|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:44 am
Koi shte mi na4ertae barzo platki s/u $$$ ?
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Какво значение има дали дупката ще е 1 или 2 мм наляво или надясно ? Хирурзите като режат и дупчат, да не би да са по-точни ? Хваща мръвката и реже, дали ще е малко наляво или надясно е все тая, важното е да отреже 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юни 20, 2006 10:09 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
За труда няма какво да се говори, който както с еспазари, после сам ще си бие глават че се е пазарил евтино. А пък някой начинаещ може да е зарботил 50 гроша, лошо няма.
|
| Вто Юни 20, 2006 7:44 pm |
|
 |
|
dosoft
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 2:56 am Мнения: 4 Местоположение: PK
|

Abe, Zaek, Ti SHTO NE SI EBESH MAYKATA ? Kato ne te kefi si zavri edin 4adur v gaza, otvori go i go zavurti ! Estestveno , 4e si namerih 4ovek ! hem ne znaete za kakvo stava duma, hem govorite i me plyuete ! 4oveka mi svurshi rabota i shte polu4i 3 puti pove4e ot obeshtanoto, zashtoto sum dovolen i toi si go zaslujava! 4oveka si razbira ot rabotata i za razlika ot vsi4ki vas RABOTI !!!! a vie si 4oplite v nosovete i lapate top4etata ot sopolite ! Gledayte si vashite panici i ne se 4uvstvaite zaduljeni da davate li4noto si mnenie ! Nikoi ne vi go e iskal ! Koito jelae mi se obajda. I da me izhvurlite ot foruma - ne mi puka. Az imam dostatu4no razli4ni registracii tuk. Pisha v tozi forum samo kogato tursya nyakogo za nyakakva rabota. Uspyavam vinagi da namerya jelaeshti i mojeshti hora, koeto e smisula na tozi forum . Evala na Rekonstruktor za suzdavaneto mu ! Takiva kato tezi "umnici" i "hitreci" deto sa mi pisali i si 4eshat tuk ezicite, vmesto tam , kudeto gi sarbi mogat da se 4uvstvat neudobno . Daje e jelatelno. Ako jelaete da se iztukvate kato unijavate drugite (koeto e star bulgarski obi4ay) tuk may ne e myastoto. Tova e myasto za vzaimopomosht m/u hora s podobni interesi i znania. Ako ne e taka Rec. da me popravi i az dobrovolno shte iztria vsi4kite si registracii !
Ne me poznavate za da mi davate akul i da mi se podigravate. Kakto i da e. Dano ste udovletvoreni. Ne me interesuvate i nikoi ot vas nyama da vidi nishto ot men. A az si plashtam vinagi i to pove4e ot kolkoto mi poiskat i ponyakoga dori predvaritelno, koeto e seriozen + za klient. Edva li nyakoi ot vas moje da se pohvaali s takuv klient.
I hem nyamate pari, hem se naduvate. Kakava e taya vasha logika ne mi e yasno . Nyama da prokopsate po tozi na4in !
_________________ Vruzvai si gashtite redovno !
|
| Сря Юни 21, 2006 1:46 am |
|
 |
|
dosoft
|
 Shte si umrete pluhove , zashtoto ste ograni4eni !
Platkata e perfektna na 0.1 staklotekstolit sus sin pe4at, pisti 0,15, prohodi 0.7! No vie ste magareta i dano da umirate ot yad ! Red hat, 500 lv moje i da vzemash , ama koi ti gi dava, be kure babilenkin ?!? ti da ne si roda na onia u4enik, deto jena ne e vijdal i pari sushto na ime The Real Maniac ? Tova s vodoprovod4ika beshe strashno smeshno ! naistina ! Nikola Kirov, misleh , 4e ti imash neshto v glavata, no sum se zabludil. Toni, tozi 4ovek koito mi svurshi rabota izobshto ne e na4inaesh, a e mnogo po-napred ot pove4eto ot vas pluhove na zaplatka. Shte si umrete pluhove , zashtoto ste ograni4eni !
