|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:26 am
За емиграцията - леко допитване
За емиграцията - леко допитване
| Автор |
Съобщение |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Димитре,
Нещо много попресоли манджата! Всички свои близки, приятели, роднини ли взе със себе си? И майка си, баща си, дома в който си се родил, за да не ти пука въобще какво става тук? Ами караш ме да ставам и аз груб, ако това ти е веруюто! Златото остава да лежи между камъните и на наи-бурната река, а боклука отплава по течението. И защо ли ми се струва, че заминалите, с агресивен тон се опитват да заглушат гласа на гузната си съвест, а тези които са тук с пресилен патриотизъм се опитват да защитят достойната си позиция. Патриотизъм или просто привързаност към близките, или хората които обичаш, към страната където живееш или както и там да го наречем не се нуждае от оправдаване с думи. Факта, че оставаш и се опитваш да правиш нещо, въпреки всичко е достатъчно доказателство. И заслужава уважение!
|
| Съб Май 27, 2006 5:31 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
@perlsite, много се палиш на тема етноси.
Да те питам: Какво връзка имат циганите и турците с кашите забървани и от 'чистите' българи в управлението на държавата? Етносите ли са ни криви или манталитета ни?
Навремето Алеко им е бил крив на тогавашните политици, като е създал типажа на Бай Ганьо, и го гръмнали. Хората точно заради Ганьовци и компания бягат от страната. Не знам дали и като се сменят поколенията ще се промени нещо.
Замерването с камъни и соченето с пръст е традиция в мюсулманския свят
Успех 
|
| Съб Май 27, 2006 5:58 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Що не си го начукаш, казано директно ? Като искаш да ти оправя зъбите пиши лично съобщение, ще ти дам координатите, имам разни инструменти за такива като тебе. Явно са те "обидили" като си бил в Турция, говориш с голям опит. Колко пъти те обидиха ? Защо започна да се дръгнеш, а сега се ядосваш ? Каквото почукало, това му отворило. 7-мак.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Май 27, 2006 5:58 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|

Абе хора - що не ме оставите на мира бе. Гледайте си във вашите панички и си вземайте решения за вашия живот. Оставете ме мен да си се спасявам както си знам. Аз не си спомням на някого тук да съм казал нито какъв е, нито какво да прави (освен да ме остави мен на мира) - още повече на хора, които не ги познавам лично и си нямам представа какви са в действителност, защото зад ника във форума всеки може да си говори и да се прави на какъвто иска. Немога да разбера защо вие трябва да ми казвате какъв съм аз и то без някой от вас да се е срещал и разговарял лично с мен. Немога да разбера защо някой като иска мнение за нещо и някой друг си каже мнението - веднага скачат 100 човека да му обясняват колко му е грешно мнението. Ами всеки си има право да си мисли каквото си иска и никой няма право да му казва какво е правилно за мислене и какво - не. Никой от тука пишештите (или много малко хора само) неможе да каже аз какво съм правил в БГ, защо съм се махнал, какво обичам, какво мразя и за какво ми пука. Още по-малко пък няколкото човека дето ме емнахте - да не говорим, че другите освен теб са от 2 седмици в тоя форум и още по-малко пък могат да си вадят някакви изводи за мен. Ама - как, българина е специалист по даването на акъли и казването какво мислят другите (нищо, че те си мислят, че мислят за други неща). Така, че ако обичате - спрете да се занимавате с мен. Най-малкото - вече не ми е приятно да ви отговарям и да се занимавам с вас. И пак ви потретвам - не ми пука какви са ви въжделенията, приоритетите и размишленията - просто съм си казал моето мнение. Айде със здраве.
|
| Съб Май 27, 2006 6:59 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@Dimitar,
Не съм те емнал и не смятам да го правя. Просто твоето мнение ме провокира да ти задам въпросите по-горе и да изразя своето мнение. Нищо лично.
|
| Съб Май 27, 2006 7:08 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|

Момчета, хайде да успокоим топката, а? Няма смисъл само да се джафкаме и да се заплашваме. Всеки си има мнение и правото да го изразява свободно. И ако аз не съм съгласен с нечие чуждо мнение, защо да не можем все още да сме си приятели и все още да си говорим, а веднага налитаме на обиди и на бой? Ама всичко май е наистина въпрос на култура.
А за Родината и бащиния дом - мирно и тихо искам да кажа, че мястото, където съм се родил, не е едно от нещата, които съм могъл да избирам. Така че винаги са ми били много смешни нечии нападки "Ама ти си от провинцията" или нещо подобно - да, съм, и не съм си го избрал, но в последствие съм се развил и сега съм нещо повече. Да, Родината е добро нещо, но никой не те е вързал с вериги някъде. Всеки от нас, порасналите, си има право на избор и решения, които засягат него, семейството му, обществото и човечеството. И за това са умряли толкова хора за свободата - за да можем наистина да си я имаме, а не доброволно да си слагаме вериги на краката и да си подрязваме крилата. Спомените са хубаво нещо, но са минало и не може да се живее само с тях, а трябва да се гледа и върви напред и да се развиваме. На един му е по-добре в България, на друг - извън нея. И какво от това? И ако може без сочене с пръсти, моля - "ти избяга и на мен за това ми е зле сега в БГ." Никой не знае Димитър, Пирев или аз например през какво сме минали - а аз имам честта да ги познавам и лично, и то от ДОСТА годинки... така че ако може, без обвинения, моля.
