Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Инструмент за билдване на ембедед Линукс 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Инструмент за билдване на ембедед Линукс
Здравейте, трябва да билдна ембедед Линукс за арм9 процесор. Нямам много опит, та е възможно да не се изразявам много правилно.

Опитах многократно с Buildroot, но в последствие кернелът не иска да си хареса генерираната файлова система, тъй като вмъквам в Buildroot външна версия на кернела. Версията на кернела не е налична, като версия за хедърите му, в Buildroot.

Можете ли да ми дадете някакви насоки, как да се справя с Buildroot и да имам работеща файлова система или да ми препоръчате друг инструмент за билдване на Линукса. Необходимо е генерираната файлова система да не е по-голяма от 5MB.

Чет Сеп 27, 2012 11:20 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Инструмент за билдване на ембедед Линукс
Какъв е тоя ARM9 процесор? Моят съвет е, да избереш SOC/модул за който вече има добра поддръжка в някоя билд система, иначе не знам колко време си готов да инвестираш за нещо, което не се поддържа.

Относно други системи, популярна алтернатива на Buildroot са Openembedded/Yocto.

Каквато и да е системата обаче, ако в нея вече няма поддръжка за твоя процесор/платка или поне нещо много близко, те чака доста работа.

Чет Сеп 27, 2012 11:54 am
Профил

AT91SAM9G45 е процесорът. Поддържа се от една конкретна версия на кернела.

Но за сега зарязах билдруута и се опитвам да променя само jffs2 файла, за сега и това без успех.

Чет Сеп 27, 2012 5:38 pm
Профил

marcuka68 написа:
Но за сега зарязах билдруута и се опитвам да променя само jffs2 файла, за сега и това без успех.

Какво точно искаш да постигнеш? За тоя чип на първо търсене изглежда да има някаква поддръжка, ако не в официалното ядро, то поне с кръпки.

Относно модификацията на JFFS2 до колкото си спомням трябва на настолния компютър да направиш виртуално MTD устройство, чрез което да я монтираш.

Чет Сеп 27, 2012 6:59 pm
Профил

radolin написа:
marcuka68 написа:

Какво точно искаш да постигнеш? За тоя чип на първо търсене изглежда да има някаква поддръжка, ако не в официалното ядро, то поне с кръпки.

Относно модификацията на JFFS2 до колкото си спомням трябва на настолния компютър да направиш виртуално MTD устройство, чрез което да я монтираш.

E искам да подкарам Линукс с работещи всички периферии на процесора и малка файлова система. Билднах си с Билдруут само файлова система, използвайки тулчейна за билдване на Кернел, но има ядове с Етернет. Според колега трябва да се билднат заедно, за да няма ядове. Сега правя това, ама пък ми гърми пачването на Линука.

Опитах хватката с МТД устройство с готов скрипт, който не разбрах къде гърми, поради малките ми познания в Линукс.

Както и да е, продължавам да го боря.

Съб Сеп 29, 2012 11:13 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]