокръвен Алтиум - напълно законна, не ще и не ще. Печата платката 5мм по-малка долу горе, мога да го мащабирам но не е там проблема. Къде ли не пипах - скалиране, центриране, ориентация, размер на работното пространство, с офсет, без офсет - все тая. Сега ми дойде още една идея, може би офсета на работното пространство и на принтера трябва да са едни и същи.
Принтера е някакво животно Коника Минолта C224 или нещо такова. Дайте някакъв акъл ако някой си е блъскал главата.

Вто Сеп 23, 2014 7:25 pm
Профил
Аватар

Grubi, аз принтвам герберите. Има опция "User scale", която по дифолт е 1.0, което си е 1:1. Няма значение какъв е принтера.

Вто Сеп 23, 2014 8:06 pm
Профил

Desert Leo написа:
Няма значение какъв е принтера.

Или по-точно не би трябвало да има. Ама често нещата не са баш така, еле пък с не до там популярни марки принтери. Имахме едно лазерно Оlivetti в офиса - нЕма такова недоразумение. Разни Kyocer-и и прочие полюции също са добър терен за късане на нерви.

Вто Сеп 23, 2014 8:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Едно време HP правеха принтери - имам един LJ2200 (произведен 2000 г.) - не го бях ползвал над 2 години, извадих го от мазата, отворих го да му издухам праха и да му намажа шпиндела на лазера. Затоврих го и тръгна гадинката. @Grubi, погледни настройките за формата на страницата. Често се случва по подразбиране да е на Legal, което е малко по-широко и малко по късо от А4. И ако формата, който се печата не отговаря на формата който си мисли че му е хартията, да прави автоматично скалиране. Тия около 5 мм ми се струва, че е точно такова нещо. По принцип ако излиза от границите на странницата трябва да се сърди и да отрязва което не влиза, ама скалирането на цялата страница може и да си го прави без да ти казва. Все пак е офис принтер и за офиса е все тая дали буквата е с .01мм по-малка. Ако има постскрипт, там по може да се види/направи нещо, ама ако караш с PCL-а не очаквай чудеса.

Вто Сеп 23, 2014 11:35 pm
Профил ICQ
Аватар

тествах и тва, наистина е Legal, смених май с фото, но пък същото
сега ще пробвам пак. бях си заплюл един джет от боклука, и снощи бепе там, но днес сутринта вече е духнал...
и така

Проблема е решен :D Вместо Legal се използва Grey Setting
и се принтва директно!!! без предварително сетване - иначе ако се използва Printer Setup, след него се натиска Print още веднъж, което директно връща default, което е Lеgal

така е с "корпоративните принтери"

Благодаря още веднъж! :D

Сря Сеп 24, 2014 11:35 am
Профил
Аватар

Аз имам един излишен LJ2015 с прецакан форматер (както са 95% от цялата серия). По едно време Стемо бяха пуснали на промоция евтинджос платки и сега ме е яд че не купих. LJ2200 обаче е желязна машина - ако ще търсиш стар LJ - тоя е удачен избор.

Между другото - няма ли вариант да се зададе дифолт-а от принтер сетъп? Би трябвало от там да може да се укаже какво да е дифолт.

Сря Сеп 24, 2014 11:52 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
Аз имам един излишен LJ2015 с прецакан форматер (както са 95% от цялата серия). По едно време Стемо бяха пуснали на промоция евтинджос платки и сега ме е яд че не купих. LJ2200 обаче е желязна машина - ако ще търсиш стар LJ - тоя е удачен избор.

Между другото - няма ли вариант да се зададе дифолт-а от принтер сетъп? Би трябвало от там да може да се укаже какво да е дифолт.

Бих добавил и HP1200 към списъка със железата. Имаме такъв в офиса на над 10 години, и упорито отказва да се скапе. А печатахме на него ръководства, със все кориците. МНОГО страници печат е видял. Сигурно 200000 и нагоре. По едно време (преди 2-3 години), започна да ручи лагера на огледалото. Иначе си работеше. Сменихме целия модул с нов за смешни пари и от тогава все същото - печати си все едно вчера е купен.

Чет Сеп 25, 2014 12:46 am
Профил ICQ
Аватар

И с моя 2200 същата работа с лазера. Ама явно не е от страниците - моя е на значително по-малко и се разбръмча като беше на 6-7 години. Тогава взех недоразумението LJ2015, което изкара година и половина. Като му се скапа форматера намерих на скрап един стар 2200 и си сложих цялата лазерна касета. Само дето беше по-зле и от мойта. После намазах шпинделчето на мойта ама не уцелих маслото - малко бавно зацепваше. Сега го намазах с едно силиконово и е пушка вече.

Чет Сеп 25, 2014 9:39 am
Профил ICQ
Аватар

При мен Altium дава грешни габаритни размери при експорт към STEP файлов формат - 10mils е разликата. Не е кой знае колко голяма грешката, но я имам в предвид, когато давам нещо на чертожниците.

Чет Сеп 25, 2014 12:21 pm
Профил WWW
Аватар

п.с. и аз не повярвах - но и такива неща пиша понякога. поне могат да се изтриват. а от бързане и смяна на клавиатури и такъв правопис се получава. поне рутнах каквото и както ми трябваше.

Последна промяна Grubi на Пет Сеп 26, 2014 3:34 pm, променена общо 1 път

Пет Сеп 26, 2014 1:14 pm
Профил
Аватар

чета и не вярвам на ушите си #-o

Пет Сеп 26, 2014 2:34 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 205  Следваща