И също ми се струва, че все си гледаме четирите стени около нас и не искаме промяна. А промяната е нещо много хубаво. Не е добре човек да е сляп, нали? Трябва да види и други неща освен мрака пред себе си. Така че е добре да кажем и "Помози, Боже, слепо да прогледа"!!
|
| Съб Май 27, 2006 7:09 pm |
|
 |
|
georgimv
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 9:40 pm Мнения: 104 Местоположение: София
|
Путев ти явно си достатъчно комплексиран и малоумен. Ако ти не знаеш ще ти кажа един всеизвестен факт: Голяма част от Българите работещи
в чужбина когато пристигнат в България по време на отпуска си една от основните работи които гледат да свършат е да си прегледат и оправят зъбите по простата причина, че там от където идват просто цените са доста по солени от тука. А другите ти излияния просто няма да коментирам.
Един последен въпрос: Ти найстина ли си в Солун или скрит зад интернет си избиваш комплексите? Впрочем предполагам, че в момента си в Москва на гей парада!
|
| Съб Май 27, 2006 8:34 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
@georgimv, като ги чета тези твоите още повече ми се иска да емигрирам и най-малкото няма да спра децата си да го направят.
Какъв ти ЕС.
Какво ни чака, след като две мнения не могат да се разменят без обиди!
От къде се извъди толкова отворен и декомплексиран, че другите не могат те стигнат?!!.
Дали не дължиш извинение?!
Гордея се с всичките си роднини и познати които емигрираха (трима са компютърни специалисти, двама лекари, един бивш военен и т.н). Нито един от тях не е посрамил с нещо България, но май тях трябва да ги е срам заради някои българи. Всеки от тях е постигнал своя успех, който тук беше недостижим.
Не всички заминаха по икономически причини и това трябва да ти говори нещо. Примерно лекарите никога нямаше да могат да специализират тук, защото това не става как да е.
Не те знам какво си постигнал България, но и да е много, нямаш правото да съдиш другите за решенията им, които не те засягат.
Успех.
|
| Съб Май 27, 2006 9:27 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Горд съм да съм българин... 100%. Другото са глупости. И само се джавкате бе хора, да бяхте 2-3 клас разбирам, ама за зрели и интелигентни хора... Трябва да се научим в крайна сметка да уважаваме мнението на другия без значение дали ни харесва или не! Между другото един наш велик сънародник бе казал че сме не народ а мърша. Ако продължаваме в този дух и тука - вервайте ми - така е! А от хора като нас би трябвало да се очаква повече 
|
| Съб Май 27, 2006 10:48 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Бате.. нямам нищо против турците или циганите!! Поне докато нямат амбицията да ни управляват и да не превъзхождат като брой. Незнам дали ме разбираш? Има турска държава... циганска такава официална няма... Не желая България да стане таква дъжава и да се срамувам, че съм българин! Също така не искам след 50-100 години България да стане част от територията на Турция...
Това изобщо няма нищо общо с твоето предположение за моята позициа относно етносите. Аз съм българин и искам да съществува държавата България. В нея да живеят българи.. при това да живеят добре.
Ако го караме така ние българите ще сме етнос, едно малцинство в собствената ни държава.
Иначе подкрепям силното мнение на Lupus.
|
| Нед Май 28, 2006 3:08 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Като гледам, май инженерите в България най-напред трябва да ги ограмотят и да ги понаучат да се изразяват ясно, стегнато и разбираемо.
Пример:
Това "да уважаваме мнението на другия" е всъщност "да уважаваме правото на другия на собствено мнение". От такива "грешки на езика" идват повечето дивотии в живота ни, защото всеки тъпанар си мисли, че като каже някоя дивотия, който не го харесва и не му се радва - не е демократ. (не че демократ значи нещо)
|
| Нед Май 28, 2006 3:11 am |
|
 |
|
georgimv
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 9:40 pm Мнения: 104 Местоположение: София
|
Извинявам се на всички за дивотиите които надрънках. Съгласен съм,че всеки има право на собствен избор.
Е на мен в България ми е добре, не чак екстра но добре. Но не съм съгласен с хората които плюят Народ и Държава. Политици и управници ДА- Народ и България НЕ
|
| Нед Май 28, 2006 4:43 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
заради държавата си намразихме родината...
остава да се намразим и един друг
|
| Нед Май 28, 2006 9:22 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ебати загубих 30 мин. да ви чета глупостите по тая тема. А можеше да вкарам 2 бири да се препичам на слънце, да не говорим и колко работа ме чака.
На колко години сте бе? Ако някой отвори тая тема - ще си изкара ебати впечатлението за инженерите и българите по принцип. Щеше да е смешно, ако не беше жалко. Но на мен по скоро сте ми смешни.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Май 28, 2006 9:56 am |
|
 |
|
paregov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
А за това са виновни всички. Зашо им се позволява да управляват на разни 'чисти' българи. И това според мен е точно, защото българите емигрират и остават само циагни и турци които избират тези управници. Сега като се появиха Атака взе да се говори, че били много крайни. Е крайни са наистина ама иначе няма оправия тая държава ако не се намеси някой по-твърдо. Били расисти, били не знам си какви. Като в европа не са расисти, защо не вземат циганите при тях? Много ми е интересно по изборите, като дойдат десетките автобуси от Турция за да гласуват тамошните 'българи', а тези които наистина трябва да се върнат за да гласуват не идват. Тая държава няма да се оправи докато имаме такива управляващи и такива закони, но изглежда не сме ние хората, които ще я оправим.
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Нед Май 28, 2006 1:10 pm |
|
|