|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:47 pm
Genuine Windows Vista Business Bonus-Windows XP Professional
| Автор |
Съобщение |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
 Genuine Windows Vista Business Bonus-Windows XP Professional
Скапа ми се лаптопа и се загледах по новите такива. Налетях на Dell , но ме смущава Vista-та - не е ясно дали ще ми работят cad-програмите. За съжаление за новите модели няма драйвери за ХР. Все пак за някои модели предлагат downgrade като бонуси (!) :
Genuine Windows Vista Business Bonus-Windows XP Professional downgrade
Пробвал ли е някой това прозоречно чудо и дали има проблеми със старите програми?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Май 16, 2009 10:55 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Има драйвери, ако на страницата на производителя няма за ХР свали си драйвери от страниците на отделните производители.
|
| Съб Май 16, 2009 11:12 am |
|
 |
|
sthx
|
А дали ще е така? Дел е голяма фирма, сигурно си прави сама повечето неща, може и само за себе си...
|
| Съб Май 16, 2009 12:07 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
А модела на Dell-a? Наистина може и да е трудна задачката...
|
| Съб Май 16, 2009 12:19 pm |
|
 |
|
sthx
|
Този ми върши работа:
http://www.dell.com/content/products/pr ... lthp&s=dhs
Моделът е inspiron 1318. Не го пише в явен вид на страницата.
|
| Съб Май 16, 2009 12:32 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Преди не много време (< година) ставаше дума в sci.electronics.design за нещо
подобно.
Това, което разбрах е, че ако купиш виста получаваш "правото" да минеш надолу
и към XP. Явно вистата е толкова умряла поради многото нови ограничения, които
слага, че който я купува го прави само за да мине на XP.
Ако са почнали и хардуерно да принуждават публиката да мине на по-контролиран
режим (виста), може би това е последният момент човек да си купи нещо, дето
работи на по-свободен такъв.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Май 16, 2009 1:21 pm |
|
 |
|
rumen65
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 2:06 pm Мнения: 194 Местоположение: Sofia
|
В общи линии XP се подкарва. Драйверите са за чиповете, а те са на големите производители на такива. Например дъното е интел, видеото ATI,NVIDIA,INTEL,мрежата Realtek, WiFi Atheros, Intel и т.н. Но обикновено отнема няколко дена четене по форумите за събиране на нужните драйвери.
|
| Съб Май 16, 2009 1:45 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Моя служебен лаптоп (ThinkPad T400) беше с даунгрейд от Виста към ХР и сега е с ХР заради Протел 99, ама вече минахме на Алтиум и нямам нужда от ХР-то. Та няма проблем с даунгрейдите искам да кажа де  . Но ако ме питаш мен Делл са най-големите буклуци - поне тук мнението е такова а и моя опит сочи това, като изключим само хайенд бизнес моделите им. Аз лично за служебни и лични нужди вече не залагам на нищо друго освен ThinkPad.
|
| Съб Май 16, 2009 3:35 pm |
|
 |
|
sthx
|
E, друго си е китайското.
Явно не трябва да има проблем - в ebay има доста обяви за същите компютри с XP.
|
| Съб Май 16, 2009 5:29 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Е, аз пък не искам да ти променям това, в което вярваш, така че си вярвай спокойно в него  .
|
| Съб Май 16, 2009 7:17 pm |
|
 |
|
smtp
Ранг: Новодошъл
|
Не ми изглеждаш да си виждал свестен делл !
Latitude & Precision са най-добрите (според мен) на пазара и нищо не може да ме убеди в противното - поддръжката им е на ниво ... и са бизнес клас
инспироните са си за "домашна употреба - тип пластмасова кофичка" - но работят ... както на повечето други производители !
(имам 7г. испирон, 5г. Latitude D600 и 2г Precision M65)
|
| Нед Май 17, 2009 12:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Ааа, не се въздържах!
Щото пооправям компютри на познати - смърт ми е ако трябва да търся решение на проблем в нета: Dell прави тази глупост, Dell прави онази идиотщина... Замърсяват форумите с безбройни проблеми с които нормален комп. рядко се сблъсква.
