| Автор |
Съобщение |
|
HSB
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 Въпрос за SD карта
Eto за какво става дума: Имам радио с нави в колата - Блаупункт , не съм на 100% сигурен но си мисля че е с някаква версия на ВИН СЕ, навито е някоя си версия на ИГО. Всичко което го вижадам на СД картата е нормално като за едно ИГО но има и според мене още някои фаилове и папки които са в повечев сравнено с ИГО дръпнато от мрежата и работещо на ВИН СЕ устроиство ( имам и такова). Опитах се да се направя копие на картата,не за да го хаквам и т.н а ако се скапе да има резерва. Купих Самсунг ЕВО карта същия рамер -8Г- копирам всичко и онова като бута навито , в един момет изплюва грешка и това е.трябва да му сложа оригиналната карта и тогава се оправя. Пробвах с 2 ра друга карта- пак същото ,тия дни чакам друга карта от друг производител и ще пробвам и с нея но не храня голяма надежда за друг резултат. Според мене ИГО е кустомозирано ,ама какво точно не знам- опитах се да сменя лицензния фаил с друг ,които има повече лицензи и т.н –пак грешка. Опитах се да сменя картите ръчно –замяна на фаил в папката с маповете – веднага тоз щат изчезна. Та това казва че ИГО е къстомизирано. Та питането съм колегите дето са наясно със СД картите : -Освен ID какво друго може да е гледат?
Както казах това си е мое радио ,ИГО има в нета под път и над път- зора ми е че ако се скапе картата ( а това все някога ще стане) да не ме таксуват 100-200долара за нова карта.
|
| Сря Фев 28, 2018 1:51 am |
|
 |
|
radolin
|
 Re: Въпрос за SD карта
Картата как я копираш? Пробвай не файл по файл, а директно на блоково ниво. В Линукс лесно може да стане с dd примерно, в Windows не знам каква програмка ти трябва.
|
| Сря Фев 28, 2018 10:26 am |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
При повечето в лиценз файла е криптнато ИД-то на картата. Има едни самсунг ево-та карти , който позволяват да им се смени ид-то. Взимаш твоята карта, четеш ид-то и правиш новата карта със същото , след това копираш всички файлове....
|
| Сря Фев 28, 2018 10:28 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Един път копирах фахл по фаил ,след това правих и копие както се прави копие на хард диск- все тая.
|
| Чет Мар 01, 2018 9:15 pm |
|
 |
|
HSB
|
Без да го знам това ,съм си купил точно Самсунг ЕВО. Ако може малко подказка как точно да сменя ИД - какво тулче или описание как става?
|
| Чет Мар 01, 2018 9:16 pm |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
|
| Чет Мар 01, 2018 11:32 pm |
|
 |
|
HSB
|
Веско - благодаря. Тия дни ще се пробвам.
|
| Съб Мар 03, 2018 1:20 am |
|
|