|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:27 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Audi CAD
.. нещо за симулация на озвучителни тела ... имам някъде из архивите, хем стари хем не бяха върхът на сладоледа, та някакви идеи ?
едит ... малко го едитнах ..както винаги клавиатурата не мисли това което и аз.
|
| Пон Май 06, 2013 7:31 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Audi CAD
|
| Вто Май 07, 2013 12:41 am |
|
 |
|
ToHu
|
мерси, ще ги погледна. Имам неприятна задачка и лимиран бюджет ...
|
| Вто Май 07, 2013 12:52 am |
|
 |
|
ToHu
|
това EASE изглежда интересно ... ама не го намирам ... със сигурностне искам да купувам, по евтино ще ми излезе да направя 5-6 прототипа.
|
| Вто Май 07, 2013 1:08 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ами не знам дали си даваш сметка в какво дълбоко море нагазваш... Правенето на добро озвучително тяло иска много опит и качествени материали. Отделно апаратура и помещение за измерванията.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Май 07, 2013 9:00 am |
|
 |
|
ToHu
|
Много добре разбирам, от там съм започнал преди около 25 години, първо аматьорски после производство ... въпроса е че от тогава са минали доста години, не помня вече нито формули, нитоми се рови из стари бумаги. Теорията е ясно, и практика има не малко, но без сравнително точни сметки едно тяло се преправя доста пъти докато зазвучи добре. Апаратурата за измерване не е толкова сложна, още навремето имаше що годе читави софтуери които си компенсират, в момента имам референтни на bosse, софта има компенсации за тях. Ако е въпрос имам и карта за целите но няма ниаккво намерение да и търся MAC, не че нямам ама тя на такъв не става, иначе си е точно за целите. Та идеята ми е софт в който има библиотека с говорители, и с който ориентировъчно да сметна геометрията щото е малко шибана, от там насетне с 3-4 апроксимации ще го докарам 
|
| Вто Май 07, 2013 8:21 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ToHu написа: Много добре разбирам, от там съм започнал преди около 25 години, първо аматьорски после производство ... въпроса е че от тогава са минали доста години, не помня вече нито формули, нитоми се рови из стари бумаги. Теорията е ясно, и практика има не малко, но без сравнително точни сметки едно тяло се преправя доста пъти докато зазвучи добре. Апаратурата за измерване не е толкова сложна, още навремето имаше що годе читави софтуери които си компенсират, в момента имам референтни на bosse, софта има компенсации за тях. Ако е въпрос имам и карта за целите но няма ниаккво намерение да и търся MAC, не че нямам ама тя на такъв не става, иначе си е точно за целите. Та идеята ми е софт в който има библиотека с говорители, и с който ориентировъчно да сметна геометрията щото е малко шибана, от там насетне с 3-4 апроксимации ще го докарам  |  |  |  |  |
Дай Боже да си прав и да минеш само с 3-4 итерации! За това ли ти трябваше талашита? 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Май 07, 2013 9:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
аааа не, за друго, това ще се прави от пластмаса. Мен тоя софтуер ми трябва не само защото смята, ами и защото имат добри бибиотеки с говорители, в момента от това на пазара май само Visaton се стараят да слагат достатъчно данни, много от другите си ги спестяват. А иначе за аудиодизайн, с тела не се знаимавам отдавна, но с публично озвучаване си се занимавам все още, та не ми е съвсем далечна тая сфера.
|
| Вто Май 07, 2013 9:12 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|