Най ми хареса "downgrade to WinXP"
Едва след SP1 на Windows7 ще говорим за Upgrade (май), особено като става дума за лаптоп.
Иначе: има някакъв смисъл - не Downgrade а чиста инсталация. И е желателно WinXP да е от един от малкото подходящи торенти 
|
| Нед Май 17, 2009 5:21 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Мит е, че downgrade до XP е безболезнено. Всъщност всичко опира до късмет. Няма как да се разбере какви компоненти са използвани за производството, че да се потърсят предварително драйвери, освен ако изрично производителя на лаптопа не споменава, че компютъра е съвместим за downgrade. На Acer, Dell, Asus, Gateway и Toshiba лаптопи съм правил downgrade с успех, но на един лаптоп Compaq като се закучи аудиото и вградения микрофон, не ще и не ще, изчетох де що имаше форум без успех, знам чипсета, знам всичко за дъното, производителя на аудио чипа има драйвери в страницата си, но както и да го въртя не иска да тръгне. Най-големия успех, който постигнах бе да подкарам аудиото на вградените говорители с тенекиен звук, като се включат обаче слушалки в жака за слушалки аудиото продължава да си тенекиджийства на говорителите. В крайна сметка на този Compaq възстанових Vista
От опита, който имам с downgrade, мога да споделя, че като че ли Acer са най-подходящи за тази цел, защото обикновено публикуват в сайта си всички налични драйвери за даден компонент.
Най-добре е, след като се хареса даден модел да се потърси в интернет дали някой е правил успешен downgrade, което обаче пак не дава пълна гаранция, защото понякога модел с едно и също име е с различни компоненти за Европа и за САЩ.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Май 18, 2009 2:41 am |
|
 |
|
plameniv
|
 МММ
 |  |  |  | ¶ написа: Мит е, че downgrade до XP е безболезнено. Всъщност всичко опира до късмет. Няма как да се разбере какви компоненти са използвани за производството, че да се потърсят предварително драйвери, освен ако изрично производителя на лаптопа не споменава, че компютъра е съвместим за downgrade. На Acer, Dell, Asus, Gateway и Toshiba лаптопи съм правил downgrade с успех, но на един лаптоп Compaq като се закучи аудиото и вградения микрофон, не ще и не ще, изчетох де що имаше форум без успех, знам чипсета, знам всичко за дъното, производителя на аудио чипа има драйвери в страницата си, но както и да го въртя не иска да тръгне. Най-големия успех, който постигнах бе да подкарам аудиото на вградените говорители с тенекиен звук, като се включат обаче слушалки в жака за слушалки аудиото продължава да си тенекиджийства на говорителите. В крайна сметка на този Compaq възстанових Vista От опита, който имам с downgrade, мога да споделя, че като че ли Acer са най-подходящи за тази цел, защото обикновено публикуват в сайта си всички налични драйвери за даден компонент. Най-добре е, след като се хареса даден модел да се потърси в интернет дали някой е правил успешен downgrade, което обаче пак не дава пълна гаранция, защото понякога модел с едно и също име е с различни компоненти за Европа и за САЩ. |  |  |  |  |
За съжаление си много прав, преди 2 седмици и аз се мъчих с един лафтоп VAIO такова чудо на техниката не бих си помислил да си довлека в къщи освен ако не ми е подарък. Тръгна си всичко уж на XP ама нямаше половината драйвери за него и направих същата история като теб
Иначе интересно че за моя Fujitsu SIEMENS дори нямаше драйвери в сайта им та от един форум някакви бяха оставили линкове с джаджите вътре и кое от къде да си дръпнеш и сега съм доволен на XP-то всичко си му фърфи.
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Май 18, 2009 4:37 am |
|
 |
|
darkyp
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Дек 12, 2005 6:03 pm Мнения: 263 Местоположение: София
|
От опит и много впечатления бих заложил на ThinkPad.
|
| Пон Май 18, 2009 9:47 am |
|
|