Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Малък евтин PIC с поне 6 PWM-а 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Малък евтин PIC с поне 6 PWM-а
Ама обърни внимание колко CCP-та пише че има :)

Аз тоя го слагам почти единствено заради многото крака. Реновирам един бутиков проект от преди 7-8 години който беше с 18F6620. От перифериите му ползвам малка част. И се вкарвам в малко филми заради "калпавото" АЦП.

Съб Мар 11, 2017 11:14 am
Профил ICQ

Абе броя CCP е добър но не е изключение, цената е това което ми харесва, но от друга страна многото краци и тоя корпус ме отказаха. Не самия брой на краците, големичко е, тва е една сравнително голяма платка, обаче с големи конектори които са трухол, в допълнение имам и 6 мосфета като на всеки му трябват по 2 кв.см от двете страни, имам едно DC/DC което също заема място, може би сгреших с избора на чип но не ми се знаимава пак, заради вътрешната компенсация се връзвам с определени кондензатори които не ме кефят много но няма как, имам дип ключе което заема не-малко, имам и едно RJ-45, както и 5 крепежа които не мога да им барам местата и то от голямата платка не остава кой знае колко изпозлваемо, и ако за насищане на машина евентуално мога да го вместя, то ще е кофти за ремонт, защото ще е завряно между високи компоненти.
Затова и избрах силабса, верно с долар по-скъп е, но е двойно по-малък, ако не и повече, с по-малко крака.
Това в момента го орязвам доста от към функционалност защото го гласим за ценово ориентиран пазар, обаче може да се окаже че ще ми трябва нещо тaкова с USB, там силабс вече не могат да ми помогнат, тези с USB са с по 5 PWM-а. Не знам тези двете горе има ли ги с USB ... въпреки че сега като се змаислям .. и без USB ще живее, втори сериен порт ще ми трябва но има такива силабси, а и не е проблем да е софтуерен.

Съб Мар 11, 2017 11:58 am
Профил

Е закачи едно външно USB! Не са по 1000лв!

Съб Мар 11, 2017 1:21 pm
Профил

Не са, може да закача, може и да не закача. И тук има много специфика, това нещо софтуера който го управялва се сертифицира, не може да се бута когато ти скимне и то за подобно нещо. В момента е направено за работа със силабса и то като HID, има възможност и за работа по сериен порт. Серийния порт остава универсален, USB ако го сменям става дърво, ако го бяхме направили със силабса но с драйвер за виртуален порт, можеше да сложа на силабс USB чиповете, но не става. Няма и нужда, и без това USB-тата взеха да свършват и се оказа че има излъшък на серийни портове :) Ако ще е USB почти сигурно ще иам един USB силабс който да го играе бридж.
Изобщо много са спецификите, това нещо е мислено само като задание около 2 месеца, т.е. обсъждано, съгласувано .. не конкретно това което правя, а оригинала, сега правя ценова ориентирана версия. Много се мисли в началото и се реши че такова решение няма да с еналожи да имаме, иначе още тогава щях да направя нещо което хем да е с достатъчно PWM-и хем да отговаря на всички други условия, най-малкотоп нямаше да го изпишем като HID. Да но нещо което тогава е решено че няма да е нужно, сега се оказва нужно, как защо, това е друг въпрос, просто е нужно но имаш куп ограничения.

Съб Мар 11, 2017 1:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3