| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Активиране на стар ОЕМ вин
Имам една пробна станция на Carl Suss, аз бях писал - регистъра се е прецакал, и въпреки че има резервни копия там някъде, явно аз не мога или не знам или двете как да стигна до тях. Искам ми да се логвам, а съм махнал всякакви пароли.
И вероятно ще преинсталирам. Имам WinXP PRO, вероятно OEM диск, но нямам никакви кодове по него, и сигурно ще трябва да го активирам по някакъв начин. Не вярвам това да му е оригиналния диск и не искам да си губя времет с микромеките по телефона, недай си боже по мейла.
Идеи?
|
| Пон Сеп 18, 2017 9:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Активиране на стар ОЕМ вин
Нищо не разбрах, но кодове за XP бол, включително в ютубата. А истинското последно XP се тегли от тук.
|
| Пон Сеп 18, 2017 10:45 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
Правилния начин е да инсталираш или Windows правен за това дъно или след инсталация на Pro да му пуснеш софтуер който добавя сертификати. Имай впредвид че един ОЕМ-ски диск не върши работа за друг компютър, или казано по друг начин Dell CD ти върши работа за Dell компютър, но не и за HP! Ако диска който имаш е специално за този компютър тогава ще тръгне директно и няма да иска да се активира. Всичко е описано https://forums.mydigitallife.net/threads/the-windows-xp-oembios-archive.9795/ Ако линковете са умрели пиши как да ти пратя първата програмка xpoem.exe Като получиш резултата от нея го сподели и ще ти дам напътствия по-нататък. Аз лично предпочитам девствен Windows XP Pro, отколкото приготвени от някой (нямам вяра)
|
| Вто Сеп 19, 2017 1:09 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
да-да, ще направя последен опит с регистъра утре вечер или сряда, и после мажа... единствено ме съмнява да не затрия някакви уникални настройки за координатната маса, но ще копирам каквото мога от колегата разбрах, че май най-дибре да бутна с Hiren's boot или каквото е там, и да оправя регистъра. Иначе ме чака дълга нощ...въпреки, че им казах - може и да не стане...
|
| Вто Сеп 19, 2017 1:42 am |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 577 Местоположение: Бургас
|
Този номер с логването го прави, когато в протоколите на мрежовата карта са се лепнали такива за NETware. След деинсталацията и рестарт трябва да се сложи отметка на "Use welcome screen" и другото под него в Контролния панел-> Потребителски акаунти -> как потребителите да влизат. ПП: Не зная каква конфигурацията на компютъра, но ако е на годинки и е с АТИ видеокарта, драйверите и (мисля, че до края на 2010г) инсталират допълнителен потребител .ASPnet, заради който се иска логване. Може да се влезе в Save Mode и оттам да се изтрие. Не става- няма рецепта за мусака вътре.
|
| Вто Сеп 19, 2017 8:10 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Това е последното Windows XP Professional SP3 x86 - Black Edition ъпдейтвано до 2015.9.12 от проверен и уважаван "автор". Ползвам произведенията му от десетилетие (излизаха всеки месец) и никога не съм настъпвал мотика. Спестява ти камара ъпдейтвания и настройки които така или иначе са необходими, а другите екстри са {Optional}, т.е. трябва да ги чекнеш за да се инсталират. В залива на пиратите има и небарнати XP-та, а код както казах ще се намери.
Grubi, има няква вероятност акаунта на админа да не е забранен, а паролата да му е празна. Забравих как се влизаше, но си струва да се пробва.
|
| Вто Сеп 19, 2017 9:58 am |
|
 |
|
syscop
|
В Hiren boot CD - има инструмент за нулиране на паролите. За няма 5 минути си готов.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Вто Сеп 19, 2017 10:10 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
И аз да се включа... Ако цялата работа потегли, провери диска за лоши сектори. През годините два виндовса са ми загивали заради лоши сектори в участъка формиращ регистъра - win.ini, system.ini. Лошите сектори са били само там. Предполагам че заради активната работа в тоя участък на диска, успява "да изкопае дупка" в него...
|
| Вто Сеп 19, 2017 11:07 am |
|
 |
|
Grubi
|
Имаше някакви лоши, дори успях да подкрам Вин-а, но се изнервИрах и теглих брадвата. Да видим сега...
|
| Вто Сеп 19, 2017 6:48 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
Може би е малко късно, но все пак да кажа Винаги оставям оргиналния диск на страна и почвам върху друг - така имам на една ръка разстояние всичко както е било. Да коства ми един хард диск, но винаги се търкаля някой подходящ.
|
| Вто Сеп 19, 2017 8:58 pm |
|
 |
|
Grubi
|
е тоя беше доста стар...надали ще мога да купя нов. подкарах камерата и повечето драйвери, както винаги NI създават проблеми с GPIBто... или ще тръгне, или не.
|
| Вто Сеп 19, 2017 9:54 pm |
|
|