Pojelavam vi uspeh !
|
| Сря Юни 21, 2006 2:12 am |
|
 |
|
HCL
|
dosoft а правилата на форума да си прочел, КИРИЛИЦА моля!
От двата ти поста се разбира, че работата ти е свьршена, щом е така кое ти дава право да дьржиш такьв тон. В този форум взимат участие предимно културни и образовани хора, така че е добре да обмисляш това което пишеш. Не си излязал с приятели на мач.
Острата реакция беше предвидима, поста ти не сьдьржа достатьчно информация и звучи някак присмехулно на фона на атмосферата в този форум. Явно си от скоро тук и не си се усетил, че за квалификацията на повечето от редовните участници поста ти е прозвучал подигравателно.
Аз лично бих те посьветвал да редактираш двете си горни писания и да ги сведеш до по-нормален вид.
Ако искаш да те уважават отнеси се по-културно.
|
| Сря Юни 21, 2006 2:29 am |
|
 |
|
dosoft
|
HCL ti si yavno kulturen 4ovek , kakto li4i ot pisanoto ot teb. Nyama nishto da redaktiram o mrazya da pisha na kirilica. Mnenieto ti e razumno, no koito se interesuva ot podrobnosti shte tursi podrobnosti po telefona. Ne e neobhodimo da poblikuvam shemi i graf originali tuk. Taka li e ? Otnasyam se s golyamo uvajenie kum vsi4ki znaeshti i sposobni ! Ti, HCL si pone sdurjan i vuzpitan, Uvajavam i teb i mnenieto ti !
|
| Сря Юни 21, 2006 3:13 am |
|
 |
|
HCL
|

Ти може да мразиш да пишеш на Кирилица, но в този форум се пише на Кирилица и ако имаш желание да пишеш в него е редно да се сьобразяваш с това (нещо което впрочем отдавна е определно именно от участниците вьв форума).
Относно редактирането на постовете ти, имах предвид освен азбуката и садьржанието.
Отправяш лични нападки кьм хора, който са от по-дьлго време тук и са доказали неведньж компетентността си и желанието да помагат (справка можеш да направиш лесно в архива). Още повече езика, който дьржиш е твьрде вулгарен и на никой не му е приятно да чете подобен изказ.
Оставам с впечатлението, че насмешния тон на постовете те е обидил. Предполагам се дьлжи на недоразумение. Хората който са ти отговорили са високо квалифицирани инженери, за които е напьлно нормално това, което си писал да прозвучи подигравателно. За разлика от много други форуми, темите обсьждани тук са на едно много високо ниво и това се дьлжи именно на участниците вьв форума, на техния опит, квалификация и желание да си помагат един на друг.
Просто си се обьрнал по грешния начин и една част от аудиторията (да подчертая ядрото на форума) е реагирала напьлно адекватно според мен.
Решението дали ще редактираш горните постове е изцяло твое. В този форум цари една особена атмосфера именно благодарение на емоционалността на участниците. Ако си се почуствал по някакьв начин ощетен имаш вьзможността да реагираш по адекватен и културен начин.
|
| Сря Юни 21, 2006 3:41 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Shte si umrete pluhove , zashtoto ste ograni4eni !
Или си нямаш идея какво говориш и си ги плещиш ей така за да се намираш на лаф или тоя дето ти е направил платка, която ИЗИСКВА 0.1мм текстолит, 6 милса писти и 3 милса проходни отвори за 150 лв. е пълен тъпак (да ме извинява за квалификацията). Та така - някой неща в твоите супер заплатени проекти нещо не се връзват. Пък ако платките наистина са 0.1 мм дебели и са затова за което се сещам - тоя дето ти ги е направил е още по-тъп от колкото си мисля. Ама въобще несмятам, че нещо е станало, защото половината от това дет го пишеш е лъжа - или платките не са такива, или ако са - едва ли някой дето работи за "50 гроша" ти ги е направил за 2 дена. Прекалено дълго време сме в занаята за да може някой като теб да ни дрънка глупости и да му вярваме. Въпроса пък със производството в БГ на платки с такива параметри въобще пък няма да го коментирам. Айде със здраве и дано това дето си писал да е вярно, бизнеса ти да върви и да си доволен от свършената работа.
