|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:07 am
| Автор |
Съобщение |
|
backson
Ранг: Новодошъл
|
OК, значи става въпрос за система, която да има възможност за връзка с интернет през LAN поне 10 мбит, RS-232,485, неква проста клавиатура. Трябва да бъде малка, компактна, устойчива, немного скъпа, без елементи чувствителни на удар - харддискове и др., да има възможност за някаква ОС, накоято да бъде качена малка база данни. Възможностите са ARM, едноплатков компютър от типа на PC104. Някой твърдеше, че PC104 са податливи на смущения, а аз знам че се ползват за промишлени цели все пак. Каква архитектура е добре да се подбере, за да осигури ниска цена на изделието, висока работоспособност, интерфейсите описани по-горе и сравнително мощна операционна система
|
| Чет Дек 22, 2005 3:05 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами ако имаш достатъчно опит,разполагаш с време и т.н няма да пробегнеш да слагаш в устроиството си готова платка а ще си направиш своя според собствените си виждания за нещата. С какъв процесор ще е си е твоя работа.
Както ти казаха PC104 не е процесорна архитектура, а BUS архитектура така че не може да се говори за устоичивоста и на смущения изобщо. Зависи с какво е направена платката и как е реализирана.
Това че повечето такива платки са с x86 най вероятно е от големия брои програмисти за тая платформа,което не я прави добра за всичко. Наи вероятно е добра за някои неща но при наличието на толкова голям избор процесори да се хванеш за нея и там да стоиш е глупаво.
Ако толкова държиш на PC104 вземи си такава платка с ARM7 ili ARM9 поиграи си и ще разбереш от първа ръка за какво става дума  .
Всъщност излиза че хваля АRM,което не е така. Аз лично смятам че е доста недомислен и извратен.
Но си има много алтернативни платформи. Спрямо приложението и контролера.
|
| Чет Дек 22, 2005 3:31 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Чекайте и аз да скоча в караменелата
А ве тва ПИК-овете процесори ли са, а ? Кви ми ги говорите, пловдивски фирми кви неща били направили с тех. Че то тва дето го праи пловдивската фирма стаа и без професор ....
ПЦ104, ХАМЪР или АРМ все тая, я се фанете гуша за гуша пък който сдуши противника неговия професор е по-добър.
Аз лично съм за I4004, щото е 4-битов и се използва 8-чната бройна систeма. Или пък Neuron процесорите на Echelon, 3 в едно - application процесор + network high level процесор + network low level процесор. Какво ми ги дробите само за тия ПИК-ове, колко били велики, стига спам.
Извинявам се на всички засегнати и незасгнати за горните ми думи. Те са изблик в миг на опиянение. 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Дек 22, 2005 3:47 pm |
|
 |
|
backson
|
бат Кольо мерси, за съжаление няма време и трябва да се ползва готова платка, щот не е лека за опроводяване а и няма къде - Селектра прават на 20 милса проходни са 12 милса писти. Има едни Xscale PXA255 400MHZ на VIPER едноплатков компютър на ARCOM (евреи някакви са) - РС104 ма има ли добро програмно осигуряване ?!
|
| Чет Дек 22, 2005 3:49 pm |
|
 |
|
backson
|
малее тоз пък pirev отде дойде, нема ли администратори да го изринат.... 
|
| Чет Дек 22, 2005 3:50 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Има. Заключвам темата, щото взе да става напечено.
|
| Чет Дек 22, 2005 3:52 pm |
|
|