Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 211  Следваща
Русия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Русия
Е те така СЕ прави:

https://www.dnes.bg/rusia/2020/11/06/no ... iia.468690

Пет Ное 06, 2020 5:59 pm
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Днес приемат закон, утре ще го променят или отменят...

Пет Ное 06, 2020 6:07 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Почетен член

Отговори с цитат
Desert Leo написа:
Шъ построят, ако ABB им доставят двигателите и намерят доставчик и на другото оборудване. Рашънските корабни (и голяма част от авиационните) двигатели се произвеждаха в Украйна. :wink:

Не ставай смешен. От пет години украинците са с тотално разглобена промишлена база, легендарната марка самолети АН остана само в историята, а рашките наоборот, отпреди четри години си направиха не един, а два завода за авиодвигатели. За оборудването не ги мисли, имат си техни части по супер стандарт, дето само можеш да си мечтаеш да имаш, ама не ги изнасят, това не са ти хамериканските пикчета. :D

Ако ти трябва нещо евтинко, но качествено, купи си нещо китайско - тяхно микропикче за десет цента, например. :D

Пет Ное 06, 2020 7:47 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

Отговори с цитат
Е таман ще има с какво да плащате репараций на Украйна!

Пет Ное 06, 2020 8:04 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Тутив, в една друга тема ти казах че не е хубаво да говориш по рекламни брошури и преразказ в картинки. В Русия и дустрията тепърва стъпва на крака и започва да заприлича на истинска индустрия, защото това което е било преди е било по скоро занаятчийство, брака е бил повече от годните детайли, именно затова и есунство военната техника е била на някакво сравнимо ниво, за всичко останало е било невъзможно да се гарантира нужното качество. Това води и до самите решения, технологията определя дизайна, не че не са имали добри автомобилни конструктори и идеи, но е трябвало да се произвежда в техните си заводи. В момента, разбира се пак около военните тече една по истинска и дустеиализация, при която основният продукт не е брак. Това отнема обаче време, и колкото и пари да наливаш не става за един ден, и освен технологичната трябва да се обнови и металната част от индустрията.
Бил съм в какви ли не предприятия, и в Русия, и в Украйна, Казахстан, Латвия, Естония и други бивши и настоящи републики, навсякъде е едно и също, беше едно и също. Работил съм с Руснаци, произвеждал съм в Русия, мога да ти кажа че технологичният им проблем беше най-малкият.
Да нещата се развиват, за 20-на години са напреднали в някои аспекти доста, в други не съвсем. Не съм ходил скоро но ми се очертава такава перспектива.
Да го кажем така, ако да научиш Германец или Мексиканец да следват някаква технология ти отнема Х усилия, да го направиш с Българин или Румънец 10х средно, да го направиш с Руснак, особенно над 35 започва от около безкрай. Да младите там са различни, и поне доколкото чувам са разбрали, че не е нужно всички във фабриката да са по-умни от конструктора на изделието, но това е само началото.
Та недей да говориш за неща които не си виждал. Години работих с изделия идващи от техния ВПК които не са за шир потрвба, т.е. би следвало да отговарят на високите стандарти, да работеха някак ама бяха далеч от какви да е стандарти, и работеха точно някак...
Те така е с Русия, иначе лично аз харесвам и Русия и Руснаците, но освен в авиа ия и космонавтика не мога да кажа че имат някакви други особенно постижения. Покрай тия две сфери са се развили частично някои отрасли като металургия, особенно специфични сплави и техни си странни процеси на обработка, които за съжаление вече и там не ги владеят та се опитват да ги "модернизират" ни казвам отчасти, защото си е точно от части.

Пет Ное 06, 2020 8:35 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
ценков написа:
Е таман ще има с какво да плащате репараций на Украйна!

Ъ-ъ :D

Пет Ное 06, 2020 8:39 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
М-да, рашките имат индустрия равна на тази на европейската, още когато тука са ходили с цървули, а когато тук са патентовали гумените такива, рашките са размазвали фашагите чак обратно до Берлин с ракетни установки, катюши май ги викаха :D.

