|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:08 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Премахване на парола на Macbook pro
| Автор |
Съобщение |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
 Премахване на парола на Macbook pro
Може ли да се премахне/нулира паролата на потребителя на този лаптоп (OS X). Трябва да извадя информация от него, беше блокирал, рестартирах го но стига до паролата на потребителя която не се знае. Има ли хватка/софт за нулиране?
|
| Пон Май 19, 2014 4:08 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Премахване на парола на Macbook pro
Мммм май не, утре ще питам админа, а чичко гугъл не казва ли нещо ?
|
| Пон Май 19, 2014 10:26 pm |
|
 |
|
GaBOSS
Ранг: Минаващ
|
Краден?!? (ако не е - има начин, ако е - пак има начин, ама не е редно)
|
| Пон Май 19, 2014 11:58 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Произвидителите за какво ги слагат тези пароли, ако всеки може да ги прочете? Ето и за дисковете: http://forum.hddguru.com/viewtopic.php?t=8374&start=60 хората си слагат пароли, пускаш едно тулче и четеш паролата, не хаша ами дирекно паролите и заводската и потребителската.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Май 20, 2014 8:06 am |
|
 |
|
milenjs
|
Не е краден, служебен на човек който го няма и трябва да се запишат нещата от него. Гугъла казва за някаква хватка с инсталационен диск но не ми се вярва да стане, ще пробвам все пак. Чудя се ако сваля диска дали не може да си прочета това което ми трябва, гледам има софт за четене на тяхната файлова система? Тъпо - resetpasswd и става 
|
| Вто Май 20, 2014 8:12 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ти за паролата на профила ли говориш или за паролата на самия макбоок, тая с която може да го блокираш ? Сега като чета .. май на самия юзер ...
|
| Вто Май 20, 2014 1:40 pm |
|
 |
|
milenjs
|
Да Тони, на самия юзер. Добре че не беше на самия Макбук, и да станеше щеше да отнеме време а трябваше спешно да копираме инфото от него. Между другото насочиха ме към Apple център в София, предполагам че дори и с парола на машината там щяха да свършат работа, леегално закупена е от тук. Иначе Красива машинка, малко криво се работи докато свикнеш с мишката/разположение на бутоните по менютата но много добра като параметри и изпълнение - за 3 часа работа батерията не се разреди и на половина, разкошен дисплей, 4 ядра... Ама крива работа, няма CD, Ethernet порт, добре че 2 усб-та им сложили 
|
| Вто Май 20, 2014 5:30 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Все още се продава не ретина макбук про - има си и двд и етернет порт + по евтин + има по добра поддръжка в линукс 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Май 20, 2014 5:40 pm |
|
 |
|
GaBOSS
Ранг: Минаващ
|
Првилно си прочел в Интернет, повечето хора слагат пароли на профила си /стига да не е заключен към Clouds мак-а/, която се премахва с най-обикновен системен /инсталационен/ диск при старите МАК-ове, с USB boot флашка при малко по-новите и чрез Restore/Recoverу дяла при най-новите. Но най-първо можеш да опиташ да влезеш в Single User Mode (нещо като SafeMode при Windows) 1. При стартиране задържаш Command клавиша + S (Command e тоя  ) 2. Като зареди системата /в терминален режим/, пишеш: mount -uw /и след това passwd Imeto_na_Choveka пишеш 2 пъти новата парола и си готов. (ако не знаеш кой е потребителя с ls /Users/ можеш да видиш списъка) ако не стане тая хватка, ще ти напиша как да стартираш от System Recovery дяла и да го ресетнеш от там, пред графичен интерфейс.
|
| Вто Май 20, 2014 6:37 pm |
|
 |
|
milenjs
|
GaBOSS, наздраве  чуваш ги нещата. Е аз го реших проблема. Стана както казваш - Command клавиша + S ме пусна като роот но не можах да се оправя нещо. В /Users/ се виждаше акаунта на човека, даже бях се засилил да маунтвам един външен хард и да копирам от шела. Добре че пробвах с Command клавиша + R влязах в нещо като System Recovery, от там конзола и resetpasswd ме вкара в GUI в което се избира потребителя и му се нулира паролата. Добре че наистина не е бил повече заключен.
|
| Вто Май 20, 2014 7:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не са лоши машинки да, аз от 4-5 месеца позлвам такова, едно време се бях зарекъл никога повече, но този път не сглупих да инсталирам боза директно, пускам си го през виртуалка и така power managementa е песен. То в нашето фирма само ябълки, аз доскоро позлвах едно ту шиба. ама съвсем спря да шиба та подкарах и аз мака. Батерията наиситна държи но под mac OS-а, под боз със виртуалката пак бързо свършва, явно боз яде повече ресурс. За LAN пробелм няма, аз си взех лан кабелче на тъндърболд, там има всякакви интерфейси. CD .. някак свикнах без, то и преди толкова позлвах, но някъде има и външно, не го нося естествено. Дисплея е хубав, за съжаление моя малко го издефектих но не е болка за умиране и не мисля да го сменям за сега. И декстопите са ни такива, но там вече боза е директно без виртуалка че след последния ъпдейт на OS-а паралела умря, помъчих малко с vmware ама .. не изкарах много, OS се беше сбъгясал. М-у другото тия от vmware са големи кретени, няколко пъти опитвах да си купя от тях лиценз и не ми вземаха каратат, съпорта нищо не направи, накрая им теглих едн аи им казах че ще го позлвам нелегално ... е не ми дадоха пожизнена амнистия но и не казаха че това е незаконно 
|
| Вто Май 20, 2014 8:28 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|