| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 PADS Maker Edition
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Май 19, 2017 8:42 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: PADS Maker Edition
ох, дори аз се уморих да им следя разклоненията. това пък какво ли ще да е...
|
| Съб Май 20, 2017 10:13 am |
|
 |
|
syscop
|
Инсталирах го. Layout-та няма голяма разлика от powerpcb 5.0 (ползвах го преди години). Това за схемите още го разглеждам. Има ограничения - 1500 връзки и 25sq.in. За дребни работи ще стане. Лошото е, че от старите работи, които съм правил не можах да отворя нищо. Явно са сменили формата, пък и не намерих нещо за импортване на файлове с "архивни" формати. На първо четене съм доволен много - за 10-15 минути си припомних защо имам някой друг бял косъм повече 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Съб Май 20, 2017 11:34 am |
|
 |
|
syscop
|
Така... Орязали са голяма част от възможностите за вход изход на layout-a. Поддържа само двоичен формат, т.е. не може да се импортне/експортне .asc/.dxf и т.н. Обаче може да отвори файлове от protel, orcad, cadstar, ама не и от allegro. Има сигурно и други неща, които са махнати.
|
| Съб Май 20, 2017 4:41 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
пак много са оставили... 25 кв. инача си е бая, 1500 нета - също. като за $500, де. схематиката изглежда почти нормален DxD. въпроса е как се работи с библиотеки. интересна е връзката с DigiKey.
по-скоро е някакъв затворен и орязан продукт. PADS PRO е същия орязан продукт, малко ми е трудно да го наместя в йерархията. но мисля, че са изтървали влака за тоя пазар.
|
| Съб Май 20, 2017 5:24 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, те са изтървали влака и за връзката с Digikey. Оня ден се опитах да видя каква точно им е връзката с тях и ме карат да си регистрирам акаунт, която естествено няма да стане. Алтиум имат връзка с абсолютно всички онлайн търговци (с които си заслужава да имат връзка разбира се) и всичко работи много добре от много години. Явно Ментор се опитват да повторят неуспешното недоразумение на Алтиум с тяхния безплатен/евтин аналог на комерсиалния им софтуер.
|
| Съб Май 20, 2017 6:01 pm |
|
 |
|
syscop
|
без пари си е добре. За $500 пада и това ограничение.
|
| Съб Май 20, 2017 6:28 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Това май го коментирахме някаде преди 1-2 години.... Това не е ново. Дигикея са порачали при Ментор някаква осакатна версия на ПАДС ( ХДх дезаинер за схемата а ПЦБ е си е от традициония ПАДС) -идеята е като си правиш нещо да си купиш чарковете от дигикеците.
|
| Чет Юни 01, 2017 8:13 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Ами ако е приватно лице или от сорта - какв е проблема да се инсталне пълна версия - генератори на лицензии колкото искаш. Ако е фирма и не и де дават пари за такав софт ... нямам коментар повече.
|
| Чет Юни 01, 2017 8:16 pm |
|
 |
|
syscop
|
Като за без пари никак не е лошо. Не знам само тоя лиценз за една година дали ще може да се поднови като изтече. В някои случаи е наложително нещата да са изчистени откъм лицензи и т.н., а за дребни неща не е оправдано (финансово) ползването на топ за да утрепеш комар  .
|
| Чет Юни 01, 2017 9:14 pm |
|
|