| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Крашване на VMWare при Suspend?
VMWare много често ми се крашва ако приспя машината (слагам я на пауза), а не я изключа със shut down. Аз ли нещо съм карък или така си прави по принцип?
Самото заспиване става много бързо, ама после като тръгна да правя "resumе" и почва едно мислене.... и я тръгне я не...
На 2 пъти даже така се омаза, че машината беше невъзстановима след това, трябваше да я изтрия тотално.
Иде реч за компютър с 7-ца, машините са XP-SP3 (легална инсталация). Всичко друго работи стабилно, т.е. конфигурацията си ОК.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Ное 25, 2011 4:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Крашване на VMWare при Suspend?
Нещо си карък според мен  . Аз имам точно същата конфигурация - компютър със 7-ца 64 бита и виртуални машини с XP SP3 (пиратско XP обаче и VMWare и той ми е пиратски  ) и нищо не крашва. Приспивам целия комп от 7-цата, докато виртуалната машина работи, както и само ХР-то във виртуалната машина приспивам и всичко си е ОК. Даже пробвах във виртуалната машина да има пуснат и Алтиум и пак няма грижи. Ако има значение - виртуалната машина е конфигурирана с 4ГБ РАМ и 2 процесора, а основната е с 16ГБ РАМ и i7. Даже нямам отделна видео карта, а ползвам тая вградена в процесора. Имам и една виртуална машина с Ubuntu и с нея няма грижи.
|
| Пет Ное 25, 2011 5:12 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Аз си ги лашкам като хаспел бригадирска количка ... нямам досега отказ ...
|
| Пет Ное 25, 2011 5:30 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе нещо гнило има. И е свързано нещо със стенд-бай.... щото и виртуалната като влезе в скринсейвър, по 2-3 минути не мога да я изкарам... работи като охлюв след това. Абе то е ясно, че глухата акула е при мен, ама.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Ное 25, 2011 6:04 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Аз за това се отказах от него и минах на VirtualBox върви и на Linux и на Win без никакви ядове. Копирай си контейнера и го пробвай на VirtualBox мисля че поддържа от Vmware
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Ное 25, 2011 8:50 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не съм спец ама на RAM проблем ми намирисва. Или недостиг или сбръчкани настройки.
|
| Съб Ное 26, 2011 12:27 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
И при мен понякога се получават проблеми, но забелязах че става когато приложения от виртуалната машина (XP) имат отворени файлове през мрежата към хоста (убунто). Има някакво разминаване с мрежата като цяло... Аз затова гледам да не затварям или приспивам виртуалната машина с отворени файлове.
Всъщносто ако приложенията си ползват само дисковете на виртуалната машина няма проблем...
|
| Съб Ное 26, 2011 12:56 am |
|
 |
|
plameniv
|
Как имаш отворени файлове през SAMBA ли ? Направи си мрежата на виртуалната машина да е в BRIDGE mode, и не ползвай DHCP от VMWARE направо го изключваш и слагаш статичен адрес на машината в нея, така по бързо ще се връзва в мрежата и ще е по малко зависима. Малко е афиф цялата система с мрежата на VMWARE.
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Ное 27, 2011 4:39 am |
|
|