Нищо не знаеш за рашки сега, а когато си ходил там пак нищо не си видел :D. Обаче виж, ако напишеш един ферман за хамериканците колко адски много са зле сега, нема как да не ти повервам. А бе, не дават никакви данни за измрелите стотици хиляди от ковида, нито за десетките милиони безработни продавачи на хотдог, кога ще създадат най-накрая собствена ваксина, а бе въобще цензура и пропаганда. Много са зле тия, ей, ама нема и как да се оправят.

Пет Ное 06, 2020 8:52 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
tutiv написа:
М-да, рашките имат индустрия равна на тази на европейската, още когато тука са ходили с цървули, а когато тук са патентовали гумените такива, рашките са размазвали фашагите чак обратно до Берлин с ракетни установки, катюши май ги викаха :D.

Нищо не знаеш за рашки сега, а когато си ходил там пак нищо не си видел :D. Обаче виж, ако напишеш един ферман за хамериканците колко адски много са зле сега, нема как да не ти повервам. А бе, не дават никакви данни за измрелите стотици хиляди от ковида, нито за десетките милиони безработни продавачи на хотдог, кога ще създадат най-накрая собствена ваксина, а бе въобще цензура и пропаганда. Много са зле тия, ей, ама нема и как да се оправят.

Постовете ти много напомнят на тези на един "колега" от Варна, само дето лайтмотивът не е "аз съм велик бе, тъпаци", а "Русия е велика, дураци"

Пет Ное 06, 2020 9:46 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Немцовете са номер след хамериканците :D.

Пет Ное 06, 2020 9:59 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Отговори с цитат
itso.t написа:
Днес приемат закон, утре ще го променят или отменят...

Така е - за бившите диктатори разни имунитети и гаранции обикновено не важат (Пиночет, Милошевич). Единственият сигурен вариант за спокойни старини е изгнание в удобна чужда страна (Иди Амин, Акаев, Янукович).

Пет Ное 06, 2020 11:56 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ToHu написа:
Тутив, в една друга тема ти казах че не е хубаво да говориш по рекламни брошури и преразказ в картинки.
ToHu, кефи ме как имаш търпението да закопаваш с факти тази и други радиоточки, докато в същото време не се изнервяш. :) Това е подход на учител, който не се впечатлява от хлапетиите, крякащи и тичащи около него. Той знае, че един ден ще пораснат, [някои от тях евентуално] ще чуят и разберат какво им е преподавал. Днес попаднах на една добре казана приказка, подходяща за момента:
Карлос Кастанеда написа:
Да се ядосва човек от хората, значи да придава значение на постъпките им.

Съб Ное 07, 2020 1:00 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
А бе, 30 000 оригинални поста не знам кой има?! :D. Некой платен фред требва да йе.

Съб Ное 07, 2020 4:19 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
tutiv написа:
А бе, 30 000 оригинални поста не знам кой има?! :D..
Аз към днешна дата имам 30027 поста в дифолтния ми форум, като не всички са оригинални. Освен тях имам и общо няколко хиляди в още няколко форума. И да, платен съм. Получавам заплата за ролята си на системен администратор, а пиша и бриша по форуми, защото ме влече да комуникирам, да научавам нови неща, да лея сок от мозък и да се забавлявам. :D

Кажи сега каква е твоята мотивация да пишеш тук, кой ти е инфлуенсър и колко ти плащат. :D

Съб Ное 07, 2020 4:56 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Еее, сега трейдсикретс да ти викам не мое :D. Обаче си голем инфлуенсър, да знаеш, 20 човека
манипулираме, останалите 50 минат, погледнат и заминат. :D

Съб Ное 07, 2020 7:50 am
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И що ручате жабетата?!

Съб Ное 07, 2020 11:38 am
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 3157 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 211  Следваща