А - и забравих - най-важното е, че са със син лак. Само неразбрахме специално ги проектира човека със син лак или вече си ги и произведе и им се кефиш на синия лак. Ама от мен да знаеш - по-гъзарско е със черен лак и с позлатени писти и жълт силкскриин - направо е трепач  .
|
| Сря Юни 21, 2006 5:55 am |
|
 |
|
georgimv
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 9:40 pm Мнения: 104 Местоположение: София
|
Аре стига бе!
Ти уби всичко детско в мен.
Май лъжата за нищо я нямаш?
Би ли ме светнал къде в България ти произведоха платките за един ден, със син лак, а пък и с тези параметри.
Всъщност данеби да си гледал платката оцветена в синичко на екрана на монитора ( ако въобще имаш платки) ?
|
| Сря Юни 21, 2006 6:40 am |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Загубихме го това поколение, ей! Първите им седем се паднаха в много кофти време!
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Сря Юни 21, 2006 7:42 am |
|
 |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Еее, това си струва да се преведе на кирилица! Много е свежо! Пича явно ни е взел за боядисани врабчета 
|
| Сря Юни 21, 2006 8:26 am |
|
 |
|
3aek
|
да спориш с идиот е равносилно да слезеш на нивото му
човек който пише "генеколог", има интереси "хранене и пиене" и с 50 лв се мисли за голям бизнесмен
бай Ганьо си имал внуци
Реконструкторе май тази тема тръгна към коша ...
|
| Сря Юни 21, 2006 8:31 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Може да ви прозвучи малко крайно, но човек, който се появява посред нощ и започва да сипе простотии и "бисери" по тема, която въобще не го касае, няма място в този форум. БАН!
|
| Сря Юни 21, 2006 8:51 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
И аз съм за Бан.
Твърда ръка трябва за простаците.
Поне разбрахме че никой не му е направил платката
Още. Но такива уроди обръщат света наопъки докато не си намерят балък обикновенно.
|
| Сря Юни 21, 2006 10:28 am |
|
 |
|
HCL
|

Вярно платка 100x100 в нашите представи си е сериозно нещо. На мен обаче поста ми прозвуча малко в насока, големината е 100x100 защото така пише в курсовата (все пак няма да тормозим студентите/учениците с опроводяването) или защото се дели на 10  Предполагам при т.н. 3 чипа става вьпрос за нещо от вида един ОПУ с два SMD кондензатора или схема с два бутона, 2 логики и 7 сегментен индикатор. Очевидно е нещо за хоби или за учебна задача, нещо на което повечето от вас не биха обьрнали внимание, но за един студент или ученик е добра вьзможност за "пьрва сделка". Ясно е по какви проекти работите повечето, то само като види човек дзвера на Цецо и му става хубаво  но за подобна "задачка" - опроводяване на 3,4-и пинови чипа на 100x100 (то за това и половинслойна платка е достатьчна), която може да излезе 45мин работа с Eagle от начинаещ + 2 часа изготовка на платката в домашни условия цената ми изглежда приемлива (освен това аз разбирам 50лв чертаенето, платката отделно).
dosoft затова е трябвало да уточниш за какво става вьпрос, схемата не е необходимо да я постваш (все пак може профа да я скиба тука и става лошо  )
Това по техн. част, предполагах, че dosoft ще редактира постовете, но в този си вид сьм напьлно сьгласен, че темата е за коша.
|
| Сря Юни 21, 2006 10:29 am |
|
|