Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
Цецо написа:
........ Става въпрос пак за анализ на сърдечни ритми, но по-скоро от страната на дефибрилаторите. Но всичко е в главата ми и в доста разкашкан вид за да знам дали въобще има смисъл да се копае в тая посока.
Нещо не разбирам (не, че съм много на ти с тая материя). Дефибрилатора не се ли прилага тогава, когато няма сърдечен ритъм, а само фибрилации?
Съб Май 06, 2006 10:06 am
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
Lupus написа:
Цецо написа:
........ Става въпрос пак за анализ на сърдечни ритми, но по-скоро от страната на дефибрилаторите. Но всичко е в главата ми и в доста разкашкан вид за да знам дали въобще има смисъл да се копае в тая посока.
Нещо не разбирам (не, че съм много на ти с тая материя). Дефибрилатора не се ли прилага тогава, когато няма сърдечен ритъм, а само фибрилации?
Да абсолютно си прав. Прилага се когато има фибрилация - противно на общо приетото впечатление, че се прилага когато пациента опъне права линия (тогава се прави сърдечна стимулация).
Трагичното е че има и доктори които не знаят тези неща.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл