|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:02 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
stefan63
Ранг: Форумен бог
|
 XP - изчезна ми звукът
темата е в името на спорта - мога да преживея и без звук, и без уиндоус даже  . От някакво време насам ми изчезна звукът - гуглосвах , четох , преинсталирах SP2, трих в регистрите навсякъде, където срещнах "Legacy ..drivers" и "MEdia control device", сдобих се с 2 "software enumaration...devices". В крайна сметка на дивайс мениджера продължават да се мъдрят 3-4 "Legacy..." и "Media control... " реда в раздела "Sound,.....". Драйверите на звуковата карта твърдят ,че са инсталирани и наред, но не са стартирани. Гледах из сървисите, цъках , щраках - нищо, нямам хардуер с жълти удивителни. Само дето "volume control" е недостъпен, тъй като "нямам" плейбек дивайс. Целият уиндоус не ща да преинсталирам, защото ми изглежда .... гадно. Лаптоп IBM A31, щайга, мога и да го хвърля, но въпросът е принципен  ... едно време далахме и платки на XT4.76 MHZ.
|
| Нед Юни 15, 2014 9:12 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: XP - изчезна ми звукът
Единственото за което се сещам е да дадеш Uninstall на драйверите на звуковата, карта и след това да инсталираш драйверите, а после рестарт на Windows Audio сървиса. Ако и това не стане, бутни някакъв лайв линукс и виж дали той, ще ти намери звука, да не би да е изгорял просто звуковия чип / усилвателния чип.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Юни 16, 2014 7:39 am |
|
 |
|
stefan63
|
Драйверите ги мъчих. Звук има - например в екрана "restart/standby/turnoff" ако натискам незначещи бутони - бибитка ми нервно. Ако цъкна с мишката върху десктопа - следващото натискане на бутон също нервира говорителите. Предполагам системния високоговорител минава като друго устройство на долните нива на ОСа. Майкрософт имат някакъв тул за оправяне на аудиото, който иска поне 2 пакета (единият беше NET някой си) - по скоро бих преформатирал. Бедата е че някои хора (по форуми в мрежата) са преформатирали и пак нямат звук.
|
| Пон Юни 16, 2014 8:47 am |
|
 |
|
ike
|
Това с бибиткането е програмируемия таймер, дето още от първия IBM PC го има, а на теб не ти работи звуковата карта. Или е драйвер или е изгоряла. Има и едно странно видео https://www.youtube.com/watch?v=lfTeYh2iEp4 където човека казва, че звука му не работи, ако я няма безжичната карта.
|
| Пон Юни 16, 2014 9:38 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Проверявал ли си дали звуковата карта не е забранена в биоса?
|
| Пон Юни 16, 2014 11:27 am |
|
 |
|
stefan63
|
Биосът на thinkpad е ... без коментар. Бибиткането вероятно е реализирано като допълнителна функция на аудиокартата, не вярвам да има допълнителни хардуер и бибитка. Соундкартата е нещо интел82801CA/CAM AC'97. В един момент дивайс менажера я показва като такава, после Аудио драйверът от IBM я скрива и се вижда като Soundmax на Аналог Дивайс. Някаква драйверска каша е. Май ще го пенсионирам.
|
| Пон Юни 16, 2014 12:15 pm |
|
 |
|
ike
|
"Допълнителния хардуер" е просто един пин на чипсета и един резистор, към входа на миксера на звуковата карта. 82801CA/CAM AC'97 това ти е звуковия конролер, а Soundmax на Аналог Дивайс ти е кодека, който се управлява по I2S от звуковия контролер в чипсета. За да работи, ти трябват драйвери и за контролера и за кодека. Edit: Попитай и тук: http://hardwarebg.com/forum/forumdispla ... 0%B5%D1%80
|
| Пон Юни 16, 2014 1:06 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Ике, не те разбрах - продължаваш да мислиш ,че може да имам хардуерен проблем ли? Едва ли ще попитам в хардваре.бг , те в Майкрософт не му разбират  ....
|
| Пон Юни 16, 2014 3:17 pm |
|
 |
|
ike
|
Не знам къде е проблема. Ако пробваш с друга ОС, ще разбереш, дали е хардуерен или софтуерен.
|
| Пон Юни 16, 2014 5:20 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Влез и виж във Control Panel -> Souds and Audio Devices -> Audio -> Sound playback (Default Device) и виж има ли я там звуковата карта и я избери ако я има. След това Volume -> Device volume -> отметни Place volume icon in the taskbar. Предполагам ще се получат нещата щом имаш звуци от windows. На мен ми се е получавало да не излиза картата в това меню, обаче проблема се оказа че платката не контактува добре към PCI слота.
|
| Вто Юни 24, 2014 8:35 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|